Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie głośniki wysokotonowe do kolumn ?

futu

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kolumny technics i chciałbym do nich dokupić jakieś głośniki wysokotonowe żeby uzyskać lepszą jakość dźwięku (wysokich częstotliwości). Zastanawiam się jakie głośniki kupić a słucham muzyki pop, elektronicznej, hip-hop w tym R&B i chciałbym mieć wyraźne wysokie częstotliwości bo kolumny technics nie mają niestety zbyt dobrych wysokich. Cena za jeden głośnik jaką mogę wydać to ok 50 zł (max. 70). Ja zastanawiam się nad quadralami - czy uważacie że są w miarę dobre czy lepiej kupić coś innego (czy warto kupić tonsile czy raczej nie ?). I jeszcze jedno - planuję kupić wzmacniacz denona lub pioneera (albo coś innego ale na razie coś z tych dwóch firm) więc może użytkownicy tych wzmacniaczy mogli by się wypowiedzieć jakie wysokie kupić do kolumn żeby później dobrze grały na którymś z tych wzmacniaczy.

• 2 tygodnie później...

MOże sprzedaj swoje kolumny i poszukaj innych już gotowych dokładając pieniądze które chciałeś zainwestować w same głośniki - takie rozwiązanie wydaje się łatwiejsze.

Może zamiast zmieniać głosniki wysokotonowe spróbuj najpierw zwiększyc ich efektywnośc? Nie masz rezystora szeregowego z tym głośnikiem? Możesz też zwiększyć pojemność kondenstora, którym jest on podłaczony w kolumnie. To może dać oczekiwany przez Ciebie efekt.

w ciągu najbliższych kilku dni będę kupował wzmacniacz Pioneer z serii 400 lub 500 i dopiero po podłączeniu kolumn do tego wzmacniacza i po posłuchaniu jak gra na tych kolumnach zastanowię się co zrobić: czy wymienić kolumny, czy wymienić głośniki wysokotonowe, a może na tym Pionierze kolumny będą w miarę dobrze odtwarzać wysokie

• 2 tygodnie później...

Czy głośniki wysokotonowe TVM ARV104 TESLA są lepsze (lepiej grają) od TONSIL GDWK 10/80/T ? Które bardziej polecacie ?

Które z głośników Tonsil opłaca się kupić ?

• 6 miesięcy później...

Odkopuję temat bo mam własny dylemat :)

Poszukuje głośnika wysokotonowego który grając nie kaleczy uszu świszczeniem i zbyt ostrym dzwiękiem ,

Mam jeden głośnik wysokotonowy do wymiany a w drugim to przy okazji , chcę się zmieścić w orginalnym otworze więc średnica montarzowa głośnika 45mm , impedancja 8ohm i ma grać w kolumnach o mocy 60W , pasmo które będzie przenosić to od 8khz w zwyż :) tym niżej zajmuje sie średniotonowy ,

planuje głośnik zwykły ale może być kopółkowy , cena taka żeby mnie nie powaliła , i nie przekroczyła wartości 50zł za sztukę , jeśli możecie to proszę o adresy stron w dokładnymi danymi wymiarami polecanych przez was głośników , nie znam zbyt wiele firm wi ec pomóżcie .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.