Skocz do zawartości
IGNORED

Koniec świata - braki CRT !!

m@n

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Śledzę już jakiś czas to forum i inne w poszukiwaniu dobrego CRT. Wybrałem sobie PHILIPSA 32PW9520. Poszedłem do sklepu tzw osiedlowego RTV, gdzie kupuje pół trójmiasta (ceny jak dobrym sklepie internetowym). Facet obdzwonił swoje hurtownie - brak. Przedstawiciel Philipsa powiedział mu, że w tym roku już nie będzie. Zadzwoniłem do Philips-plaza w W-wie, to mi odpowiedziano że mają ostatnie sztuki i że w tym roku już nie będą mieli, bo brakuje kineskopów w związku z tym, że fabryki są zamykane (!). Czyżby to był znak, że CRT zaczną drożeć ?? Chciałem kupić tv na miejscu, bo kupno przez internet tak dużej rzeczy i ewentualna jej reklamacja może być kłopotliwa. Z drugiej strony czekając do stycznia mozna się nieźle zdziwić...

https://www.audiostereo.pl/topic/23199-koniec-%C5%9Bwiata-braki-crt/

Sytuacja jak najbardziej prawdziwa - nowych CRT brak. A to dlatego że generalnie producenci przestawiają się na "płaszczaki". Ich największą zaletą ( patrząc od strony producenta ) jest mniejszy koszt produkcji, mniejsze gabaryty, a co za tym idzie mniejsze koszty transportu. Ogólnie rzecz biorąc same + ( głównie dla producenta ) a klient i tak kupi.

A to na potwierdzenie tych informacji:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ja tak czekalem z zakupem Panasonica TX-32PX30. Mialem w sklepie obok za swietna cene 3300pln, ale postanowilem zaczekac - az zniknal ze sklepow, pozniej byl dostepny u malych importerow za wyzsza cene :(

Cale szczescie nie do konca bylem do niego przekonany - formatowanie 4:3, brak przesuwania obrazu w pionie, ciemniejszy obraz.

I kupilem w miniona sobote Philipsa 32PW9520. Dzwonilem po sklepach - tez w wielu nie bylo... az dorwalem w klasycznym sklepie, z dostawa i wniesieniem do domu za 2950pln.

O wrazeniach napisze jeszcze. Po uzytkowaniu pewnego Sony 100Hz jestem nadzwyczaj zaskoczony jakoscia Philipsa. Wspolpraca z kablowka idealna, PixelPlus2 wyraznie POPRAWIA obraz.

Momentami obraz jak z brazylijskiego serialu, szczegolnie na DVD, ale gdy przeszkadza mozna wylaczyc PP2.

pozdrawiam

Adam

witam

Ja rowniez jestem posiadaczem philips 9520 (od dzisiaj:))i calkiem pozytywne wraznienia tylko trzeba dac zimne kolory wtedy jest duzo naturalniej! ogolnie jestem zadowolony pixel na poczatku moze sie dziwny wydawac ale szybko sie przyzwyczaic mozna !jedno mnie torche denerwuje ze jak mam caly niebieski ekran to po prawej jest widoczny fioletowy kolor w sumie w ogladaniu to nie przeszkadza ale jestem ciekawy jaka jest [przyczyna ,wykluczam namagnesowanie u mnie w domu bo jeszcze nie stal przy zadnym duzym magnesie:)jak cos ktos na ten temat wie to moze napisac!

pozdrawiam

Mam pecha chyba! bo ten fioletowy kolor zamienil sie w czerwonawy!wylaczylem z 1 godzine odpoczall i wlaczylem troche zbladlo czerwone ale ewidentnie jest tak ze jak telewizor pochodzi dluzej robi sie czerowne czy to oznacza ze jest walniety kineskop?a jesli tak to jakie mam prawa moge zwrocic telewizor w ciagu kilku dni czy musze reklamowac?jak to jest? z gory dzieki za odpowiedzi

pozdrawiam

Jeśli sklep niedaleko to lepiej go szybko zwrócić. Nie widziałeś tego przy kupnie ?

Nie świadczy to dobrze o kineskopie, bo układ rozmagnesowujący w telewizorze, powinien zlikwidować te plamy.

Ktoś podczas transportu za bardzo rzucał telewizorem, maskownica w kineskopie odkształciła się i stąd plamy.

Możliwe że było jakieś inne źródło tych plam i elektromagnesem da się zlikwidować te plamy.

