Skocz do zawartości
IGNORED

Do wzmacniacza ponizej 100W NIE PODCHODZ

Slav

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Slav...........

Byc moze czegos nie zrozumialem, dlatego powstal ten watek. Audycje mozna sciagnac dzieki

>inicjatywie forumowicza kaszanka7 ze strony: ftp://ftp.hardwired.pl/upload

>

>Gdybys nie mial ochoty sluchac od poczatku tej audycji, wystarczy przesunac suwak na czas 1:05:55 i

>wtedy uslyszysz to samo co ja.>>>>>>>>>>>>.

powiem tak;

z tym słuchaniem i słyszeniem tego samego, to bywa bardzo różnie, więc teza, jakobym miał słyszeć to samo co TY, jest odrobinę naciagnięta.

Ochoty na przesuwanie suwaka mi zabrakło, jednak dowiedziałem sie od pana S. że: faktycznie poparł w audycji teorię konstruktora z firmy Philips i ją podtrzymuje.

Jeśli komuś, czyjeś zdanie widzi się inaczej niż jego samego, to można uszanować to zdanie tak samo, jak szanuje i broni się swego. Tym samym, dziwne dla mnie jest, zaoczne / i jakiekolwiek/ ubliżanie komuś tylko dlatego, że ma inne zdanie.

Jeżeli ktoś z Was wie lepiej i może tego dowieść, to przecież można to zrobić, bez wymądrzania się a już napewno bez obrażania i szydzenia z innych.

Prawda?

Rozumiem, ze po prostu przyjales do wiadomosci to co powiedziane zostalo w audycji przez konstruktora.

Nie chce by doszlo do personalnych wycieczek z tego powodu, ze powstala roznica pogladow. Jak wspomnialem chcialem sie dowiedziec czy forumowicze podzielaja zdanie pana Strussa.

A Ty zgadzasz sie z tym, zeby do wzmacniacza ponizej 100W nie podchodzic?

Pozdrawiam.

Gość

(Konto usunięte)

Rozumiem, ze po prostu przyjales do wiadomosci to co powiedziane zostalo w audycji przez

>konstruktora.

$$$ przyjąłem do wiadomości to, co powiedział do mnie pan Struss.

>

>Nie chce by doszlo do personalnych wycieczek z tego powodu, ze powstala roznica pogladow.

$$$ personalne wycieczki są od początku tego wątku i dobrze by się zastanowić co one mają wspólnego ze wzmacniaczami.

Jak

>wspomnialem chcialem sie dowiedziec czy forumowicze podzielaja zdanie pana Strussa.

$$$ czy jestes z tego zdania zadowlony?

> A Ty zgadzasz sie z tym, zeby do wzmacniacza ponizej 100W nie podchodzic?

$$$ chcesz, abym się zdeklarował do czegoś? tylko do czego ?

Panowie - czy pan Struss powiedzial 2x100W R.M.S.?

Bo to chyba jest dosyc wazna informacja. Jest oczywiste, ze wzmaczniacz grajacy na maximum swojich mozliwosci nie ma zapasu dynamiky a o ten zapas chyba w tym 100W zabobonie chodzi. Jest kwestia uczciwosci producenta, jaka moc podaje. Czesto przytacza sie przyklad NADa, ktorego stosunkowo slabe wzmaczniacze graja jednak dynamicznie i w razie potrzeby i glosno.

Dla najmniejszego 320 BEE NAD podaje:

"2 x 50W Minimum Continuous Power into 4 / 8 ohms

110W, 160W, 210W, IHF Dynamic power into 8, 4 and 2 ohms

i HiFi Choice namierzylo: "Tested without 'soft clipping,' the C320BEE provides some 2x80W/8 ohms, which increases, barely, to 2x85W into 4-ohm loads under continuous conditions."

A to jest chyba wystarczajacy argument, by zrozumiec, ze pod jednostka Watt nie kazdy producent chce rozumiec to samo a czasami nawet wzmak ktory cisnie 100W sinus nieradzi sobie z krotkymi impulzami wiekszej mocy tak dobrze jak wzmaczniacz 50W.

Myszlalem ze zabobony typu - min 2x100W zgineli naturalna smiercia pod koniec lat osiemdziesiatych.

wlasnie odsluchuje tej audycji

przypomnialem , ze na audio show pan Strus , strasznie glosne prezentacje preferowal

niestety nie dalo sie tam usiedziec , krew plynela z uszu

wiec ; moc jest sprawa priorytetowa pana Strusa

Też podziękowania za udostępnienie :). Ale ad rem: w ok. 48 minucie pada inne kontrowersyjne stwierdzenie p. Strussa: mianowicie twierdzi on że przesył sygnału torem zbalansowanym (XLR) DEGRADUJE DŹWIĘK . Osłupiałem czekając na konkretne uzasadnienie ale niestety ... No i co ? to stawiamy następny wątek: CZY TRANSMISJA SYMETRYCZNA SYGNAŁU DEGRADUJE DŹWIĘK ????????????? :)))

potem pan Strus sie poprawia ,/ az zdziwil sie MS ze brak kosekwencji w rozumowaniu/

i podaje ze jednak do bardzo duzych mocowo konstrukcji nie da sie obejsc bez transmisji sygnalu symetrycznego

Witam wszystkim mam pytanie moze troche z innej beczki i nie na temat ale chciałbym sie dowiedzieć co to za utwór z tej strony

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) plik radio.mp3 interesuje mnie co to za płyta i jaki wykonawca?Z góry dziekuje:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wskocz do tego watku i zapytaj kogos z wpisujacych sie tam.

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.