Skocz do zawartości
IGNORED

Proszę o Pomoc Problemy z NAD C320

rafal1997

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jestem posiadaczem wzmacniacza NAD C320 chciałem go sprzedać i oddałem go do Komisu i wrócił do mnie uszkodzony Ktoś wlutował Diody w mostku prostowniczym cała reszta nie ruszana. Po włączeniu wzmacniacz brak rekcji. Nikt nie chce mi się podjąć naprawy wzmacniacza bez schematu! Czy Ktoś z was jest w posiadaniu schematu do C320 bym był bardzo wdzięczny za okazaną Pomoc??

Czy ktoś jest mi wstanie Pomóc?

Pozdrawiam!

Rafał

"moze to byc glupstwo lub inne glupstwo bo w takim wzm proste sprawy szkodza."

Myślę, że tak uzbrojony w wiedzę nie powinieneś mieć problemów z naprawą nawet bez schematu ideowego :-)

Witam:)

Bardzo dziękuje za zainteresowanie

To jest Wzmacniacz C320 bez bee.

Czy bym Mógł Prosić SENICZ o przesłanie mi na Mejla tego schematu ???

Bym był Bardzo Wdzięczny

Mój adres:

[email protected]

Dziękuję za chęć Pomocy, ale ja mieszkam w Pile za Poznaniem w kierunku jak sie jedzie na Koszalin.

Właśnie znalazłem schemat, ale do NAD C320 Bee czy jest jakaś różnica miedzy C320 a c320bee ??

Proszę zobaczyć schemat??

Pozdrawiam!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeszcze raz podaje linka, Który powinien działać:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zostałem już poinformowany, czym może się skończyć moje prawo do odzyskania Pieniędzy za Wzmacniacz a wiedz dałem sobie spokój teraz skupie się na naprawie Wzmacniacza o ile pójdzie go naprawić:) Ale mam już nauczkę, aby nie oddawać nic do Komisu jednym słowem Przejechałem się:(

Rafał

Witam!

Bym Prosił SENICZ o Przesłanie mi schematu Bym Był Bardzo Wdzięczny

Mam Pytanie czy już Miałeś taki Problemem, co ja mam, co by mogło się uszkodzić?? Czy Byś mi Podpowiedział jakieś wskazówki????

mam tylko w papierze. napisz do foxal to ci przysla. Nie mam jak zeskanowac a i serv. nie moja.

Foxal chyba chce 18zl z przyslaniem wiec chyba sie oplaca. Mozesz tez oddac do service nad-a ale moze byc drogo nawet ze 100zl najlepiej zadzwon do service nad w polsce to ci powiedza co i jak ale jesli nie poszly koncowki to sam dasz rade. Robilem kiedys podobnego wiec moze ci pomoge na odleglosc? z pomoca listy napewno sie uda zreperowac.

Czy swieci cos np. dioda przy przelaczniku mocy? do 18 mozemy wymienic troche informacji i cos ponmierzyc no nie? ew. jutro dokonczymy.

Do naprawy zasilacza serwisówka może nie być wcale potrzebna. Sprawdź ciągłośc uzwojeń transformatora, napięcia zmienne przed mostkiem i stałe za mostkiem. Także wszytkie bezpieczniki, połączenia między płytkami, przewody. Jeśli wzmacniacz ma załączanie zasialnia przekaźnikiem to powinno być jakieś napięcie na pomocniczym transformatorze lub uzwojeniu do zasilania części sterującej wzmacnaicz (jakiś cpu, logika) który też należy zbadać czy dostaje zasilanie itp. Wówczas można się zastanowić czy padało załączanie wzmacnaicza czy faktycznie coś innego.

Teraz sam mostek:

Jeśli diody były źle wlutowane to mogły uszkodzić transformator. Również może być tak, że diody są wlutowane w ten sposób, że prąd zwyczajnie nie płynie przez prostownik! Wystarczy je wówczas wylutować (te źle wlutowane) lub zamienić na pełny mostek Graetza w jednej obudowie.

Dziękuje za chęć Pomocy, ale nie jestem osobiście Elektronikiem mam jakąś wiedze ale nie wystarczającą abym sobie sam Poradził z Tym Problemem. Będę musiał chyba skorzystać ze servisu lub znaleźć w mojej miejscowości jakiegoś Dobrego Fachowca:)))

gosc bez doswiadczenia we wzm. tylko ropie..... do konca. Jesli poleciala koncowka to trzeba dac orginaly i ustawic odpowiednio bias offset itp. wedlug mnie i tak trafi to service nada w koncu ale po ciezkich przejsciach. Jak widzisz nawet wybitni specjalisci na tym forum cicho siedza bo ......................

Witam ja mogę ci to zrobić ale mieszkam w Poznaniu części moge też załatwić orginalne nie ma problemu ,ale prawdą jest że w polsce z prawdziwymi serwisami jest problem .Prawie 18lat pracowałem w Niemczech i naprawiałem takie sprzęty ale tam z serwisem danej firmy nie ma problemu posiadajac tam firmę możesz bez problemów załatwiać części jedyny problem to ceny tych części .Ale mam jeszcze możliwości załatwienia części .

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.