Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmach do Tonsil Scherzo 350 ? ? ?

Mateusz_GTI

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym kupić jakiś wzmacniacz do kolumn Tonsil Scherzo 350 (Voyager 350)... ale mogę na niego przeznaczyć tylko 450zł max... Raczej będe kupował na allegro ;) Zastanawiałem się nad tym Denonem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tylko niewiem czy nie będzie za słaby... ale z tego co czytałem wydaje mi się że nie :))

Szukałem już coś na ten temat na forum ale żadnej konkretnej odpowiedzi nie znalazłem...

Z góry Dzięki za odp!!!

PZDR!!!!!!!!!!!!!! :):):):)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/22570-jaki-wzmach-do-tonsil-scherzo-350/

Poprawiam link do aukcji z denonem, bo opcji edytuj tu niemogłem znaleść (jest to mój pierwszy temat dlatego drobna pomyłka)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

słuchałem ostatnio tych kolumn z NADem i już myślałem, że coś nie tak z tym wzmakiem. Ale po podłączeniu do innych kolumn okazało się że wzmacniacz gra super tylko te tonsile troche marnie. Morał taki, że nawet dobry wzmacniacz nie odmieni kolumn.

Tonsilów słuchałem w komisie, więc może coś było z nimi nie tak, chociaż sprzedawca twierdził, że dzwięk który wydawały był bardzo ładny i że wszystko gra jak powinno...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Radmora sobie daruj - dla poczatkujacego audiofila i to Scherzo czy Vojagerow ten Denon bedzie bardzo dobry - moim zdaniem gra lepiej niz PMA 880R - w ogole seria 80 jest zdecydowanie gorsza. I jak Ci doradza Pioneera A 400X to odrzuc bo gra zdecydowanie gorzej. 560 byl najnizszy z prestizowej serii - gra naprawde swietnie. Mialem kiedys - zreszta duzo Denonow mialem Pioneerow tez.

Radmora polyka na sniadanie. Nie ta klasa.

Moim zdaniem te kolumny grają tak "specyficznie", że każdy wzmak bedzie dobry. Róznica będzie tylko w mocy odczuwalnej w postaci wibrowania ścian pokoju...

Kup możliwie tanio mocny wzmacniacz albo starszy amplituner.

wzmacniacz pochodzi chyba z tej lepszej seri - niedawno kupiłem Denona PMA 860 i naprawdę czuć moc i dynamikę - napędza trudne do wysterowania gale 3040 - kolumny tonsila napędzi bez problemu - ale kolumny to ja bym potem zamienił na coś innego. Co do Denona to jeśli gra on podobnie do mojego to bym brał.

Ja mam inną teorię:

Lepiej zagra słaby wzmak z dobrymi kolumnami niż dobry wzmak z kiepskimi. Kplumny mają dużo większe znaczenie dla dźwieku. Bardzo wazne jest też ich ustawienie i akustyka pomieszczenia...

Polecam sprzedać te Sherzo, kupić lepsze kolumny i na razie słuchać nawet na byle jakim wzmaku.

Potem wzmaka mozna zawsze dokupić.

A jakie inne kolumny byś proponował... bo dla mnie te są wystarczające, tylko z czasem wyskokotonowy chciałem zmienić...

I chyba się zdecyduje na tego denona PMA-560 i po wszystkim ;):)

Zobacz w wyszukiwarce "jakie kolumny" itp. bo temat na forum jet setki razy poruszony. Ja w sprawie kolumn dużo Ci nie poradzę, bo od kilku lat mam jedne TDL-RTL3 i jestem bardzo zadowolony. Jak tanio je zobaczysz ( do 1kzł ) to bierz. Jak masz dużo więcej kasy na wydanie to mogę Ci zaproponować kolumny o których sam marzę - Sonus Faber Extremy :-))

Discomaniac71 ---> "I jak Ci doradza Pioneera A 400X to odrzuc bo gra zdecydowanie gorzej." Nie uogólniaj bo to przyzwoity wzmacniacz. Ja bym powiedział,że zdecydowanie do tych kolumn za ostry:) Zresztą same kolumny wymagają ingerencji żeby zagrały jakoś przyzwoicie albo trzeba im dobrać ciemny wzmacniacz coś ala Yamaszka.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Nie no na kolumny to ja niemam nawet tego 1000zł, chodziło mi o to jakie inne kolumny są dobre w podobnej cenie do tych scherzo... (żebym prawie nic nie musiał dopłacać) Bo aktualnie niemam kasy żeby wymieniac kolumny na jakieś dużo droższe itp.. ;) Może z czasem...

A teraz to raczej tylko wzmak mi do tego wystarczy i będe happy

Jeszcze tylko mam pytanie, czy jak podłączył bym tego denona pod te kolumny to głośno będzie?? (Jak na mój nieduży pokój 16m kw.) ???????

nie no - ten wzmacniacz zabije Cię w tym pokoju:) PMA 860 nie odkręcam na więcej jak na 8-10 (na 40 stopniową skalę) na 18 metrach - a słucham z regóły na 5-6 (jest wtedy głośno):) a jak Discomaniac71 zauważył to tylko 10 W róznicy. Wzmak gra bosko:) Bierz ten sprzęt bo warto. A na kolumny to sobie nazbierasz kiedyś:)

• 3 tygodnie później...

Witam ponownie!! Słuchajcie!! Tego denona jeszcze nie kupiłem bo tak wyszło że niemiałem kasy wtedy za dużo... i aukcja przepadła, ale tak sie zastanawiam i może jest też jakiś dobry amplituner za cene do 450zł... bo na radiu też mi nawet zależy... bo prędzej czy puźniej dokupiłbym ten tuner. Chyba że za tą cene nie znajde nic dobrego to dam sobie spokój i będe polował na tego denona ;))

Pozdrawiam ;))

Ja mam do sprzedania amplituner Yamahy w kolorze Tytan - nie ma RDS i nie jest na pilota - ale ma coś w sobie (takie brzemienie niepowtarzalne, specyficzne dla Yamahy). Jest bardzo ładny z wyglądu, wyświetlacz z napisami w kolorze czerwonym i pomarańczowym idealnie pasuje kolorystycznie do obudowy, (świetnie wygląda to w nocy) ale i brzmi bardzo ciekawie - basik bardzo ciepły, miękki i miły.

A czy mógłbyś podać model tej Yamahy...??

A np. taki Kenwood:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ????

lub taki:

Ukryta Zawartość

Albo Yamaha:

Ukryta Zawartość

Może więcej osób się wypowie... i doradzi??

z góry dzięX ;))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Model RX-350 - z wyglądu taki sam jak na zdjęciu w tym linku tylko że kolor tytan mojej Yamahy. Ta z linka ma możliwość sterowania z pilota a moja nie i takie są tylko różnice (no i cenowa oczywiście - moja tańsza).

Kenwoody jakoś nie są popularne - ale jeśli lubisz wszystkiego spróbować to oczywiście warto samemu potestować - ja lubie kupować, słuchać i sprzedawać - a po roku testów stwierdze co było naj!! :-)

Kenłudy sobie daruj. Ta Yamaha 460 jest niezła i zadzwoń do gościa, może Ci spuści z ceny trochę, bo widzę, że aukcja zakończona i brak kupców.Odpowiednia cena wg mnie to max. 350zł + max 30zł na pilota. Więcej nie warto dawać.

Okk!!! DzięKi za pomoc!! ;))

Tu jest znowu wystawiona za tą samą cene:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Ale popytam się czy by nie spuścił na cenie!! ;))

DzięKI!! PZDR!!!

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.