Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z wzmacniaczem

hazel

Rekomendowane odpowiedzi

Puscilem kawalek Thx Dolby Digital 5.1 - Extreme Bass Test(sam basik leci taki fajny :D) i wyczulem cos takiego jedna kolumna(prawa) wogule prawie niebasuje ale jak przemieniam styłu czincze z czerwonego na biały i z białego na czerwony to zaczela słabo basowac lewa kolumna, glosniki skaczą jak głupie i jedna basuje mocno a druga tak samo skacze na resorku i basuje słabo.. Teraz niewiem czy to wzmacniacz czy komputer hmm.. Da sie jakos to miernikiem czy czyms sprawdzic ?? Dzieki z góry za odpowiedzi =)

Pozdrawiam

To raczej kable. Podłącz jeszcze na chwilę słuchawki do kompa i do wzmaka, sprawdź jak wtedy będzie.

Jak zamiana kabli sygnałowych nie pomoże, podłącz sygnał do innego wejscia wzmaka. Jak wtedy będzie dobrze to winowajcą może być przełącznik wejść ( popsikać Kontaktem) lub uszkodzone gniazdo we wzmaku ( rzadka sprawa, ale możliwa ). Zaś jak na innym wejściu też będzie źle to pozostaje przekaźnik do czyszczenia lub jakieś zimne luty.

Ja słucham na Direct In, przełączylem na CD i tak samo było, gdy przekrecam gałke na mono to grają oby dwie tak samo ale to chyba wiadome a jak na stereo to jedna słabiej basuje =( teraz własnie wypalam płytke i zobacze na odtwarzaczu mp3 zwykłym czy tak samo jest.

Pozdrawiam =)

Dotarlem do przyczyny =) to komputer daje taki sygnał, zrobiłem dwa testy:

- podłączylem odtwarzacz mp3 pod wzmacniacz i równo jest

- podłaczylem pod komputer zwykłe kolumienki komputerowe i tez lewa słabiej cos gra :)

Co to znaczy.. musze wymienic sobie chyba karte muzyczną :D

Pozdrawiam wszystkich i dziekuje za odpowiedzi =)

1-wyjmij kartę z kompa

2-uruchom system, odinstaluj sterowniki karty

3-włóż kartę w inny slot niż była do tej pory

4-uruchom kompa , karta zainstaluje się i jak sądzę powinno być dobrze

A jak nie będzie dobrze to pozostaje wymiana karty . Pozdrawiam.

Niestety mam karte zintegrowaną ale to w biosie mozna ustawic =) wiec jak kupie nową to przemienie a jak narazie gram na tej :D moze sie cos stac z wzmacniaczem jak tak lewy kanał gra dziwnie ?? Dzieki z gory za odpowiedź =)

Pozdrawiam

Juz na 100% to karta bo nawet jak teraz slucham kolumienek komputerowych to jak biore w winampie lewy kanał a prawy balans to słychac wyraznie ze gra lewy ciszej bardzo ,ale jakos to na kolumnach i wzmacniaczu nieodczuwalem ze ciszej gra tyle ze slabszy bass i sopran troche =) Narazie wypalam sobie plytki i slucham z odtwarzacza przenośnego firmy Manta haha :D

Pozdrawiam i dzieki za rady,odpowiedzi.. =)

po 1 - Niewymienilem karty jeszcze

po 2- gniazda sprawdze i sie okaze ale na moje to jest karta popsuta na 100%

po 3 - i tak mialem zamiar zmienic karte na lepszą bo karta AC 97' to jest badziewie cholerne

po 4 - koledzy z forum dobrze radzili :D

I to tyle mojego :P

Pozdrawiam

Mam 2 nastepne problemy :D Kilka minut temu psiknolem w potencjometr ,,Kontakt" ten do potencjomterow, psiknolem malutko i wszystko okey ale teraz jak podglasniam na polowe to niejest tak głosno jak było przedtem.. ciszej jakby gra na połowie i niewiem dlaczego,ale za to juz nietrzeszczy w niektórych miejscach =) a drugi to problem to taki.. Z ciekawosci podłączylem pod wmzacniacz sub-woofer taki od wiezyczki Aiwy i gdy opdgłasnialem to wogule cichutko grał a jak podłączylem kolumny to normalka.. Cos jest nie tak z Sub-Wooferem ?? Dzieki z góry za odpowiedzi =)

Pozdrawiam

Teraz mam jeszcze jeden problem ;D jakies 4/10 mp3 mi charczą niewiem dlaczego =/ moze są takiej kiepskiej jakosci?? bass jest taki nieczysty i słaby. Niektóre nuty mają mocniejszy potęzniejszy bass i ładnie gra. Przed chwilą ściągnelem mp3 Hey - Mimo Wszystko ale tak charczało ze szok.. Nagrywalem nawet na format cda i odtwarzalem z odtwarzacza cd i tez nuta charczala chodź miała duze rozmiary jak na mp3 i powinna miec chyba dobra jakosc.. Nizej zalanczam jak mam ustawiony korektor w winampie(niektorzy mnie wysmieją :P)

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

no i juz masz odpowiedz. Zapamietaj:

jak sie podbija cokolwiek na korektorze w winampie czy innym odtwarzaczu to nalezy ZMNEJSZYC a nie ZWIEKSZYC poziom (pierwszy suwak od lewej). A ty go zwiekszyles wiec przester pojawic sie musial. Zmniejsz go o tyle ile podbiles bas - bedzie gralo ciszej ale czysto

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.