Skocz do zawartości
IGNORED

DAVID GILMOUR !!!NOWA PŁYTA SOLOWA!!!

mgoral69

Rekomendowane odpowiedzi

Jak podaje oficjalna strona PINK FLOYD ,DAVID GILMOUR wydaje nową płyte solową ,,ON AN ISLAND,,. Płyta ma się ukazać wiosną 2006.Wydawnictwo będą współtworzyć Chris Thomas ,Phil Manzanera oraz Zbigniew Preisner.W nagraniu płyty ma wziążć udział inny członek P.F. Richard Wright!!! Jest już zaplanowanych kilka koncertów GILMOURA!! CO WY NA TO !!!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/23110-david-gilmour-nowa-p%C5%82yta-solowa/

Nowy Gilmour (nawet z Wrightem) to jednak nie to samo co nowy Pink Floyd. no cóż poczekamy i posłuchamy co z tego będzie. Fajnie by jednak było, gdyby zespół nagrał jeszcze coś wspólnie.

mciej=>masz rację, że Gilmour i Wright stworzyli kompozycje na dwie ostatnie płyty PF, ale wg. mnie to jednak nie to samo solowy projekt nawet z kolegą z zespołu, a wspólnym dziełem całej grupy, gdy każdy wniesie coś swojego, oryginalnego. to chyba trochę tak jak z Markiem Knopflerem i Dire Straits.

Jestem wielkim fanem Gilmoura, czekam z niecierpliwoscia.

Zanim sie doczekamy - polecam koncertowe DVD Gilmoura - po prostu bajka :) Genialny chórek, w skladzie tez instrumenty akustyczne (kontrabas, wiolonczela), na fortepianie sam Michael Camen, goscinnie Bob Geldof, mnostwo ciekawych dodatkow, a co najwazniejsze Gilmour w swietnej formie - to rewelacyjny muzyk i ciekawy czlowiek, co widac i slychac. Cena w MM juz chyba ponizej 50 pln. Polecam!

>gry-pa --- ma sie nijak :)

Koncert Gilmoura to kameralne wydarzenie, natomiast in-the-flesh - wiadomo spektakularne widowisko. Mam oba, oba lubie, choc Gilmoura slucham/ogladam sobie czesciej. Wielka szkoda, ze nie ma wersji tego koncertu na CD..., szukalem ale nie znalazlem. Jeszcze raz polecam, jesli ktos nie widzial - swietny prezent pod choinke :)

Puchatek -> zwlaszcza ten kawalek po francusku robi wrazenie. No i nie ma porownania miedzy (obecnymi) mozliwosciami wokalnymi Gilmoura i Watersa (tego drugiego sluchalem na zywo na Gwardii i ... on juz nie powinien spiewac).

puchatek >

>goscinnie Bob Geldof

Jakoś nigdy nie mogłem się zebrać i posłuchać B.Geldofa . Na AS słuchałem fragmentu (no z pół godzinki) DVD z

koncertem D.Gilmoura, i między innymi gościnnego występu B.G. Powiem krótko, Geldof sobie u mnie nagrabił na

całego.

8-)

Pozdrawiam.

• 3 tygodnie później...

Fragment jam session zarejestrowany podczas sesji nagraniowej "On an Island"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pzdr

Ukryta Zawartość

Witam

Ten jam z linku powyżej mi się nie podoba. Od Gilmoura nie oczekuję bluesa, są inni, którzy robią to lepiej.

Podobają mi się za to dwie fotki z oficjalnej strony DG dokumentujące jego wizytę w Polsce - na zdjęciach oprócz oczywiście Gilmoura także Zbigniew Preisner i Leszek Możdzer. Bardzo miło się ogląda... czekam na płytę!

pozdrawiam

zapomniałem o linku do zdjęć!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

szansa na koncert w Polsce...

Ukryta Zawartość

pzdr

Ukryta Zawartość

=> rafko

Przyjżyj się zdjęciom do których to link zamieścił powyżej Jaro_001.

Podpowiem tylko, że na jednym z nich p. Możdżer występuje w pozycji siedzącej przy instrumencie klawiszowym.

Przeczytaj tekst z Rzepy (link powyżej) - tam również znajdziesz odpowiedź.

pzdr

Wracając do "tematu" koncertu, na stronie www.davidgilmour.com można przeczytać, jako komentarz do wywiadu z Preisnerem w RP, że:

There are no plans for a concert in Poland. Ideas were thrown around about 'one-off' gigs at various locations, but they were impractical and the suggestions came to nought. The scheduled gigs that you see on the Live dates pages are all that's planned for now and, if circumstances change, we will be the first to let you know. - Ed.]

• 2 tygodnie później...

Gilmour jest już w zasadzie na dobrowolnej emeryturze (doskonale że nie zgodził się na trasę z Watersem po triumfalnym re-union w Hude Parku L8); jeśli widzialeś jego koncert na DVD (w zasadzie - poezja śpiewana), to domyślasz się co może być na Island, jakiego rodzaju muza

Kawałek z "island jam" jest bardzo w klimacie "Shine on you crazy diamond", właśnie sobie to przypomniałem bo wczoraj wieczorem w Trójce po 23. też go słyszałem. Nowe wydawnictwo powinno się więc podobać miłośnikom Floydów (i mi też).

Ploteczka:

Trasa Pink Floyd?

Ponownie pojawiły się pogłoski o reaktywacji grupy Pink Floyd.

Pink Floyd

Jak donoszą brytyjskie brukowce, w tym dzienniki "News Of The World" i "Daily Mirror", wszyscy członkowie formacji zgodzili się na wspólne występy. Panowie Roger Waters, David Gilmour, Nick Mason i Richard Wright mieliby zagrać serię show w londyńskiej "Royal Albert Hall". Koncerty miałyby odbywać się przez 14 kolejnych wieczorów na przełomie października i listopada.

Ukryta Zawartość

i znowu po ploteczce;

ładnie się bawią panowie;

trasa grupy jednak byłaby jednak nielogiczna biorąc pod uwagę promocję solowego albumu Gilmoura;

pzdr

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jeszcze powyższe - dokladnie potwierdzające i emeryckie klimaty, i niechęć do reaktywacji. Brawo David.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.