Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny frontowe??

Poolak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!! mam amplituner H/K AVR235 i chcę kupić kolumny frontowe. zastanawiałem się nad JBL Northridge E100 a także Infinity BETA 50. Mają podobne wymiary i parametry. Są również defacto od tego samego producenta i w podobnej cenie. Które będą lepiej nadawały się do kina i słuchaniamuzyki (rock/pop) i będą lepiej współgrały z moin amplitunerem?Niestety w moim mieście nie mam możliwości odsłuchania i porównania tych kolumn.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam

Marcin wojnowski

https://www.audiostereo.pl/topic/23028-jakie-kolumny-frontowe/

Dlaczego polecacie niższe modele?? w muzyce lubie głęboki bas, ale nie dudniący....i dlaczego nie Infinity? Nigdzie na forum nie znalazłem podobnego tematu..Kolumny jednego koncernu, Infinity teoretycznie lepsze, a każdy odradza...i poleca mniejsze JBL. Dlaczego tak jest??Powiedzcie mi, bo jestem zielony w temacie, a nie chcę źle wybrać.

Najlepiej kup xti z harman corp. ,a jesli nie to jbl e 80.

Pytasz sie dlaczego:

1.Masz za słaby ampli ( sam taki miałem)

2.e 100 do 25 m2 będą dużo za duże

3.Infinity robi słabe (niektóre serie) kolumny , czego przykładem może być nowa seria kappa.

W tym przedziale cenowym o którym mówisz, jest dużo ciekawych kolumn.

Poszperaj w ofercie Paradigma jeśli jesteś fanem basu.

Ciekawe propozycje ma tez avance albo Jm LabFocal który daje 25% rabatu.

Do tego harmana nie polecam Kef-ów ani Cabbase-ów.

A jeśli chodzi konkretnie o Infinity Beta 50. jakie macie wrażenia dotyczace tych kolumn? Bo mogę je mieć za 2,5k. czy warto?? dowiedziałem się też, że wzmacniacz o mocy od 10W może wysterować te kolumny (parametry). Co o tym sądzicie? A tak naprawdę, to bardzo mi się podobają wizualnie, tylko nie wiem , czy wybierając wygląd nie stracę na akustyce...

Cześć!

Jeżeli bierzesz pod uwagę używane, mogę Ci sprzedać w dobrej cenie swoje JMLaby Chorus 716S. Kupione u aturyzowanego przedstawiciela (Trimex) w kwietniu tego roku, na gwarancji do 2010r (5 lat)!!! Właściwie jak wyjęte z pudełka tyle, że wygrzane... Sorry za prywatę - więcej info na priv (gg4917938)....

odsluchiwalem z h/k 235 celestiony i calkiem ladnie graly. E90 maja ladne basy i powinny byc w miare przyzwoite do takiego pomieszczenia, w wieksze bym sie nie pakowal. jak bedziesz mial okazje to posluchaj tych pierwszych bo sa duzo lepsze do kd, a i w muzyce sobie spokojnie radza (ale to moje subiektywne zdanie).

• 8 miesięcy później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.