Skocz do zawartości
IGNORED

Prawo Senicza

senicz

Rekomendowane odpowiedzi

no i jeszcze musze sie odniesc do krytyki df-a z pisma. Ludzie nie wiedza co pisza. W swiecie konstruktorow nie umiejacych zrobic wzm o duzym df wymyslono teorie braku wplywu df na jakosc dzwieku. To jest oczywiscie smieszne stwierdzenie ale nadal bardzo wielu ludzi wierzy w plaskosc ziemi i co im zrobisz?

Zamiast po mesku sie przyznac : tak nie umiem zrobic wzmacniacza o duzym df ci kiepscy kostruktorzy na pomoc wzywaja magie!!!!!

A co zielarstwa. To tylko hobby.

Dostalem niezbyt przyjemna informacje od uczestnika spotkan z hificlub. Ocenil reszte towarzystwa jako - obszczymurki. Nie wiem co to ma oznaczac ale zaczynam miec do tego wszystkiego duzy dystans.

Zaraz zadzwonie do edytona z pytaniem co on na taka impreze? w przypadku sklepow /firm to one maja stosunek negatywny gdyz uczestnicy takich spotkan i tak nic nie kupia wiec szkoda czasu. Hm. To jest problem.

Kupilem na allegro wzm grundiga do przerobienia tak aby udawal zwykly wzm ale gral super. To na wystawy. Stawianie obok kolumn wypasionego wzm raczej zniecheca kupujacych gdyz uwazaja oni, ze u nich w domu na ich wzm te kolumny zagraja duzo gorzej wiec przestaja sie kolumnami interesowac. No co innego taki grundig.

Witam

Senicz, kurcze bardzo mi przypominasz moja babcię, a najbardziej z tego, że jak chciała sie pozbyć "delikwenta", to obiecywała, że cos tam, ale "po niedzieli"....

Niektórych niedziel, do dzisiaj nie doczekałem.

Myślę , że prezentacja Twego wynalazku tez będzie "po niedzieli".....

jk

Mysle ze lepeiej bedzie gdy kazdy sobie zrobi kopie wynalazku i juz.

Zaczniemy od prostego ukladu na lampach i tranzystorach. Jak tylko grundig przyjdzie do mnie to rozpoczynamy prace. jutro jade do elec. world po foto cyfra i bedzie zabawa.

Z pisma dostalem inf., ze chyba padl im miernik bo df nie moga zmierzyc. Wyniki z ksiezyca. Poradze im aby sprzet odeslali do service do producenta.

Troche sie boje. Po tych inf. o spotkaniach w hiclub to nabralem obaw co do kompetencji pewnych osob. No i mam nauczke po szarpidrucie. Badan wytrzymalosciowych jeszcze nie zrobilem. A chlopaki moga dac popalic mojemu maluszkowi. Najlepiej zrobimy tak. Wysle wzm do Mistrza Waldemara a wy podjedziecie do niego niby po kolumny i se posluchacie. Dobre rozwiazanie?

Mam ale na plytkach do probnego montazu a wiec wyglad nieciekawy. Sporo kabli i ogolnie gaszczprzewodow podzespolow. I co? mam takie cos wyslac do oceny do fachowcy? do pisma dalem bo to moj kolega ocenia wiec nie bedzie sie wydziwial ale tu na forum mam sporo wrogow nieudacznikow i oni by dali mi popalic.

Rozwiazanie z Waldemarem Mistrzem jest najlepsze. Pojedziecie kawke ciasteczko i muza. Posiedzicie, pogadacie z corka Edyta i moze nawet cos kupicie?a moj grundig bedzie cicho mruczl cudowna muzyke.

Senicz:

29 Lis 2005, 15:04 napisałeś:

"Swietnie. Jak tylko wroci z testow z pisma to natychmiast go wysle."

Nie wykręcaj się, tylko dotrzymaj danej obietnicy - i nie wymawiaj się stanem wykończenia. W dziale DIY ludzie nie są wybredni i sami budują urządzenia audio więc "nagich przewodów" wstydzić się nie musisz. Zachowujesz się jak stara panna u lekarza.

Jeżeli teraz się wycofasz, to okażesz się człowiekiem niehonorowym, i wtedy trzeba będzie rozważyć poproszenie Lukara (tak - jawny donos, bo zasady honoru nie powinny być stosowane do ludzi niehonorowych) o zabanowanie Twojego nicka.

Jesli tak, to czekamy na powrot z redakcji. Narazie temat zamkniety.