Jakiś pobliski serwis może to zrobić, no ale nie za darmo.

Serwis Philipsa może to zrobić za darmo, ale wcześniej trzeba podbić gwarancję. Ale potem może się okazać że plamy po krótkim czasie wracają, a sklep nie będzie już chciał wymienić telewizora.

Chyba teraz można do 5 albo 7 dni wymienić sprzęt na inny.

witam

Philips gra wspaniale ale ciężko z nim dłuzej siedzieć - ma zimne i ostre kolory. Wiele konkurenycjnych /dostępnych firm/ ma obraz naturalny, ciepły i wspaniały.

Ostatnia seria Loewe Nemos - wzbudza wyłącznie......... zachwyt . Są znakomicie wysposażone i dopracowane perfekcyjnie.

Jeśli sklep pozoli to wymien na nowy - jeśli nie wykaże dobrej woli - musisz reklamować.

Większość wysokich modeli kończy się.

Jeszcze do czasu wyczyszczenia magazynów / firmy poniosły duze straty/ można coś kupić -wkrótce zostana tylko tanie modele.

Radzę się pośpieszyć .

Wiele dobrych modeli zbiera się z zakurzonych mocno półek.

Tym bardziej świeże modele z nawyższej półki / w rwelacyjnych cenach/ stanowia łakomy kasek na dzis.

Ukryta Zawartość

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Witam, ja mam podobny problrm co "Braciak", mam JVC 32p40 i w górnym, lewym narozniku tez mam małe przebarwienie fioletowe ale tylko na kolorze czerwonym, tylko że u mnie pojawia się to po ok. 0.5 godz. grania telewizora, na poczatku gdy włącze nie ma nic, tzn. że system rozmagnesujący działa prawidłowo.

Oczywiście zgłosiłem to do serwisu, zabrali sprzęt i stwierdzili że tv jest sprawny, tylko musi działac jakies pole magnetyczne, tylko w domu testowałem go w miejscu gdzie nie ma nic co by mogło wytwarzac takie pole a przebarwienie sie pojawiło. Czytając instrukcje wyczytałem że w wyjatkowych przpadkach może działac pole grawitacyjne ziemi i mogą byc przebarwienia w narożnikach, mieszkam w terenie górzystym ale czy to może byc problemem.

Nie jest to duża dolegliwość ale jak sie wydało 4000 zł to jestem przeczulony że wszystko nie jest tak jak powinno być, a z tego co wiem to ten tv jest juz nie dostepny a gdy by nie to sprzet jest rewelacyjny i żal sie go pozbywać.

Tylko jest jeszcze jeden problem ze nie bylo gwarancji i dosla a to bedzie trwalo kilka dni!czy moge domagac sie wymiany tv jak nie mam fizycznie gwarancji jest tylko faktura !czy bez gwarancji warto do nich dzwoinic zeby wymienili czy jestem w gorszej sytuacji i moga mnie wykiwac?

no i juz wiem moge odeslac w ciagu 10dni od zakupu!jak sie kupuje sprzet z netu jest taka mozliwosc zwrotu dzonilem do federacji praw konsumenta !chyba go odesle niby przez nocta czerwonawa plama ale juz sie znowu robi im dluzej tv chodzi tym bardziej czerwone sie to paskudztwo robi!jak cos jutro odesle chyba ze sie z nimi jakos dogadam i mi wymienia na inny! z gwarancji nie che korzystac bo wiadomo ze dlugo i z reguly nieskutecznie !najlepiej od razu oddam i bedzie po problemie!

braciak zdecydowałeś sie jednka na PW9520. I już problemy. Trzeba było brać D25 póki były te cudeńka choć może i jeszcze będą. I jeszcze jedna uwaga - jesli możesz to przestań po każdym zdaniu stawiać wykrzyknik.

simonello mialem pecha zreszta nie tylko ja na forum elektroda dwoch gosci mialo podobny problem z jvc p40

, co do jvcd25 widzialem go i jakos mnie nie zachwycil moze troche delikatnijeszy ale te zabki mnie denerwowaly i psulo to ogolne wrazenie .Dobrze ze mozna oddac po 10 dniach chociaz wolalbym poprostu wymienic ,ale jak beda chcieli mi go na gwarancje pusicic to oddaje !dzwonilem do 5 serwisow i w kazdym powiedzieli ze kineskop musi byc walniety ze pewnie przy transporcie upadl albo cos:)takze troche terazpoczekam :)ale co do obrazu to raczej nic zarzucic mu nie mozna pixel torche poprawia ostrosc a kolorki wystarczy dac chlodne i juz jest fajnie takze pomijajac moja usterke telewizor fajny:)

simonello mialem pecha zreszta nie tylko ja na forum elektroda dwoch gosci mialo podobny problem z jvc p40

