Skocz do zawartości
IGNORED

Białystok-monitory do 2.000

Gość Łukasz Boruszewski

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Łukasz Boruszewski

(Konto usunięte)

Czy ktoś z Was mógłby mi podpowiedzieć w jakie kolumny monitory w cenie do 2.000

warto zainwestować? Mam wieże Technicsa-cena klocka ok.1000 zł, jakie kolumny będą najlepsze do tego celu? Interesuje mnie głownie słuchanie jazzu i klasyki

Czy sklep Audiofil-A w Białymstoku jest wiarygodnym miejscem do zakupu kolumn??

https://www.audiostereo.pl/topic/2197-bia%C5%82ystok-monitory-do-2000/

Witam Cię Łukaszu ja również mieszkam w BIAŁYMSTOKU. Proponowałbym zajść do komisu RTV na ulicy Legionowej, tam czasami trafia się niezły sprzęt za małą kasę. Ewentualnie mogą ci sprowadzić coś z Niemiec. Pozdrawiam wszystkich z BIAŁEGOSTOKU !!!!

Mi ten sklep nie przypadł do gustu. Obsługa pozostawia wiele do życzenia. Gdy szukałem u nich kabelka głośnikowego doradzono mi xxx dość nachalnie twierdząc, że jest lepszy od yyy i zzz, idealnie sprawdzi się w moim zestawie itd. Po długich odsłuchach okazało się że to właśnie było to, o co mi chodziło i wtedy wylazła słoma. Kiedy chciałem go kupić okazało się że mają go mniej niż potrzebowałem.

A sprzedawca oświadczył że "nie chce mu się całej szpuli ściągać" i że jednak do mojego systemu pasuję tylko i wyłącznie kabel zzz itd.

To się nazywa fachowe podejście. Odpuściłem sobie "pałdiofila-a" i na tego typu zakupy jeżdżę do Wa-wy. Jeżeli jednak masz jasno sprecyzowane brzmienie(o którym tutaj nie wspomniałeś) jakiego oczekujesz od kolumn to powinieneś tam coś dla siebie znaleźć, bo wybór jest przyzwoity.

również pozdrawiam wszystkich z okolicy :-)

Ja rówmież jestem twoim sasiadem. Polecam RTV-AGD w hipermarkecie, tam pracuje fajny facet ala Metallica, zapewne rozpoznasz, ma wszystko w małym paluszku. Poleci Ci pewnie podłogowce Tannoya bo takie ma w domu i dobrze na tym wyjdziesz, bo to przynajmniej dobre kolumny. Ja bym w życiu takich nie kupił, bo lubię pełne brzmienie, a Tannoye oferują niestety tylko brytyjskie cykanie, gdzie wszystkiego trzeba się domyslać, ale w sumie będzie ciepło i przyjemnie i audiofilsko. Jesli natomiast chcesz kupic cos dobrego to udaj sie do Eldomu i kup B&W, takie kolumny sprzedaje się w marketach, ale to serio dobre kolumny. Za 1-2kzł doswiadczysz super przygody z muzą i szybko wymienisz klocki na podobne cenowo yamahy, czy Denona.

pozdrawiam

Gość Siurek

(Konto usunięte)

Heheh w B-stoku to i tak nic nie kupicie bo tam nie chca sprzedawac - robia wielka łaske ze do klienta podchodza.

Nie wspomne juz ze w takim 300 k miescie sa moze 2 sklepy ze sprzetem.

Dobra juz koniec tej krytyki zapadłej wioski - to inny swiat - jak dajecie sobie rade tu mieszkajac?

• Redaktorzy

Ale to calkiem sympatyczne miasto. Moj przyjaciel mieszka w przedwojennym burdelu w eleganckiej kamienicy (marmury na schodach), z widokiem na kosciol San Rocco (tzw. kosmodrom) i co rano o szostej budza go spiewy wiernych. Jak mozna sie nudzic w takim odjazdowym miejscu.

• Redaktorzy

Nie do zakonnic. Zima, na pol godziny przed pierwsza msza, czyli w srodku nocy, zaczynalo sie takie chrumps, chrumps, metaliczne. To wychodzil gnom z lopata, i zaczynal skrobac schody. A schodow ci tam dostatek. I my tak tego gnoma chcielismy, bo zyc nie dawal. Nie mowie juz o sytuacjach, kiedy w subtelne pasaze odgrywane na wypieszczonym sprzecie (kolega tez dotkniety po linii audio) wdzieralo sie zajekliwe "Blozee cos Polskee..".

