Skocz do zawartości
IGNORED

radio jazz w Warszawie straciło koncesję

rockfanolder

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Ślązak

(Konto usunięte)

U nas na Śląsku trwa właśnie batalia o uratowanie Rock Radia, któremu też odebrano koncesję. Widocznie, nie ma jak Zetka i inne mdłe stacje grające po 6 razy dziennie Sweet Dreams itp.... Niech się lepiej rada zajmie pilnowaniem aby nie uciekały z ustaw przypadkowe słowa, np takie jak "oraz czasopisma"........................

no tak to bylo do przewidzenia...

co za glupi kraj - jazz radio bylo naprawde jedna stacja muzyczna nadajca sie do sluchabia SZKODA

a na jego miejsce wskoczy cos co bedzie nie do odrznienia od reszty

nie placz tylko pisz petycje do baranow z rady. ponizej dalem maile. najlepiej do kazdego. pliz napiszcie cos bo podobno jest jeszcze szansa.

cos w stylu "Oddajcie nam nasze Radio Jazz". cokolwiek. dzieki.

-----------------

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

--------------

proponuje cos takiego (jest 0800 wiec moze nie wyjsc mi najlepiej):

Jako słuchacz radia jazz, proszę o zwrot koncesji tej rozgłośni, ponieważ jest to jedyne radio w Warszawie i Krakowie (a dzięki Cyfrze + i Internetowi jest ogólnie dostępne), które nadaj muzykę o ambitniejszym profilu niż radia typu RMF czy Zetka. Je jego miejsce prawie na pewno powstanie radio o komercyjnym profilu, której nie jest już nikomu potrzebne. KRRiT powinna wspierać ambitne projekty - nienastawione na zarabianie pieniędzy. Trzeba pamiętać ze radio jazz oferowało bardzo zróżnicowaną i ciekawa ramówkę - gdzie każdy lubiący muzykę mógł znaleźć cos dla siebie, bez reklam.

Po radiu Jazz pozostanie trudna do wypełnienia luka, której nie zastąpi żadne inne radio. Dlatego proszę o ponowne zastanowienie się czy warto zabierać im koncesje.

zbulwersowany sprawą przejrzalem internet i niewiele piszą o radiu jazz. Sporo jednak o nie przedluzeniu koncesji rock radio na śląsku.

Zawsze muszą sie do czegos dowalic:

""Monitoring Rock Radia FM w roku 2001 wskazywał, że radio to nie wywiązywało się ze swoich zobowiązań koncesyjnych" - powiedziała rzeczniczka przewodniczącej Rady Dorota Jasłowska. Z koncesji przyznanej rozgłośni w 1996 roku (wówczas było to Radio Barys) wynikało, że słowo mówione miało stanowić 24% czasu antenowego, a 15% - tematy lokalne. Tymczasem - według Jasłowskiej - "cała słowna zawartość programu wyniosła w roku 2001 1,7%, a tematy lokalne - 1,3%"

moze ktos wie jak zrobic boomera ( najlepiej z roznymi mailami) tak kilkadziesiat tysiecy maili na godzine i chlopakom he he he co kilka dni by musieli dawac im nowy adresik....a to boli i znajome panienki nie moga pisac i interesikow nie mozna robic

wysłane, obowiązek obywatelski spełniony. ech, ci nasi politycy... i dziwić się później, że ludziom nie chce się na wybory iść... kolega kiedyś na komuchów wymyślił dobry sposób - zrobić zakład zamknięty gdzies na terenie Puszczy Białowieskiej, pozamykać, i - nie, nie rozstrzelać, nie - wypuszczać jak wszystkich dzieł Lenina na pamięć się nauczą. z dokładnością do numeru wiersza. podobnie bym z naszymi politykami, ale tym dałbym do ćwiczenia wymyślone przez nich ustawy. zbyt okrutne? ;)

też posłałem według przepisu rdosta, oczywiście trzeba sie podpisywać, może nie potrzebnie o tym mówię, ale internet skłania do incognita ze tak powiem i może to umknąć

