Skocz do zawartości
IGNORED

Densen, Musical Fidelity czy Copland ?

Kisiu

Rekomendowane odpowiedzi

>pavulon

Miałek wersje MKII - tą jasną. Ciemno brązowy to jest Integration Hybrid. I tak musze kupić drugi interkonekt zeby CD podłączyc to kupie The First Ultimate (jak ktoś bedzie sprzedawał korzystnie) i wtedy popróbuje różnice midzy tymi dwoma interkonektami.

to niespodzianka.

powiem Ci szczerze, ze brzmienie Twojej plyty Dominica Millera ostudzilo moje zapedy do

sprzedazy Mozartow na jakis czas. duze wrazenie zrobilo na mnie wypelnienie dzwiekiem i realizm.

od tej wizyty stoja niesluchane:) ... bo nie kupilem innego wzmaka.

kolumna ma potencjal - coz mysle o lampie do nich, ale tutaj ciezko cos sensownego uslyszec ponizej 5kzl.

od kilku miesiecy stoja niepodlaczone - niebawem zmienie mieszkanie wiec wstrzymuje sie z rozbudowa tego systemu. poza tym w tym samym (ale roznie wygluszonym) pokoju graly Mozarty podczas wizyty Kisia i Twojej.

W pierwszym przypadku (slabe wygluszenie + zestaw Nada Kisia) byla porazka.

W drugim (copland+rega+dobre wygluszenie) byla to IMO jedno z lepszych zestawien tych kolumn.

Ten "roboczy (w o mnie)", nie podlega wymianie, ale i tak go slucham w innym miejscu.

zdaje sie slyszales te moje vintage'owe kolumny w konfrontacji z Mozartami.

BTW zapraszam na test porownawczy Twojego densena z moja rega, jesli mialbys ochote.

zastanawiam sie czy Beat plus zagra synergiczniej z moim DM10?

moznaby zrobic tez potrojny test beat plus vs. beat xs vs. rega:) jesli Kisiu zechce dolaczyc.

choc ostatnio widze, ze moda w Krakowie na odsluchy:)))

pzrepraszam, ten post wyzej to do TJ

>Kisiu

aha. OK. Mialem jakis czas u siebie Winda MKII i IMO sa lepsze od niego rozwiazania.

Troche pisalem o nim na forum. Specyficzny kabelek o wyraznym charakterze. Wystarczy porownac.

pavulon, Kisiu,

to fajnie, rzeczywiście brzmienie było realistyczne i odpowiednio nasycone, też mi się bardzo podobało,

Co do samych Mozartów to mam wrażenie że zagrałyby jeszcze ciekawiej w jeszcze większej przestrzeni niż słuchaliśmy wtedy (chyba lubią dużą przestrzeń) - jak pamiętasz wspominałem wtedy że jest dużo niskich - być może odczucie dlatego takie że jestem przyzwyczajony do słuchania monitorów, jednak niewątpliwie grały ciekawie !

ostatnio kupiłem nową płytę Larsa Danielssona – Libera Me, wyd. ACT, jakość dźwięku jest fenomenalna, a ostatnia kompozycja odtwarzana odpowiednio głośno wprowadza takie pomruki niskich częstotliwości, że aż trudno uwierzyć że nie używa się subwoofera – oczywiście w odniesieniu do moich warunków i interakcji sprzętu z pomieszczeniem.

Dzięki za zaproszenie na testy, może być rzeczywiście ciekawie....jeśli pozwolisz może uda mi się namówić na testy kumpla Jaśka, byłby wtedy jeszcze cd primare...i było by jeszcze ciekawiej! Skąd ja tyle czasu wezmę?!?

Kisiu,

Coś przeoczyłem, skąd będzie 400 xs, nabyłeś już?

pavulon,

mam prośbę bo nie załapałem, wyjaśnij skróty IMO i BTW

>TJ

BTW - By The Way IMO - In My Opinion :))

Mysle, ze ciekawa opcja bedzie jesli Jasiek zabierze primarka. wtedy mozna rzutem na tasme porownac trzy cedeki

na jednym wzmaku. u mnie jest opcja 2 kolumn o roznym charakterze. chyba wystarczy:)?

Myslalem by test wykonac przy uzyciu max 2-3 plyt?

