Skocz do zawartości
IGNORED

SUBWOOFER TONSIL 200 ???

pachu

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem kiedyś takie coś. Ten sub gra ogólnie poprawnia, ale w dużych pomieszczeniach i odpowiednio ustawiony. Trzeba nad nim popracować. Wiele zależy też od wzmacniacza. W małym pomieszczeniu SUB będzie dudniący, a bas zdominuje brzmienie. Bez sprawdzenia w konkretnym systemie w konkretnym pomieszczeniu lepiej nie kupować.

• 4 miesiące później...

Witam

Co sadzicie o takim subwooferku?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dodam ze nie dysponuje wielka kasiora dlatego szukam cos taniego (gosc krzyczy troche ponad 100zł) Mial ktos moze cos takiego albo slyszal? Dodam ze glownie uzywalbym go do sluchania muzyki, sporadycznie film.

Z gory dziekuje za odpowiedz.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zapomnij, trzymaj się od niego z daleka, nie patrz w jego stronę itd, itp.

Miałem to paskudztwo. Bas ciągnął się jak guma do żucia, impuls żaden, to pierwszy sub tonsila, zdecydowanie nieudany model!!!

Nie miej uprzedzeń!

Pisałem o konkretnym modelu, który dobrze poznałem i mogę coś o nim powiedzieć. Mogę też powiedzieć dużo dobrego o Maestro 80, też z tonsila, a wyrób udany i poprawnie brzmiący, a przy tym bardzo ładny (co też się liczy).

Zacytuję "porlick'a": Nie miej uprzedzeń! Należy najpierw posłuchać, a nie przekreślać całej marki ze względu na opinie innych.

Wracając do tematu. Sam posiadam suba Maestro 200A. I powiem tylko tyle: mieszkam w Niemczech, a jednak kupiłem polskiego suba w Polsce, wiedząc o wszelkich trudnościach (transport do domu, problemy z ewentualną gwarancją). I wcale mój zakup nie został podyktowany jakimś dziwnym przywiązaniem do marki, czy też wielkim patriotyzmem z mojej strony. Po prostu sporo słuchałem subów w tej cenie (z wyjątkiem Kody, tu jej nie ma). I ten po prostu mi się najbardziej podobał. Do kina rewelacja. Do muzyki gorzej (chociaż i tak czasem używam go przy cichym słuchaniu), ale nie ze względu na buczenie, charczenie czy też dudnienie (przy moim ustawieniu nie zauważyłem żadnych z wymienionych efektów), lecz ze względu na nie nadążanie za muzyką. Ale ten efekt ciągnięcia się za rytmem słyszałem niestety przy wszystkich subach, nawet najdroższych Cantonach i JBL...

Tak więc należy posłuchać sprzętu i nie skreślać nic ze względu na markę.

Pozdrawiam.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Mam takie pytanko:

na za zwrocic uwage przy kupnie subwoofera? Pasmo przenoszenia (nie bardzo sie orientuje:D )?

Co sadzicie o sprzecie Eltax Atomic 8.2 o nastepujacych parametrach:

Moc znamionowa 60W,

Częstotliwość odcięcia regulowana 50-250Hz,

Pasmo przenoszenia 45-250Hz,

Głośnik niskotonowy 200 mm,

Regulacja fazy 0-180 stopni,

Zaznacze ze nie bardzo mi sie usmiecha aby wydac 500 zł czy wiecej.

Pozdr

Chodzi konkretnie o ten subwoofer:

Ukryta Zawartość

Znalazlem tez Tonsilka:

Ukryta Zawartość

Moze jednak ten lepszy?:) Nie mam zupelnie doswiadczenia w tym temacie dlatego licze na Wasza pomoc:)

Moze jeszcze dodam ze chce go podlaczyc do amplitunera stereo SONY STR-DE135 i kolumny Diora ZgB-80-8-903

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak tylko ze ja nie mam takiej mozliwosci posluchac jednego czy drugiego subwoofera. Mieszkam w takiej miescinie ze nie ma nic w sklepach. Sa tylko jakies zestawy Manty itp.

Chodzi mi o Wasze opinie moze ktos slyszal takiego np Tonsila

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.