Skocz do zawartości
IGNORED

Prosze o rade. Denon dvd 3910 czy CD?

eblues

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jak juz kiedys pisalem. Mam ampli Denon AVR 4805. Jako naped obecnie przejsciowo posiadam Denon DVD 1910. Nie chce miec 2 zestawow: jeden do stereo a drugi do KD. Dlatego tez zakupilem ten ampli jako niezly kompromis.

Chce poprawic sobie teraz jakosc dzwieku stereo z napedu

Co mi doradzicie? Kupic bardzo dobry Denon DVD 1910, ktory ma dobre recenzje jesli chodzi o dzwiek stereo czy zostawic to co mam (1910) i kupic dobry odtwarzacz CD?

A moze ten moj ruch w ogole nie ma sensu bo najistotniejszy jest wzmacniacz i aby miec dobre stereo to musze zapomniec o moim ampli i zbudowac oddzielny zestaw stereo?

Bade bardzo wdzieczny za rade.

eblues

https://www.audiostereo.pl/topic/23302-prosze-o-rade-denon-dvd-3910-czy-cd/

discomaniac71, 19 Gru 2005, 13:34

>Oczywiscie najlepszym rozwiazaniem jest oddzielny zestaw stereo. Nawet tej klasy dvd co 3910 nie

>zagra jak cd a 3805 nie dogoni dobrego wzmaka stereo. Pozdrawiam.

To wiem, ale ze wzgledow budzetowych i chcac miec i kino i stereo chce oprzec moj system na 3805.

Czy jest sens kupowac dobry CD czy przy tym ampli nie robi to roznicy i lepiej miec jeden naped taki jak 3910?

przetworniki to moze miec i dobre ale zasilanie jest takie jak w moim dvd sony co teraz chyba 200zł kosztuje:) wiec na dvd za taka kase to smiech.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

CD yamahy 496 jaki miałem co kosztuje 600zł miał nieporównywalnie lepsze.

No ale liczy sie dzwiek,mysle ze jak na tej klasy dvd płytek CD powinno sie słuchac przyjemnie.

Ukryta Zawartość

Trzeba też pamiętać, że w zasadzie każdy amplituner jest w stereo po analogu jakiś taki zamulony, być może najlepszy dźwięk będzie po cyfrze w tym przypadku - trza poeksperymentować :) Ale 3910 + 3805 to już na pewno jest coś, z tej mąki da się cosik upiec :)

elfan., 19 Gru 2005, 14:54

>z tym ze dla takiego experymentu kupowac dvd za takie pieniadze??a jak sie okaze ze dvd za 300zagra

>tak samo?? bo przeciez po koaxialu mozliwe ze tak bedzie...tzn jestem tego na 95% pewny:)

no ale ja nie podlaczam dzwieku cd po coaxialu ale po analogu i wszystko na pure direct

Słuchałem kiedyś w stereo Denona 2800 i był całkiem przyzwoitym źródłem CD. Nie ma co zakładać od razu, że wszystkie DVD będą grać źle.

Nie wiem ile kosztuje ten 3910 - czy można za jego cenę kupić przyzwoity DVD oraz przyzwoity odtwarzacz CD?

Ukryta Zawartość

Moje uwagi dotyczyły SACD, ale po kilku tygodniach odsłuchów twierdzę, że dotyczą również CD. Może w moim przypadku punkt odniesienia jest bardziej bezwzględny (reszta tou) toteż ze zdecydowanie większą przyjemnością słuchm CD.

Ukryta Zawartość

Art Audio Argento (paralel SET na lampach 300B XLS ) szuka nowego właściciela.

"Wyjście cyfrowe wyjściu cyfrowemu nierówne, tak jak i kabel cyfrowy innemu kablowi cyfrowemu - dlatego :)"

takie cos moze miec miejsce i byc poparte w praktyce z tym ze nie na ampli do KD.Jak bys łączył jakis przetwornik za 4000zł + transport to mozliwe,ale w tym przypadku jak pisałem,mało prawdopodobne,i dlatego pisze ze na 95 a nie na 100% bo nie porównywałem na ucho;)

No cóż - to może ja się wypowiem - bo mam 3910 + 3805. Wszystkich wątpiących zapraszam osobiście na odsłuchy. Sądzę, że niejedno CD może się głęboko wstydzić - nie tylko jakości jak i stosunku względem ceny. Wszedłem w taki układ bo również słucham SACD, DVD-Audio oraz lubię obejrzeć filmy, zarówno DVD-muzyczne jak i typowe DVD. Dlatego uważam, że za zestaw w cenie może i wygórowanej to NIEZNAJDZIECIE tak wyposażonego DVD(CD), które oferuje naprawdę znakomite walory dźwiękowe, a o wizyjnych nawet nie wspominając. Dlatego NIE przekonuje mnie, że jakiś CD nawet za 1500 (a taki miałem uprzednio) jest lepszy, bo jest to typowo pojęcie względne.

Ponawiam zaproszenie - a nie jeden LEKKO się ździwi.

Co do ewentualnej polemiki to nie będę się więcej wypowiadał, bo to tylko BICIE PIANY, jakże typowe dla naszego Forum.

as a kto Cie chce tu przekonywac,przeciez nikt O TOBIE nie wspominał i nie mówił zebys i kupił stereo do słuchania STEREO...poza tym z innej beczki,kupno dvd drozszego o 1000zł od amplitunera to jak dla mnie jest troche dziwne posuniecie,ale to tylko moje zdanie.....

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

prosze bardzo as jestem chetny na odsluchy - oj zebys to ty sie nie zdziwil...

i jeszzce jedno pytanie: ile to wysluchales tych SACD i DVD-Audio? 2 plyty? 3? A moze 10? Chyba nie wiecej niz 10 tytulow. A ja samego starego popu mam 2000 tytulow - wiec po jaka cholere mam inwestowac w martwy format? Pogadamy za jakis czas kiedy pojawi sie prawdziwy gesty nastepca.

PS Jesli mowisz o nowym cdeku za 1500zl to musze sie z toba zgodzic.

> discomaniak71

Szczerze, jak będziesz we Wrocławiu, zapraszam do siebie. Świadomie wybierałem 3910 - biorąc pod uwagę wieloformatowość. Jednak względem możliwości jego CD jestem naprawdę zadowolony.

• 3 miesiące później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.