Skocz do zawartości
IGNORED

Sub Tannoy TS8 i B&W ASW300 co wybrać?

Nevton

Rekomendowane odpowiedzi

Planuję zakup suba w cenie do około 1500 zł

Zastanawiam się nad Tannoyem TS8 i B&W ASW 300 i może jeszcze jakąś Yamachą...

Sub Będzie współpracował z B&W (602.5, 602, i LCR60) + Yamacha 650

Zależy mi żeby dobrze grał przy odtwarzaniu koncetów i muzyki z CD.

Wiem że najlepszy by był sub B&W serii 600 ale za drogi

(to u góry to zakupione było jako używane po okazyjnej cenie)

Pewnym substytutem mógłby być ASW300 ale on ma z kolei obudowę otwartą a to pozwala podejrzewać że w muzyce (koncerty) nie spisze się najlepiej (rozwlekły bas?). Jego moc także nie jest imponująca (100W)

Z Kolei Tannoy ma obudowę zamkniętą i chyba większą moc co pozwala przypuszczać że lepiej spisze się w muzyce z kolei boję się że nie będzie dobrze współbrzmiał z resztą zestawu...

Co do Yamachy to już kopmletnie nie mam zdania...

Co radzice? Czy jest sens interesować się tymi subami ? Czy ktoś z was słyszał te graty w akcji ?

Kusi mnie Tannoy ale boję się spartolić sobie brzmienie bo to inna firma więc i (chyba) inny charakter brzemienia.

A może w subach to nie ma takiego znaczenie jak przy innych głośnikach KD?

Żadnego z tych subów jeszcze nie słyszałem w akcji ale przed zakupem będę chciał posłuchać.

Wasze opinię posłużą mi jako cenne wsparcie w wyborze.

Z góry dzięki

ja bym kupił Kodę SW-15 za 1100zł na allegro...

a jak mi ktoś powie że tannoy czy b&W za taką samą kasę gra lepiej bądź chociaż tak samo to nie wdaje się w dyskusję ale zaznaczam że uważam że tak nie jest:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.