Skocz do zawartości
IGNORED

Co sadzicie o jakosci kondensatorow

Gość kaszio

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kaszio

(Konto usunięte)

http://diyparadise.com/cap/dare_to_compare.html

Na tej stronie znajdzecie doslownie pokazana jakosc kondensatorow uzytych w testach. Czy myslicie ze ma to dokladne odzwierciedlenie w jakosci dzwieku dzieki uzyciu jednych z najlepszych kondensatorow tego testu (sanyo os-con i elna cerafine) Jakie jest wasze zdanie na ten temat.

https://www.audiostereo.pl/topic/2278-co-sadzicie-o-jakosci-kondensatorow/

Stosowałem dokładnie ten sam test ( z innym tranzystorem)

i wyszlo mi to samo Najlepsze kondensatory jakie zbadałem to cerafine.

(Przetestowałem ok. dziesięć typów), i faktycznie były różnice

szczególnie w basach i w niższej średnicy.

Efekt ten dało się szczególnie zauważyć przy muzyce z duża dynamiką i przy dużej głośności - Szybsze i bardziej kontrolowane basy oraz bardziej szczegółowa średnica.

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Czy moze testowales kondensatory Matsuhita (Panasonic ) z serji FC , HZF, lub HF oraz rubycona MZB. Czasami mozna na Wolumenie trafic koncowki z wyprzedazy dobrych. Tak udalo mi sie kupic Panasonic FC 350/35 za 50 gr. szt. oraz rubycon MZB 2200/6.3 za 2 PLN

Ja w swoim wzmacniaczu zastosowałem Kendeil-e, i jestem zadowolony.Obecnie poszukuje jeszcze dobrego kabla na połączenia wysokoprądowe.Obecnie mam Vdh CS122, ale to nie to co bym chciał.Chcę dużo detalu,dobrą dynamikę,oraz dobrą równowagę tonalną...na razie wystarczy:) Planuję zakup AQ Type 6.Na sygnałówce pracuje AQ Copperhead, i dobrze się sprawuje.Oj troche się rozpisałem...sorki:) POZDRAWIAM

-> RAF

Radzę wypróbować jeszcze interkonekt Diamondback, zdaje się, że ok 66zł za mb. Zastąpiłem nim Copperheada od tunera. Przewód wprawdzie symetryczny, ale z lepszą izolacją (spieniony polietylen?) Róźnica w cenie niewielka, a materiałami i brzmieniem zbliżony do Corala. Nie wiem, czemu zawsze jest pomijany w testach...

-->jozwa maryn

Rzeczywiście, za 500 zł pewnie poszukałbym czegoś innego, ale przy odrobinie zdolności "lutowniczych" można kupić 'z metra' za ok 66zł/mb. Do tego dokupiłem prześliczne :) Neutriki Profi, mniej więcej takie jak w Nordostach - po zlutowaniu kabel wygląda bardzo efektownie, a para 0,75m kosztowała poniżej 250zł... Poprawa brzmienia w stosunku do Copperheada wyraźna, choć słuchałem tylko z tunerem, mój CD ma wyłącznie XLRy.

No tak. Wyglądają jak Flip i Flap.

Maestro to taki spaślak pozujący stylistycznie na Rotela (albo odwrotnie ; )

Ale przyznaje, że w środku ma fajnie poukładane ; )

Wrażenie robi też MAESTRO INTEGRATO, zwłaszcza z góry. Ciekawe, ile waży.

Na Talk Electronics Thunder zaraz spojrzę.

Pozdr.

>lolo..os-cony lepsze sa te z miedzianymi wyprowadzeniami..miałem kilka sztuk chyba 100uF to sa wysmienite kondzilki..sa dobre bo nie "dodają" nic do dzwieku nie koloryzują..a o to chyba w dzwieku chodzi...

Jezeli ktos chce np zupgrejdować wzmacniacz diory..unitry itp..a nie chce ładowac sie w zbytnie koszty to praktycznie w ciemno moge polecić kondensatory Hitano z serii ECr-Vent ..za grosze dajemy niezłego kopa i zawsze praktycznie lekko ocieplony dzwiek..przerabiałem kilka klocków i zawsze te tanie po 8-9 zł szt kondziołki mi sie sprawdziły..szczególnie polecam wartość 4700/50V...tylko skad mam wrazenie ze kiedys je widziałem w klocku audio -note za 12 tys zł???

Na dowód, że byłem ; )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wygląd ciekawy, choć podobny do Arcama. Tak mi się kojarzy.

Ja lubie, kiedy szuflada jest na srodku lub top- loader'y.

Klasyczny wyglądi ciekawe rozplanowanie miejsca szuflady, wyświetlacza i guzików, bardziej odpowiada mi u Paganiniego.

Jeszcze tylko, żeby pilot wyglądał podobnie do tego:

Ukryta Zawartość

I odjazd totalny. Jak dla mnie - dzieło sztuki ; )

Pozdr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ładne :) ale ja "choruję" na coś takiego:

Ukryta Zawartość

Miałbym wtedy "wieżę". A pilot bardzo solidny, tylko trochę ciężki. Pewnie wystarczyłby do dociążenia Linna Ikemi :))))

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Dzieki Piotrek za info. Ja w tej chwili szykuję się do przywrócenia do życia starego amplitunera Scotta i stąd to pytanie. A ponieważ nie mam czasu jeździć i szukać kondensatorów jestem skazany na sklepy internetowe.

Pzdr.

hi, hi, hi .. własnie z tych drogich, przede wszyskim RS Components (są czasami nawet drożsi od ELFY) i z ELFY, ale ja nie kupuję w ogromnych ilościach, bo coś tam grzebię tylko od wielkiego dzwonu. Wolę RS Components bo mam wrażenie że ma większy wybór ((RIFA, ELNA Stargate, Panasonic FC, Sanyo OS-CON, Philips)

Pzdr.

jozwa, spójrz proszę w tabelki w HiFi Choice i powiedz jak dużo sprzętu spoza wysp tam jest? :) Z drugiej strony to zrozumiałe, w końcu piszą dla brytoli i sprzęt miejscowy najlepiej gra w tych małych brytyjskich mieszkaniach

Pzdr.

Ciekawe... Hi-end? Właściwie czemu nie... Wczoraj miałem okazję obejrzeć wewnątrz odbiornik set-top-box do cyfrowej telewizji za ok. 1500zł. Zastosowane podzespoły i jakość montażu przypominały trochę jakiegoś Levinsona albo Linna CD12 :o).

Thunder to chyba jeden z nielicznych CD, który chciałoby się tuningować przez wymianę płyty czołowej na ładniejszą :)

• Redaktorzy

Kiedys sie chwalili ze maja taki trendy design, bo kobitke na projektanta zatrudnili. Dla mnie porazka. A juz ten przycisk umieszczony w lewym dolnym rogu tak blisko brzegu, ze wyglada jakby mial odpasc... I to wszystko po to, zeby falka sie na froncie dobrze komponowala.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.