"a Tannoye oferują niestety tylko brytyjskie cykanie, gdzie wszystkiego trzeba się domyslać, ale w sumie będzie ciepło i przyjemnie i audiofilsko"-wszystkiego trzeba się domyślać, brytyjskie cykanie, ale będzie przyjemnie, ciepło i audiofilsko-bardzo ciekawe spostrzeżenie...., sprzeczność sama w sobie....

Andrzeju drogi ile razy mam Ci powtarzać, żebyś najpierw pomyślał zanim coś napiszesz! (nie obraź się, ale ubiwałem się setnie czytając to)

Pozdrowienia i nie myśl o mnie źle, ale ręce opadły mi po raz kolejny....

Gość Łukasz Boruszewski

(Konto usunięte)

Dzięki za odp. Dzisiaj byłem w Audiofil-A'u ;-)...Facet polecił mi monitory AE

w cenie ok 1.400 zł, chyba z serii 100-czy ktoś zetknął się może z podobnymi kolumnami?

• 1 rok później...

.:: Witam wszystkich:)

Co do wypowiedzi Andrzeja moge dodac, ze sie troszeczke myli. Firma Tannoy to nie tylko brytyjskie cykanie ale kolumny w swietnej cenie posiadajace niezla jakosc odsluchu. Osobiscie jestem posiadaczem kolumn Tannoy Mercury M5 i musze powiedziec, ze swietnie sie sprawuja:) Wszystko zalezy od ustawien i od tego jak podejdziesz do tych kolumn. Osobicie swoj zestaw obciazylem po 10-12 kg na kolumne co zwiekszylo ich efekt. Pozdrawiam !!! ::.

Witam Białystok ! Ja też jestem z grodu nad Białą (a propos jaki dzisiaj ma kolor)? he,he

Ale do tematu ... Posiadam jako tyły w kinie domowym Tannoy M2. Graja bardzo subtelnie ,a kosztowały ok. 800 zł. Natomiast jeśli miałbym polecić Ci bardziej audiofilskie to ja w tej chwili chyba zdecydowałbym sie na Paradigma. Są niestety droższe ...

I jeszcze jedno . A nie polecali Ci RUBIKONÓW w tym Audiofilu? Ostatnio wszystkim je polecają.

Cześć. Widzę żę zależy ci na cenie. Dogadaj sie z osobami z tematu nr. 10780 (Lt_bri, Kepuls,...) i może mógłbyś się z nimi dogadać bo wiem że niektórzy posiadają takie monitorki i mógłbyś posłuchać np B&W któe grają świetnie, a odradzałbym ci (jeżeli chcesz zaoszczędzić) kupowania w 'jakimś splepie' a poszukaj w ogłoszeniach takiego pana maxwell777 (nie reklamuję tego pana bo go nie znam-jestem z Baiłego) który sprzeda ci to po cenie ok. ceny dystrybutora czyli ok 20% taniej (możesz go pytać o poszczególne modele i ich cenę) z gwarancją, a to dużo, bo mógłbyś sobie pozwolić na coś znacznie lepszego uwzględniajać ten rabat cenowy. Powodzenia

a moze jeszcze cos dodam, a propos wypowiedzi Bolca -- moze zanim zrobimy darmowa reklame komercyjnym kolegom z ogloszen i allegro, pamietajmy ze sklepy rowniez daja rabaty. i to nie tylko gdy kupi sie caly zestaw, to jakis mit. jak kupowalam w sklepie cd to bez targow (nie potrafie sie targowac...) dostalam 20% rabatu. w innym sklepie, marketowym nota bene, namawiali mnie na hamana od razu oferujac go za prawie 200zl taniej. a ja przyszlam sie tylko o niego zapytac i nawet nie sluchalam.

polecam, pytajcie sie w sklepach o FAKTYCZNE CENY, przeciez im tez zalezy na sprzedazy i sami tez slyszeli o allegro. a chyba milej kupic w sklepie, wczesniej posluchac i pomacac, niz wysylkowo praktycznie za te same pieniadze.

pozdrawiam

paulinka

--->paulinka

Też lubię czasem przepłacić w sklepie, bo czasem współczuję sprzedawcom że jesnak muszą mieć też coś z tego (latają i podłanczają kolejne klocki na odsłuchu), ale za wspomnianego przez ciebie Harman'a (hk670??) kolega ze zniżką stałęgo klienta zapłacił w sklepie o 400zł więcej niż mógłbym ja go mieć, a takie pieniądze piechotą nie chodzą i wybacz, ale myślę że to jest naprawdę przesada.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.