, co do jvcd25 widzialem go i jakos mnie nie zachwycil moze troche delikatnijeszy ale te zabki mnie denerwowaly i psulo to ogolne wrazenie .Dobrze ze mozna oddac po 10 dniach chociaz wolalbym poprostu wymienic ,ale jak beda chcieli mi go na gwarancje pusicic to oddaje !dzwonilem do 5 serwisow i w kazdym powiedzieli ze kineskop musi byc walniety ze pewnie przy transporcie upadl albo cos:)takze troche terazpoczekam :)ale co do obrazu to raczej nic zarzucic mu nie mozna pixel torche poprawia ostrosc a kolorki wystarczy dac chlodne i juz jest fajnie takze pomijajac moja usterke telewizor fajny:)

no to mam rozwalony moze mi ktos podpowiedziec jak odeslac ten tv sciagnolem juz wzor takiego pisma o rozwiazanie umowy wiem ze trzeba to wyslac poleconym tylko sie zastanwiam bo jak wysle tv a nie odadza mi kasy to dopiero bedzie:)panie Piotrze a jak pan uwaza jaka moze byc przyczyna tych odbarwien moze byc uszkodzony kineskop?

Jak ktos juz mial do czynienia z taka sytuacja jak oddanie sprzetu zakupionego w sklepie intenetowym to moze mi troche podpowiedziec jak to po kolei pozalatwiac zebym na tym zle nie wyszedl:) z gory dzieki

Odbarwienia mogą być spowodowane namagnetyzowaniem, wtedy serwisant zaopatrzony w demagnetyzer powinien sobie z tym poradzić. Gorzej, jeżeli maska kineskopu jest odkształcona. Wtedy nadaje się on tylko do wymiany. Podejrzewam niestety to drugie, ale proszę jeszcze wyłączyć telewizor nie z pilota, ale przyciskiem na obudowie a następnie wyjąć wtyczkę z kontaktu i ponownie go włączyć. Można powtórzyć tę procedurę kilka razy. Przy takim włączaniu kineskop powinien sam się rozmagnesowywać - słychać wtedy trzaski ładunków statycznych i huknięcie degausowania. Może akurat to pomoże? Jest jeszcze taka możliwość, że napięcie w gniazdku jest za niskie. To mało prawdopodobne, ale co szkodzi sprawdzić, czy przypadkiem fiolet nie znika późną nocą? A najlepiej zadzwonić do jakiegoś autoryzowanego serwisu Philipsa i opisać sytuację. Będą wiedzieli, co jest grane. Adresy są na stronie Philipsa. I jeszcze jedno - niektóre TV nie lubią chłodu, na przykład otwartego koło nich okna. Miałem kiedyś takiego JVC, który wariował od zimna.

Czytałem swego czasu smutny opis podobnego przypadku, co pański. Historia skończyła się w sądzie, bo Sony uważało, że kineskop z plamami to nic takiego. Miejmy nadzieję, że ta sprawa lepiej się skończy.

Jak dzwonilem do federacji to tam sie dowiedzialem ze moge przez te 10 dni odeslac tylko sie troche boje jak to w praktyce wygladac bedzie zeby mi kase oddali.Teraz to juz niebieski jest tylko na srodku reszta to taki fioletowy a na rogach wrecz czerwony kolor i jeszcze sie dopatrzylem na srodku ekranu jest pionowa biala kreska:)jakis totalnie lichy egzemlarz musialem trafic .Najlepiej jak by mi sie udalo oddac ten tv i kupic drugi.Jutro jescze zadzwonie do federacji i sie dokladnie wypytam czy moga nie przyjac tv .a serwis to przyjedzie i pewnie stwierdzi ze wszystko ok bo jeszcze nie zdarzylo mi sie przeczytac ze ktos byl zadowolony z wizyty serwisu!moge sienie zgodzic z opinia serwisu?

Braciak,

mialam podobna sytuacje z moim poprzednim telewizorem: Philips 29 PT-9015. Nie panikuj. Odlacz telewizor na jakis czas jak radzi Pan Piotr (wylacz wtyk zasilania z gniazdka).