To moze dajcie znac na priva, z tym, ze do piatku bede w rozjazdach. Od 25-ego i na poczatku marca bede dostepny.

pavulon,

myślę że wystarczy i tak zajmie to trochę czasu ;-)

a jakby było mało to mój brat ma regę planet (starsza wersja niż Twoja) i elektrocompanieta eci-2.

a propo's regi planet.....Jasiek po odsłuchach u Ciebie zamówił nową poprzez dealera detalicznego w Krakowie u dystrybutora....., nie zrelizowali zamówienia po ponad 3 miesięcznym oczekiwaniu na czarną wersję, mało tego nawet nie potrafili wyjaśnić w czym tkwi problem.

w nowym roku dopiero, na stronie regi znalieźliśmy info o nowym CD apollo, który zastąpił planet, tylko że nikt (ani dystrybutor, ani dealer detaliczny) o tym nie wiedział i sprawiali wrażenie jakby nawet nie usiłowali się dowiedzieć - kompletna żenada! - stąd też primare ;-)

myslę że 3-4 płyty wystarczą, każdy np. wytypuje swoją aby znać dobrze materiał do porównań.

pogadam z Jaśkiem i się odezwiemy.

Kisiu,

ja na swojego plusa polowałem ponad rok, ale opłaciło się!

na rynku wtórnym w Polsce xs jest chyba jeszce mniej niż plusa, choć i jego jak na lekarstwo, chyba że poszukasz na ebay za granicą, tam większa szansa na znalezienie;-)

>TJ

Poślij na: [email protected]

Z góry dziekuje.

Troche mnie wystraszyłeś tym ze szukałeś Plusa ponad rok. Wiem ze ciezko bedzie znaleźć taki CD ale miałem nadzieje że góra pare miesiecy i cos bedzie (do pół roku). Jakby był Plus to kupie jakby była dobra cena, bo z XS to fakt moze być bardzo ciezko go znaleźć. Widział go ktoś wogóle kiedys w ogłoszeniach używanych (chodzi mi o XS) ?

PS. Jakbyś swojego Plusa chciał sprzedać to daj znać :)

Kisiu,

Maila wysłałem, napisz jak możesz czy u Ciebie wybrane ustawienia głośników rzeczywiście powodowały eksponowanie lub tłumienie danych częstotliwości - jak na rysunkach.

O plusa/xs zapytaj Pana Jasika z Hi-Fi Sound Studio, może mieć jakiś egzemplarz używany, lub po ekspozycji, choć wtedy cena nie będzie już tak atrakcyjna jak z ogłoszenia. Wypytywałem Go kiedyś o plusa jak byłem na kupnie i proponował upust tylko 10 % za to za nowego z expo. Podobnie będzie w Nautilusie w Krakowie, tam też bywają komisowe cd densena, widziałem co najmniej 2 w okresie ostatniego roku, jednak z ceną będzie podobnie, drożej niż z ogłoszenia, ale można się potargować.

PS. Ok ;-)

Dzieki. Teraz tego nie sprawdzałem bo nie jestem w domu, ale tydzien temu jak kombinowałem z ustawieniem to ustawiłem je prawie równolegle (tylko delikatne dogięcie zostawiłem) i wysokich tonów było mniej. W każdym razie nie były takie natarczywe i nieprzyjemne. No i jak wtedy pisałem scena zrobiła sie czytelniejsza. Moze jedynie jest jakby mniejsza spójność miedzy kolumnami. Może by je trzeba było bliżej siebie przysunąć. A jeśli chodzi o wysokośc kolumn to i tak je mam na granitach.

Jedynie wchodzi w gre z ogłoszenia bo bede mógł przeznaczyć na CD maksymalnie 6-7 tyś. z Gizmo.

A jakoś nowego nie chce kupować bo jak jednak mi się nie spodoba to bym straszne pieniądze stracił.

TJ

a to numer z rega;) myslalem, ze ludziom w tym kraju zalezy na handlu.

fakt. zenada. trzeba by napisac do regi o podejsciu dystrybutora.

z drugiej strony jesli klocek na zachodzie dobrze schodzi, to maja moze gdzies polski rynek.

w takim razie zapraszam, dajcie znac na maila jak bedzie Wam pasowac.

postaram sie dopasowac czasowo.

Mysle, ze Kisiu tez bylby ciekawy wynikow porownania.

na jednym wzmaku bedzie nam latwiej wskazac roznice.

Intryguje mnie troche posłuchać tego Densen B-400 Plus... hmm...

Dajcie znać jakbyście robili taki odsłuch... Jakbym miał czas to moze bym sobie zrobił wycieczke do Krakowa i na chwile wpadł go posłuchać (tylko jak juz to w jakis weekend).

To będziecie słuchac na tym Densenie DM-10 ?

rozmawiałem z Jaśkiem i być może udało by nam się przeprowadzić testy w któryś dzień między 13 a 16 marca tj. pon-czw, weekend raczej w naszym przypadku odpada - jedyne dni które możemy spędzić z rodziną ;-)

myślałem o godzinach np od 10:00 do 15:00,

może Kisiu jakoś wygospodarujesz 1 dzień w tyg na wycieczkę ;-) było by fajnie.

zamiewrzam wtedy wziąść urlop na tą okoliczność i w spokoju oddać się odsłuchom.

co Wy na to?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.