Witam. Oczywiście też wysłałem do Pani Waniek oraz DW reszty towarzystwa (naturalnie z podpisem). Słucham Radia Jazz na Cyfrze(od początku istnienia) i daje mi to sporo radości. Zwłasza, że po podłączeniu do średniej klasy systemu można uzyskać dobrą jakość dźwięku. Szkoda tylko,że ostatnio było w tym radio mniej jazzu a więcej innych gatunków muzyki. A może słucha w nieodpowiednich godzinach !?. Pozdrawiam wszystkich i życzę wytrwałości w walce o te resztki muzyki nie "popowej"

• Redaktorzy

Natychmiast wysylam, trzeba wyplenic to sk***ysynstwo z korzeniami. A jak cos chlopaki, to faktycznie pomidorki. Szkoda ze ja wciaz tutaj siedze, poswiecilbym z kilo.

• Redaktorzy

No, poszlo. Do wszystkich, z Czarzastym wlacznie. Tekst dalem wlasny, niech bedzie jakas odmiana. Wysylajcie, panowie i panie, trzeba brac sprawy w swoje rece, jak powiedzial Lenin.

romekp: najpierw pomyślałem: "romekp na Prezydenta !!!, Hurrra !!!"

Ale potem mi przeszło ; (

A jesli się nauczą ( z nudów i braku żubrówki ; ) to i bedą egzekwować swoje głupoty, bo powiedzą, ze można się nauczyć - oni przykładem dla społeczeństwa to i można przestrzegać... : (((

Widzisz, co byś narobił ?

A za czyją kasę byliby tam przetrzymywani, hę ?

Kim byliby strażnicy ? Korupcja by rosła....

szkoda tego radia

co prawda w Wwie bywam bardzo rzadko, ale zawsze w aucie puszczalem ta stacje (106,8 FM, czy to ta??).

Ale zaluje ze ja zamykaja, bo to dowód, ze takie stacje sa skazane na wytepienie. Za chwile tylko komercha nam zostanie w eterze.

Poki jest "Trojka" i "Dwojka" - jest jeszcze czego posluchac, jesli chodzi o repertuar. Pytanie - jak dlugo??

andrea, idea była taka, że jak się nauczą, to są już nieszkodliwi. zwariowani. no powiedz, nauczył byś się? :)

to dziś wieczór wspomnieniowy... będe puszczał płyty, które dzięki RJ kupiłem, wystarczy na długo...

Pan Sellin, odpisal na meila co nastepuje:

Szanowni słuchacze jazzowego radia i miłośnicy jazzu. Ja też się do nich zaliczam. Zapewniam, że rozgłośnia jazzowa w Warszawie i Krakowie nadal będzie istnieć. Spór w KRRT dotyczy jedynie tego, kto będzie w stanie udźwignąć ciężar tworzenia takiego radia nie tylko w dawnej i obecnej stolicy Polski; kto ma więcej determinacji, by zabiegać o powstanie takiego radia na Górnym Śląsku, w Łodzi, Wrocławiu, Trójmieście, Poznaniu, Szczecinie, Bydgoszczy, Białymstoku...; kto naprawdę chce tworzyć wielkomiejską sieć radia jazzowego w Polsce. Chyba zgodzicie się, że w w.w. miastach też żyją ludzie, którzy na takie radio zasługują? O to właśnie zabiegam. Pozdrawiam. Jarosław Sellin, członek KRRT.

No i co o tym sadzicie??

Ja sam nie wiem - moze bedzie dobrze.....

• Redaktorzy

Nic z tego na razie nie wynika. Czy to znaczy, ze odbieraja koncesje jednym, zeby dac innym, ktorzy wiecej obiecuja? To skandal, komunizm, i myslenie zyczeniowe. I w ogole tak kurna nie wolno robic. Czy tez ci co maja koncesje beda ja mieli nadal, a chodzi o koncesje na nadawanie w innych rejonach? Czy mozecie to sprawdzic u zrodel, ja tu ni cholery nie mam jak.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.