Przyznam sie, ze sama bylam wystraszona ale jak sie okazalo zupelnie niepotrzebnie. Wylaczylam telewizor na cala noc i wszystko wrocilo do normy. Jak sie pozniej dowiadywalam prawdopodobnie telewizor procz tego, ze mogl byc namagnesowany przebywal w niskiej temperaturze. Od tego czasu TV chodzi bez zarzutu. Procz rodzicow kazdy kto ma sposobnosc ogladania programow na tym telewizorze jest pozytywnie zaskoczony. Obraz i dzwiek to bardzo wysoki poziom.

Jesli zabiegi nie pomoga oddasz telewizor. Sklep musi oddac Ci pieniadze, bo takie sa przepisy i tak stanowi prawo.

Zycze pozytywnego zalatwienia sprawy.

Pozdrawiam

Beata

Jak najbardziej zgadzam się z sugestją locoloco. Sam przez ponad pół roku przerabiałem temat kupna najlepszego odbiornika telewizyjnego do kina domowego ale przede wszystkim do odbioru telewizji. Myślę, że tak jak ja, większość potencjalnych nabywców telewizora kieruje się tą zasadą. W końcu tak naprawdę nikt nie decyduje się na kupno odbiornika telewizyjnego zwłaszcza typu CRT tylko do oglądania DVD. Bardzo dokładnie śledziłem wypowiedzi forumowiczów dotyczące wyboru telewizora biorąc pod uwagę wszystkie rodzaje tj. CRT, LCD, plazma a nawet telewizory projekcyjne. Zapoznałem się praktycznie z każdą literaturą audio/video. Odwiedzałem salony, sklepy, witryny internetowe. Zaciągałem opini fachowców i specjalistów w tej dziedzinie.

Dzisiaj mogę stwierdzić, że posiadam na tyle dużo informacji w tym temacie, że mogę zadebiutować na tym forum i podzielić się z Wami moją wiedzą. Aby nie przedłużać powiem tylko, że ponad rok czasu przygotowywałem się do stworzenia kina domowego na miarę moich możliwości włączają w ten okres czasu gruntowną przebudowę pokoju wypoczynkowego w typowym m4 o powierzcni 20 m kwadratowych, dostosowując go do wymagań kina domowego ale nie rezygnując z funkcji tego pokoju jako miejsca codziennego wypoczynku. Myślę, że znacząca większość forumowiczów posiada właśnie takie warunki lokalowe i nie może pozwolić sobie na przeznaczenie tego pokoju wyłącznie do celów odsłuchowych lub kinowych w pełnym tego słowa znaczeniu. Wracając do tematu wyboru telewizora a właściwie odbiornika CRT przedstawię moje wnioski wg., których należy się kierować wyborem telewizora .

Od razu wybij sobie z głowy jakiegokolwiek "płaszczaka" jeżeli nie chcesz być rozczarowany. Jeżeli popełnisz ten grzech, będziesz przeklinał ten dzień (zakupu) do czasu gdy w Polsce będzie dostępna i przystępna telewizja HDTV zakładając, że do tego czasu twój "płaszczak" nie zepsuje się o ile wogóle dotrwa.

Tutaj zacytuję pewnego forumowicza, którego opinie wielce sobie szanuję "... są telewizory i są telewizory LOEWE..." a ja dodam, że obecnie i chyba już tak zostanie, CRT LOEWE NEMOS 32 jest poza konkurencją. Fakt jest droższy od telewizorów innych marek ale naprawdę warto go mieć a dlaczego? Oto fakty, które możesz sam sprawdzić.:

1. Oryginalny w całości wytwór Made in Germany.

2. LOEWE to jak Mercedes wśród samochodów w Europie albo METZ jak Cadillac w USA.

3. Pod względem awaryjności to Lexus wśród telewizorów. Czy ktoś słyszał czy wogóle te telewizory się psują.

W każdym bądź razie w serwisach nie zarobiliby na ich naprawianiu nawet na suche bułki.

4. Jakość obrazu może stanowić wzorzec i to bez jakichkolwiek elektronicznych polepszaczy. To zadziwiające ale można również odebraż wrażenie głębi, co dla kineskopów CRT jest niezwykłą rzadkością.

