Skocz do zawartości
IGNORED

Mam pytanko w sprawie ampli MARANTZA

krzyno

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem zainteresowany amplitunerem MARANTZ SR 4600, czy ktoś z was ma jakieś doświatczenia z tą firmą. Interesuje mnie jakie kolwiek ifo na ten temat, może ktoś z tu obecnych miał serię 4400 lub 4500 albo wyższe modele.

SR 4600 jest prawie nie zmienionym następcom SR 4500.

Dodam że mam głośniki POLARIS 300 i na chwilę obecną są one dla mnie wystarczające, przyzwyczaiłem się do nich i jak dla mnie grają OK, nie posiadam głośnika centralnego ani satelitek.

DVD grające u mnie to PHILIPS DVP 720 SA i jego napewno nie zmienię.

Powierzchnia pokoju to 4m x 5,5m = 22m

Czekam z niecierpliwością na wasze wypowiedzi.

https://www.audiostereo.pl/topic/23422-mam-pytanko-w-sprawie-ampli-marantza/

nie pomyśl że to jakaś uszczypliwość ale po co Ci amplituner kina domowego jeśli nie masz ani centralnego ani satelitek? Zdajesz sobie sprawę z tego że aby określić jakość tego amplitunera do jakości analogicznych urządzeń stereo musisz przyjąć uproszczony wzór że kilka razy droższy ampli w stosunku do wzmaka stereo daje porównywalny efekt więc oblicz sobie jaki efekt uzyskasz kupują ampli w cenie około 2000zł? Będzie to grało pewnie na poziomie nowego wzmacniacza za 600-700zł:( a gdyby to był wzmacniacz używany to już od razu możesz podzielić przez 6...oczywiście powyższy wzór jest bardzo nieprecyzyjny i raczej szkicowy bo nie ma mowy o jednej i zawsze sprawdzalnej zależności ale coś w tym chyba jest prawdziwego więc?...no chyba że chcesz potem dokupić resztę głośników to jakoś zrozumiem ale po co do stereo amplituner kd?

Pozdrawiam

myślisz prawidłowo, ale jak napisałem mam filipka 720 sa i polarisy 300. Mam jednak zamiar dokupic central i satki, a może z czasem zmienię polarisy na coś innego, ale ograniczony jestem finansowo. Zastanawiałem sięjeszcze nad pionkiem 915, ale wygląd marantza mi się bardziej podoba, a patrzę tęż poza dźwiękiem na wygląd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.