Miedzy czasie musze zrobic drugi do kolejnych pomiarow.

Ale czekamy. Cierpliwie. Bardzo. Kiedys sie doczekamy. No ile moga trwac pomiary w redakcji? no odsluchy ale tez niedlugo. Czekamy. Nie mamy wyboru. Zrobimy grundiga i czekamy.

Senicz:

Temat będzie zamknięty jak Rekin dostanie wzmaka do testów. A my będziemy się od czasu do czasu przypominać, żeby testy w redakcji (osłoniętej całunem tajemniczości) nie trwały ad mortum usrantum.

tez jestem podobnego zdania. No chyba, ze potrzymaja aby inni nie uprzedzili ich i nie opublikowali wczesniej. Ale ta redakcja to porzadna redakcja wiec mysle, ze szybko. Troche mnie niepokoja inf. o braku mozliwosci pomiaru df? zaduzy im chyba wyszedl ? jutro jade do nich. Albo potrafia cos pomierzyc albo niech oddaja wzmacniacz!!

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

ja tam sie teoretycznie na elektronice nie znam ale swoj sluch mam - facet ktory zamiast tunigowania przyzwoitego cdeka poleca zakup badziewnego plastiku typu Philips 763 i to w tak prostackim tonie jak w sasiednim watku nie zasluguje na uwage i tyle...

jesli urazilem tuningowcow tym, ze sa wydrwigrosze bo przerabiaja stare cdeki na super sprzet to przepraszam. ten 763 ma daca super i driver dvd tez. Jest tez pole do wymiany op na lepsze. Mozna tez zrobic jak ja wyjscie na lampach. Ja niestety mam z czym porownywac sprzet i cd z najwyzszej polki powinny lizac mojego 763 po zaciskach. A co do df i reszty to czekamy. Mam juz ustalony system przeslania wzm przy pomocy allegro.

Prosze tez aby panowie zrobili cos ze swoimi wzm takiego aby i one mialy wysoki df gdyz czuje sie taki samotny.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

coz senicz pozostaje odsluch... zaraz odezwa sie szczesliwi posiadacze Manty i innych plastikow... widzisz po tym co piszesz obawiam sie ze jednak nie masz osluchania bo ani 763 ani 963 po prostu nie gra - za to gratuluje fantazji - do takiego plastikowego pascia wstawic lampy... masz chlopie polot...

DAC i naped dvd nie gwarantuje jeszcze sukcesu niestety... zreszta po tym co w zyciu sluchalem a zajmuje sie profesjonalnie dzwiekiem od 10 lat a w klockach audio siedze od dziecka - tylko dvd z najwyzszej polki moga dorwnac brzmieniowo bardzo budzetowym cdekom a takim dvd z najwyzszej polki na pewno nie jest 763 choc i tak stawiam go wyzej od Manty:P

konkludujac: do dzwieku i obrazu w kinie nie mam zastrzezen zwlaszcza w stosunku jakosc/cena, plytki CD 763 odtwarza poprawnie lepiej od wielu dvd w swoim przedziale cenowym ale to nie jest jeszcze skala porownawcza do cdekow - zwlaszcza tych drogich o ktorych piszesz - wiec moze posluchaj troche zanim zaczniesz sie osmieszac i formulowac jakies swoje bezsensowne teorie bo jak na razie wszyscy wlacznie ze mna traktuja cie tu z duzym przymruzeniem oka

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

prosty przyklad z autopsji na bezsensownosc twoich teorii o df: mamy dwa wzmaki Marantza modele PM 75 i PM 80 - ten pierwszy ma df rowny 100 a ten drugi w pierwszej wersji 120 a w drugiej 150 i zgadnij ktory gra lepiej? bezwzglednie lepiej gra PM 75 - zapytaj tych ktorzy tak jak ja mieli mozliwosc porownania - dlatego tez jest wyzej w owczesnym katalogu

bardziej jaskrawy przyklad? PM 54 SE jeden z najnizszych modeli w katalogu z poczatku lat 90-tych ma df rowny 150 a modele wyzej PM 63 i PM 62 maja tylko 120 - czy to oznacza ze nizszy i tanszy model gra lepiej? wiec po co wydawac kase np na PM 75 czy PM 80 w starszej wersji jak lepiej kupic PM 54 SE?

tylko ze podlaczajac owe wzmaki do odpowiedniej konfiguracji uslyszymy miernote brzmieniowa jaka oferuje PM 54 SE przy takim PM 80... nie wierzysz? posluchaj...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.