Skocz do zawartości
IGNORED

29 100 HZ - Thomson czy Samsung?

Kodam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od ostatniego wątku „TV 29” – na co zwrócić uwagę …” poszperałem trochę w necie, pochodziłem po sklepach. Panasonic 29PX10 jaki mi polecaliście jest za drogi zresztą w sklepach go u mnie niestety nie ma. TV ma służyć głównie do oglądania telewizji i czasem DVD. Swój wybór zmniejszyłem do dwóch modeli TV. Gdybyście mieli tylko 1450 zł i do wyboru właśnie za taką kasę dwa TV 100Hz:

Samsung CW-29M166V

Thomson 29DX400

Który byście kupili?

Jakie są wasze, waszych znajomych opinie na temat tych TV. Może ktoś z Was ma któryś z tych modeli, albo je porównywał podczas zakupu? Sprzedawca w sklepie bardzo zachwalał Thomsona. Ja się jeszcze waham, ale co do Thomsona to rzeczywiście wydaje mi się, że biel jest bielsza niż w tym Samsungu, i jakoś ten kineskop Thomsona „lepiej swieci”. Jakie są wasze spostrzeżenia dotyczące tych marek, tych modeli?

Pozdrawiam prosząc o opinie, cenne uwagi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-122-100001961 1170276767_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/21742-29-100-hz-thomson-czy-samsung/

Nie zgadzam się z twierdzeniem , ze Panasonici sa lepsze od Thomsonów - jeśli chodzi o obraz - przewagę ma ten drugi. Z tych dwóch , które Ty podałeś brałbym Thomsona- b.dobry do słabego sygnału. A czy myślałeś o JVC AV-29FH1 ? Na allegro po 1499zł , a to naprawdę za tą cenę bardzo dobry TV. Ja brałbym JVC.

A to jak wygląda:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mój temat jest bardzo podobny

Mam ogromny dylemat.

Poszukuję fajny telewizorek do 1800 PLN taki ok. 29 cali lub 32 cale a jedyne co oczekuję od niego to to aby posiadał 2 tunery. jak na razie to doradzano mi GRUNDIG XEDANCE 72 FLAT MF 72 3310 za 1680 PLN ale także zachęcano SAMSUNGA CW29M206 lub podobny do niego PANASONIC TX 29PX1SP.

Chłopaki "wyjadacze" co wybrać z tych trzech telewizorków, lub czy do 1800 PLN znajdę coś lepszego.

witam

29 JVC - gra bardzo dobrze.

Niestety nowy model Panasonic - po sprzedaniu fabryki ma jakiś bliżej nieokreślony kineskop / do tej pory były tam kineskopy Panasonic./

Jakość pozostawia wiele do życzenia.

Dobrych Tv 29 trzeba szukać.

pozdrawiam

->locoloco

"Niestety nowy model Panasonic - po sprzedaniu fabryki ma jakiś bliżej nieokreślony kineskop ..."

Co miałeś na myśli mówiąc nowy model - który to?

Czy widzieliście już 29PX15 - czy jest prawie taki sam jak poprzednia PX10 - tylko wyglada jak PX20?

Cholera - niedobrze... jak Panasonic zejdzie ze swoimi TV na psy, to ciężkie czasy idą... :(

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

locoloco

nie wiem na czym polega twój zachwyt nad tym JVC-toż to zwykłe Daewoo w środku-różni sie jedynie wyglądem menu i obudową.

TX-29PX15P-to oryginalny Panasonic-z tego co wiem na kinolu LG-Philips A68EPD10X70.

Panasonic teź robił tv z Daewoo w środku ale były to modele 50Hz TX29PM1 i TX32PM1.

Mój ranking:

1.Panasonic,potem długo nic

2.Thomson

3.Samsung

4.JVC.

rae0113

To samo mi mówił mój zaprzyjazniony servisant.

Naprawiając JVC i Panasonica korzysta ze schematów Vestel via Daewoo.

Nic z tego nie rozumiem,być może różnice występują w zastosowanych podzespołach.

• 3 tygodnie później...

witam,

mam kilka pytan po zalozeniu sobie cyfry+

1)jaki tv 29 cali 16:9 czy 4:3,czy c+ wszystkie filmy nadaje 16:9?

2)dwaa trzy typy 100hz tv do 1700 pln-bede wdzieczny....

3)czy ogladajac pilke nozna na tv 100hz i c+,widac smuzenie przy szybkich ruchach kamery za pilka?

4)kupujac dobry tv 100hz nie bedzie efektu smuzenia?

5)czy bedzie widoczna roznica w odbiorze sygnalu pomiedzy kablem zwyklym koncentrykiem 31pln za 100m a kablem miedzianym 1.20 za metr??

ps z gory dzieki

Gość Przemski

(Konto usunięte)

Spośród tych dwóch zdecydowanie Thomson, chociaż model 400 w kwestii charakterystyki obrazu do mnie nie przemawia do końca, jestem użytkownikiem modelu DX410S i w jego przypadku byłem zachwycony obrazem, z telewizora korzystałem w przypadku oglądania filmów, konsoli, aktualnie jest on na sprzedaż gdyż używam tylko projektora. Ogłoszenie jest w odpowiednim dziale, cena do uzgodnienia, stan idealny, bez jakichkolwiek śladów używania, pełny, legalnie zakupiony komplet, używany kilkaset godzin, może jest zainteresowany?

• 7 miesięcy później...

Thomson 29DX400 mam ten model kupilem za grosze 999 zł i jestem zadowolony.coprawda kolos ale odpowiednio postawiony nie sprawa wrazenia duzego mebla.tylko jedna uwaga u mnie byl czlowiek z serwisu i zmienil ustawiania fabryczne na takie jakie powinne byc i dziala super-czern kontarst barwa koloru.wypas

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.