5. Wygląd, cóż trudno dyskutować o gustach ale jedno jest pewne, ten telewizor nie oszpeci żadnego pomieszczenia a w zestawie z kompletem satelitek i subwoferem Tannoya 6.1 (tak, tak, tym za 1000 zł) wygląda jak zestaw i wielu moich znajomych zawsze zadawało pytanie czy te głośniki były w komplecie z telewizorem.

6. Dźwięk, dla odbioru telewizji nic dodać nic ująć (wbudowany subwofer), dla kina domowego nie ma znaczenia i tak przecież słuchamy przez amplituner. Tutaj moja uwaga! Nie ma sensu wydawać pieniedzy na dobre kable w celu połączenia telewizora z amplitunerem bo i tak o jakości dźwięku decyduje jakość sygnału dostarczonego do telewizora ale jak to mówią "... jeżeli stać cię na wóz to i na bat..." Generalnie tryby stereo i virtual telewizora są wystarczające do słuchania programów telewizyjnych.

Kilka słów wyjaśnienia dlaczego należy unikać płaszczaków.

Decydując się na zakup telewizora CRT byłem już pewny, że każdy telewizor LCD lub, plazma nie zaspokoi moich potrzeb co do jakości obrazu, dlaczego?:

1. Wszystkie odbiorniki LCD i plazmy są zaprojektowane w celu odtworzenia cyfrowego sygnału HDTV a nie zwykłego PALu jaki jeszcze długo będzie w naszym kraju ogólnie dostępny. To tak jakbyśmy chcieli sygnał z gramofonu "Bambino" słuchać muzyki poprzez amplituner A/V podłączony do jednego głośnika.

2. W jakimkolwiek byłem sklepie i prosiłem o zademonstrowanie mi obrazu na płaszczaku ze zwykłej kablówki lub tunera satelitarnego zawsze spotykałem sie z bardzo dużą niechęcią ze strony sprzedawcy, a nie którzy wręcz twierdzili, że nie mają takich możliwości i moge sobie poogladać obraz ale tylko z DVD. Chyba wiadomo o co chodziło?

3. W tych przypadkach gdzie udało mi się ogladąć obraz na płaszczakach i to tych z najwyższej półki, sprzedawca od razu proponował przejście do telewizorów CRT, sugerując że nie mogę oczekiwać więcej a takie rzeczy to proszę państwa mają tylko w ERZe.

4. Wszystkie płaszczaki kierowane są do masowego odbiorcy w krajach, gdzie telewizja cyfrowa i HDTV nie jest już nowinką techniczną a udział procentowy sprzedaży nie wynosi parę zer po przecinku tak jak w naszym kraju.

5. Technologia plazmy i LCD dopiero jest w powijakach w stosunku do technologi CRT i jak wiadomo jeszcze dużo wody w Wiśle upłynie za nim będą produkowane naprawdę dobre płaszczaki w pełnym tego słowa znaczeniu.

6. Do myślenia podaję fakt, dlaczego nie są ogólnie dostępne płaszczaki LCD o pełnej rozdzielczości HDTV 1920x1080 lini skoro wyprodukowanie takiego panelu nie stanowi już wielkiego problemu technicznego wynikającego ze skali integracji.

Sądzę, że można podać jeszcze wiele argumentów przeciw zakupowi płaszczaków w celu odbioru programów telewizyjnych podkreślam TELEWIZYJNYCH przynajmniej przez najbliższe 5/6 ale bardziej intryguje mnie fakt, jak znaleźć argumenty za kupnem poza tym, że telewizory te ładnie wyglądają na ścianie. No cóż jak wiadomo telewizor nie jest od tego, żeby tylko ładnie wyglądać.

Witam

Z tymi kolorowymi plamami to chyba plaga.....

Niedawno kupiłem Panasonica 29PX20 i też w jednym z rogów kineskopu widać żółtawe przebarwienie...

Podczas oglądania to raczej nie jest widoczne, chyba że na białym tle - wtedy widać lekkie zażółcenie.

TV posiada regulację/korekcję geomagnetyzmu, ale nie przynosi ona skutku - tzn. widać efekt jej działania, ale plama nigdy całkowicie nie zanika, a najmniej intensywna jest przy ukośnym ustawieniu obrazu!

W tym TV demagnetyzacja kineskopu następuje przy każdorazowym włączeniu ze standbay'a, więc raczej nie powinien się trwale namagnesować....

