Skocz do zawartości
IGNORED

proszę o pomoc w kompletowaniu sprzętu..

luck_

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Mam następujący problem. Jestem w trakcie kompletowania sprzętu, mam dwie kolumny Vintage i wzmacniacz Conrada kd-261 i do tego japoński gramofonik audiostereo i do tego chcę podpiąć dvd i rodzi sie tutaj następujące pytanie jakie dvd kupić przy niewielkim wkładzie finansowym (max 400), które posiadałby dobre jak za tą cenę parametry, aby odtwarzał divix, mp3, txt, polskie znaki itp. jpg (czyli standard) i nadawał się do wyświetlania obrazu przez projektor. Czytałem sporo na temat dvd i myślę na razie nad pioneerem 380 (ale u niego coś nie tak chyba z odtwarzaniem txt i divix - czy to prawa???). Czy może macie jeszcze inne propozycje?????

z pioneerem nie powinno być problemu z divx - poczytaj na forum.divx.pl - bardzo fajne nieoficjalne softy.

Ew. Manty itp - częste aktualizacje software pomagają na txt i inne takie

Aha - możesz miec problemy przy tanim DVD i duzym obrazie z projektora

jakbys chciał nieco lepszy obraz to pomyśl moze o 585

aha czyli na projektor to nie bardzo. A co możecie polecić oprócz tego 585 żebym miał jakieś porównanie. Zdaję sobie sprawę z tego, że będę musiał powiększyć budżet o kilka setek ale mówi się trudno:)

Niekoniecznie - sam tego nie ogladałem, tylko zwracam uwagę że połączenie taniego DVD z projektorem może orzczarować , btw - jaki masz projektor? Ma wejścia cyfrowe (DVi/HDMI)? I jak duzy będzie obraz - przy wielkim obrazie Divxy moga wyglądac nieciekawie (szczególnie jednopłytowe).

Ale jesli się nie będziesz za bardzo przejmował szczegółami, to masz niesamowitą przyjemność oglądania wielkoformatowego obrazu :) ja bym tak zrobił. Dobrze jednak aby odtwarzacz miał dekodery DTS i wyjście 5.1 - jakby cos ciebie kiedys trafiło zawsze możesz podłączyć chociażby aktywne głośniki komputerowe na tył i miec dźwięk przestrzenny

do 400zl to sie niestety w 585 nie zaopatrzysz

sprzet dobry, do projektora jak najbardziej ale kosztuje coś ok.700zl

do 400zl to pozostają Ci produkty w stylu Manta, Wiwa, Bellwood itp.

jak możesz pare stówek dołożyć to proponuję 585 (ewentualnie 575)

w tej cenie chyba konkurencji nie ma (oczywiście spełnaijacej Twoje założenia że divx,txt,polskie znaki itp.)

Dzięki serdeczne za wszystkie odpowiedzi. Co do projektora to jeszcze nie mam dopiero się przmierzam sie kupić i dpasować jedno do drugiego Myślałem coś w stylu benq 6110 i do tego tego pionka 585 bądź 575. Co do głośników zostaje przy dwóch i tylko dwóch wystarczy, że będę miał w dvd virtual dolby sr.. Głównie będę słuchać muzy a filmik jakiś wieczorkiem przy piwku z ukochaną:) Czy taka konfiguracja może być?????

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.