Skocz do zawartości
IGNORED

Denon DCD 1500AE

popek

Rekomendowane odpowiedzi

Wyraziełem swoją opinię - jak widzisz w moim "o mnie" ma MF A3 wzm. który do super przejrzystych nie należy a raczej jest po miękkiej stronie brzmienia. Oczywiście zakupu w ciemno nie polecam. U mni nic nie muli.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

...chyba, że weźmiesz opinię kolegi Discomaniaka71 jako absolut...bo moja taką nie miała być. Pozdrawiam :-)

Wkleilem znaki zapytania bo pozwalam sobie miec zupelnie odmienne wrazenia sluchowe od kol. Discomaniaca, skadinad znanego wielbiciela "vintage". Wrazenie "mulenia" bylo chyba jednym z ostatnich, jakie moglbym odczuc sluchajac DCD-1500AE.

-> xniwax

Witam !

Przymierzam się powoli do upgradu mojego zestawu stereo i myslę o Zoller Imagination 2 oraz Denon DCD-1500AE + mój wzmak Alchemist Products Kraken APD6 .

Widzę, że kolega ma dokładnie te same gusta co ja ;-). Nawet jeśli chodzi o słuchaną muzykę.

W związku z tym mam parę pytań do bardziej doświadczonego kolegi:

1. Jak ten zestaw gra ??? Spodziewam się że Kraken jest brzmieniowo podobny do MF, więc spodziewam się dżwięku przestrzennego z dobrą sceną, muzykalnego lecz ze sporą dawką szczegółów. Pokój będę miał 30 m2. Mam nadzieję że Kraken i Zollery podołają.

2. Jakie wybrać kable ? Zakłądając że będę miał 1k na IC i głośnikowe ... siltechy są srebrne ?

pzdr

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

IC mam srebrny ze śladową ilością złota :-), a głosnikowy to mxt czyli miedź ze srebrem (nie mylić z posrebrzaniem) to Siltechy.

Ale mam też IC Sonus Oliwa i myślę, że to podobny poziom, a znacznie taniej. Niesłuchałem Z.I. 2 dlatego nie wiem jak grają podejrzewam że większym basem co oceny brzmienia niewypowiadam się.

U mnie zestaw gra dosyć szybko, przestrzennie i dosyć muzykalnie, z pełną średnicą, ale uwaga - ostrożnie - bo wystarczy jeden przejaskrawiajacy element toru i może być kuku (za ostro). Jeżeli chodzi o moje kulumny to kolce, kolce i jeszcze raz kolce - muszą być.

Alchemista dawno temu słuchałem ale na kolumnach Monitor Audio i było tak jak byś chciał (ale tam były drogie kable Nordosta). Myślę, że zestaw o którym piszesz będzie ok.

Moje Zollery do 30 m2 to już raczej absurd chyba, że z subami.

Dzięki za przybliżenie tematu. Myslę, że wszystko będzie ładnie razem grało. Jakby basu było za mało to dokupię potem zollerowskiego suba ...

A ile kosztuje IC Sonus Oliwa i gdzie go można kupić ??? Pogooglałem i nic nie znalazłem - tylko opinie ale żadnej ceany ani dystrybutora. ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pięknie !!!

to chyba jest to czego szukam ;-)

dzięki !!!

niestety widzę, że budżet mi wzrośnie do 2k - IC, kabel głośnikowy, listwa i gniazdko - jak szaleć to szaleć ;-)

pytanie czy warto bi-wire czy nie warto ???

pzdr z uśmiechem

Też mnie to zastanawia (w tej chwili brak kasy). Wiem, że jeden z użytkowników Z.I. stosuje bi-wire. Nie podaję kto bo nie wiem czy by sobie tego życzył. Może się odezwie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.