Nie wiem, czy warto temat dalej drążyć, bo TV jest już raczej nieosiągalny, a poza tą przypadłością działa świetnie ijakość obrazu jest super....

Pozdrawiam

Loewe to faktycznie świetna firma, ale nie przesadzajmy z tą bezawaryjnością....

Moi rodzice są posiadaczami TV Loewe ART 70, kupionego w 1990 roku. Obraz i dźwięk był rzeczywiście rewelacyjny (był, bo pomimo, że nadal działa, to kineskop swoje wypracował i cudów nie ma), telewizor w pełni cyfrowy, choć 50Hz, ale nie bezawaryjny. Pierwsza usterka była prozaiczna, ale jednak - sprężysta pokrywka od głowicy odchylała się i zwierała napięcie 12V do masy... trzeba było zaklinować ją o scalak i było OK. Druga usterka była już poważniejsza - poszedł transformator w przetwornicy - pan w serwisie, gdy chciałem kupić takie trafo dawał sobie rękę uciąć, że nie mogło się uszkodzić, ale jednak to było przyczyną usterki. Kolejna awaria też miała miejsce w obrębie przetwornicy. Np. układy zasilania i WN w tych telewizorach nie różnią się od rozwiązań w innych markach, tak więc nie należy oczekiwać jakiejś zasadniczej różnicy w awaryjności....

Pomimo tego uważam, że telewizory są naprawdę świetne i warte swojej ceny...

Gdyby można było kupić takie TV obecnie nowe, to nie zastanawiałbym się....

Szkoda, że nie można wymienić kineskopu, bo telewizor z nowym kineskopem biłby większość obecnych na rynku...

Pozdrawiam

witam

u mnie napewno cos jest nie tak na moim philips 32crt 8807 czegos takiego nie ma a bialy to praktycznie bialy:)w pw 9520 bialy ( w tym co mam ja nie wiem jak jest u innych)jest rozowawo bialy siwo bialy nawet trudno to okreslic:)mialem pecha dziwna sztuke trafilem teraz zostaje mi reklamacja albo zwrot (do 10 dni po zakupie nalezy do nich pisemko wyslac poleconym)jak uda ,mi sie zwrocic bede zadowolony, jak nie bedzie trzeba reklamowac !Jednak odbior tego tv jest bardzo dobry ogladalem wczoraj "full metal jack"no i uczciwie piszac pixel to jest swietny bajer:)po prostu inny film:)gdyby nie te przypadlosci mojego tv polecal bym go kazdemu bo nie sadze zeby za 2900zl byl tv ktory jest od niego lepszy(widzialem wb842s ale w sklepie! byl fajny ale do piskel to raczej mu daleko)Jesli kogos nie zrazi piksel plus, jest troche ostry ,ale to raczej przy zbyt natezonych barwach wystarczy nastawic "chlodne" kolory i jest po prostu super.Szczegolnie pixel duzo daje przy filmach np"kompania braci" gdzie te kolorki sa dosc specyficzne .Bez pixel plus odbiera praktycznie tak samo jak moj 8807 czyli mozliwie .Gdyby nie pech to bylbym naprawde zadowolony :)

Braciak: nie mam przebrawien. Niebieski ekran bez zadnych niepokojacych zmian. Nie ma tez znieksztalcen geometrii, ktorych sie bardzo balem.

Jedyny feler, to ze TV nie wykrywa na niektorych programach, ze audio jest stereo :( Na starym Royal-Lux i Sony sa stereo, Philips gluchy.... Wiec i tak bedzie reklamacja.

pozdrawiam

Adam

Rober-to dość mocne słowa. Mi akurat odbiorniki Loewe nie przypadają do gustu - fakt Nemos jest naprawdę dobry, ale mi się bardziej spodobał D25 i właśnie jego kupiłem. No i serwis Loewe w Polsce - przeciież to kpina - czyżby nie zależało im na polskich klientach? Bo wiele osób rezygnuje z Loewe z powodu serwisu. No i z tą bezawaryjnością to też nigdy nic nie wiadomo - wiele razy czytałem opinie typu: "kupiłem TV Loewe,(bo Loewe) bo myślałem, że będzie rewelacyjny i bezawaryjny, a tu obraz słaby i już się zepsuł!" albo "Zamiast Loewe powinno być Lewe!". Choć ja zawsze mówię - wszystko zależy od własnych preferencji - nic na siłę.

Pozdrawiam i życzę dobrego odbioru bez przebarwień

Simonello

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.