Skocz do zawartości
IGNORED

nagrywarka dvd z hdd

marcinc

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące później...

odświeżam wątek.

Zakupiłem właśnie projektor AE900 . Mam juz nawet przymocowany ekran. Teraz pora na DVD. Wiem, ze najbardziej mi zalezy na mozliwym maksymalnym polepszaniu jakosc telewizji( kabel antenowy podlacze do dvd) tudzież filmów dvd( nie znam sie na tym, jednak wiem, ze bardzo wazne jest aby nagrywarka miala upscaling, aby zmieniala obraz na 720p i miala progresywne skanowanie) Mam do wydania okolo 2 000 ( jednak wolalbym mniej, wole miec menisjzy dysk i lepsza jakosc)

Prosilbym o jak najszybsza odpowiedź, jakie fimy i jakie modele ( najlepiej z www.ceneo.pl ) wchodza w gre, poniewaz chciabyl jak najszybciej obejrzec cos na projektorze. Obiecalem tez wczesniej ze zrobie zdjecia i zamieszcze na forum caly zestaw.

Z gory dzieki

Pozdrawiam

adam

dzieki, jednak niestety jeszcze nie ma t4ej nagrywarki w sprzedazy i nie wiem ile bedzie kosztowala. Czy znacie moze jakas podobna nagrywarke w tym stylu , ale ktora jest dostępna? Nie niekoniecznie musi byc panasonic.

uwazaj na aktualnie sprzedawane modele panaslonika, jakosc obrazu srednia, odczyt plyt nagrywanych na innych nagrywarkach-sredni, dzwieku nawet nie porownywalem, tylko lecialem zeby oddac sprzet.

sprzedawca sie przyznal ze to nie jest szczytowy model tej firmy, nowsze nagrywarki maja byc znacznie lepsze (a ja sie zasugerowalem dvd s97 ktore jest rewelka)

>nie ma tej nagrywarki w sprzedazy i nie wiem ile bedzie kosztowala

490,- EUR

>250gb czy 400gb to lekka przesada po co tyle przeplacac

slyszales o funkcji musc server?

xajas

www.jaschiks.com

witam

Panasonic nowy model - gra znakomicie ,mimo że jest krótko na rynku zbiera same pochwały.

Ale sprawdź :

Philipsa dvd 533- za 250 GB za 1299 zł

Thomsona 8550 - 1699 zł/ 160 GB z HDMI/

Pioneera 530 - za 2100 zł

JVC DRMH 300 za 2299 / 160 GB i HDMI/

Sharp 480 za 1699 zł / 250 GB/

-----------------------------------------

wszystkie sprawdzone

pozdrawiam

witam,

dziekuje serdecznie za odpowiedź.

mam jeszcze takie pytanko laickie, a mianowicie: posiadam TV CRT ze złaczem euro tylko i jak najlepiej podłaczyć DVD do tego telewizora jakim złaczem do TV euro a do DVD ...

z góry dziekuje .

pozdrawiam.

U mnie w dvd Panasonic najlepszy efekt uzyskałem łącząc z tv przez kabel euro po str. dvd i s-video + rca po str. tv. Dvd, który mam, (S-35) nie posiada złącza s-video, sygnał ten jest dostępny na EURO po aktywacji w setupie. Jeśli jest taka możliwość, należy korzystać ze złączy wyższej jakości ( RGB, s-video), a prymitywny kompozyt zostawić w spokoju.

Witajcie drodzy forumowicze!!

Mam problem z dvd.

A więć nie wiem co wybrać - czy DVD-S97, któe podobno niesamowicie polepsza jakość obrazu (a na niej mi szczegolnie zalezy bo mam ae900 - oto recenzja s97 -http://www.kinodomowe.idg.pl/artykuly/46494.html ) czy może PANASONIC DMR-EH55 - które ma dysk twardy, ale nie ma skalowania 720p itd itp. A może inne DVD

Witajcie drodzy forumowicze,

Mam pewien kłopot

Zastanawiam sie meidzy dwoma modelami dvd. Jeden z nich to panas s-97 -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - podobno ma niesamowita jakosc, rozdzialka to 720 p, czyli obraz z dvd przypomina hdmi, a dla mnie to bardzo wazne poniewaz mam ae900. Sęk w tym ze to tylko dvdv player, a nie nagrywarka. Slyszalem troche dobrego o dmr- eh55, ono ma juz dysl 160 GB, ale nie ma juz takich "bajerów" z obrazem. Co polecacie? Czy może jest model co ma funkcje jak s-97, ale ma też dysk twardy? a moze inna firma? pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak sam napisales to tylko nagrywarka, a wiec nie mozna spodziewac sie super wynikow. Tu bardziej postawiono na funkcjonalnosc. Najlepszym rozwiazanie by bylo posiadac dwa urzadzenia,ale wiadomo ze z tym jest roznie w zaleznosci od finansow. Ja osobiscie bym wybral S97 :D

Fourierek

>dziekuje za odpowiedz , ale jak sprawdzic w euro czy jest kompozyt nierozumiem za bardzo o co

>chodzi?

Sorry, pomyłka. chodziło mi o lepsze połączenie, a więc KOMPONENT

Chodzi o to, czy tv na złączu euro ma wejście RGB, a znajdziesz to w danuch technicznych swego tv. Wbrew pozorom, nie jest to takie egzotyczne, bo ma to mój 10-letni Trilux.

Cześć,

Pytanie do tych co mają nagrywarki z HDD

1. Czy bardzo słychac pracę dysku? Porównywalne z HDD z PC czy raczej laptop?

Pytam bo jak mam taką w sypialni ustawić, coby nocą coś nagrała to chcę ciszy :-)

Kiedyś - na 1 dzień miałem zwykła nagrywarka (Samsung) i juz sam wentylator lasera mnie denerwował....

Na szczęście oddałem ją do sklepu :-)

Dzięki i pozdrawiam,

M

@marban - opiszę tylko na podstwie Pioneera 520h (taki mam)......

Nagrywarka "chodzi" idealnie cicho (żadnych wentylatorow itp) przy nagrywaniu na HDD.

Dopiero jak chcę przegrać na DVD włącza sie wentylator (ale tylko przy trybie *8 i to nie zawsze).

Jak jest z innymi nie wiem.... .

• 2 tygodnie później...

Ostatnio oglądałem w sklepach i trochę testowałem różne nagrywarki dvd:

Panasonic 55,Sony720, LG 177 i Pioneer 540. Oprócz Sonego we wszystkich można było ustawić polskie menu.

Właśnie myślę o zakupie jakiejś nagrywarki , ale żeby odtwarzała divixy. Z w/w żadna nie sprostała w 100% temu zadaniu. Najlepiej spisała się LG, póżniej Panasonic,Sony ,a Pioneer niestety kiepsko.

Najsolidniej i najładniej moim zdaniem prezentował się Pioneer pózniej Sony i na końcu Panasonic i LG

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.