Skocz do zawartości
IGNORED

CD Pioner PD-73 - zna ktoś?

bojaco

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Chcialem tylko skromnie zauwazyc ze Pioneer PD 93 to wlasnie owa wysmiewana przez zyzia seria Reference lub Elite (USA). Tak wiec potwierdza sie ze jednak nie bardzo kolega czasem wie co mowi...

ja słuchałm kilka takich pioneerów,tzn nie pd 73 ale nizszych z tym ze tez pancernie zbudowanych i co moge powiedziec,moja micromega prawie pusta w srodku grała duzo lepiej w kazdym aspekcie...i mozecie mi wierzyc czy tez nie,ale tak było w PRAKTYCE.A pioneer co słuchałem był jesli chodzi o konstrukcje pancerniakiem przy micromedze:),podobnie był z marantzem CD50,ztym ze tam był plastik w srodku,ale naped i kultowy przetwornik,poza tym CD był bo pełnym tuningu z dwoma trafami na pokładzie,i tez wymiekł:)

ale juz pm84 wyglada słąbo przy tym...poza tym ze ma troche miedzi i sobie ona tam siedzi:).W kazdym razie jesli miał bym kupowac na oko po konstrukcji wnetrza to pm84 w ten sposób raczej bym nie kupił,ale tego CD pioneerka jak najbardziej,z tym ze bez tego napisu ELITE badz reference;)

• 6 miesięcy później...
  • 3 lata później...

W zeszłym tygodniu zupełnie przypadkowo przypadkowo stałem się posiadaczem Pionnera PD 73. Teść (niedoszły) podczas sprzątania piwnicy u znajomego Niemca (w celu uniknięcia opłat za utylizację sprzętu) znalazł odtwarzacz i przywiózł go do Polski z zamiarem wyrzucenia go na śmietnik lub podarowania pierwszej lepszej osobie i tu miałem farta;). Odtwarzacz nie posiada żadnych rys, gra wspaniale. Jedyny problem jaki w nim występuje to to, że czasami po otwarciu kieszeni na płytę ta po może połowie sekundy się zamyka. Chciałbym się dowiedzieć czego może to być przyczyną. Zdażyło się też parę razy, że płyta przeskoczyła na następne nagranie ale miało to miejsce może 3-4 razy od zeszłego tygodnia (przy wielogodzinnym, codziennym słuchaniu). Proszę o jakiegoś speca żeby wytłumaczył mi co może być nie tak z tą kieszenią i przeskakiwaniem (nieporysowanej płyty). Chciałbym ten sprzęt doprowadzić do 100% sprawności bo przez dźwięk i wygląd jaki oferuje na pewno się go szybko pozbędę;)

Pozdrawiam

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

To sie nazywa miec szczescie:-) Kiedys dostalem calkiem realna propozycje kupna PD 73 za okolo 1.000 PLN. To znacznie ponizej ceny rynkowej. PD 73 jest pod wieloma wzgledami identyczny do PD 71/9300 ale ma lepszy przetwornik: PCM 63 PK. Moja dobra rada: zacznij skladanie sprzetu od PD 73. Twoj wzmacniacz nie potrafi pokazac nawet 1/3 jego mozliwosci. Pozdrawiam. R

Dzięki za odpowiedź, pytanie tylko czym najepiej nasmarować bo wyczyścić spirytusem spróbuję;) Obym nic nie spieprzył i to poskładał bo nigdy nie miałem ciągot do rozkładania sprzętów elektronicznych i się kompletnie na tym nie znam od bebechów choć jestem inż.(ale budownictwa);) Wystarczy zdjąć obudowę i wszystko powinno być na widoku czy są te elementy pochowane pod innymi?

hałabała^^

nie spirytusem tylko alkoholem izopropylowym!

do smarowania użyj najlepiej smaru silikono-teflonowego(taki do mechaniki precyzyjnej)...

Jak otworzysz cedeka wszystko będziesz widział(nie wiem dokładnie jak to wygląda w Pionku)

;P

tu masz fotkę wnętrza...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 4 tygodnie później...

Wielkie dzięki Panowie za poradę. Zrobiłem jak pisaliście i wszystko ok, zero przeskakiwania. Jak tylko pojawią się jakieś wolne środki będę Was prosił o dobór w miarę pasującego wzmacaniacza ale to już w innym temacie;)

Pozdrawiam;)

Hałabała, 23 Sie 2010, 08:33

>Wielkie dzięki Panowie za poradę. Zrobiłem jak pisaliście i wszystko ok, zero przeskakiwania. Jak

>tylko pojawią się jakieś wolne środki będę Was prosił o dobór w miarę pasującego wzmacaniacza ale to

>już w innym temacie;)

>

>Pozdrawiam;)

No to bardzo się cieszymy,

że mogliśmy pomóc...

:D

Cudownych odsłuchów kolego,

a jakby co wal śmiało!

;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.