Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer 3,5-3,7kzł help

Savage

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszyskich forumowiczów.

Poszukuje porady od doświadczonych forumowiczów, jaki sybwoofer kupić.

Chcę kupić subwoofer aktywny, który będzie grał w towarzystwie:

- amplituner -> DENON 3803

- dvd -> DENON 700

- kolumny przednie -> Voyager 200 ^^ - chyba do wymiany ale kaski brak:[

- centralny -> B&W 600 cc6s2

- tylne -> TANNOY M1 (ciekawe kolumienki jak za tą kasę)

Info o pokoju: 22m2, prostokąt 20m2 (4x5) z dodatkową boczną wnęką 2m2 (2x1), czyli w sumie te 22m2, wysokość 2.4m, duża powierzchnia to okna(2 na jednej ścianie, a 4 na przeciwległej), pokój sporo zagracony, czyli ciężkie meble(kanapy itd).

Teraz chcem kupić sub, który będzie grał w kinie domowym, a także UWAGA w stereo.

Preferencje KINO/STEREO to 70/30. Potrzebuje mocnej podstawy (najniższej oktawy), którą z kolumn trudno wyciągać, preferuje bas raczej kontrolowany niż rozlazły.

Mam na ten cel przeznaczone 3500-3700zł. Dotychczas chciałem kupić subwoofer Paradigm PW2100 lub PW2200, ale te nowe modele są narazie niedostępne w Polsce (nie ma wersji na 230v, tak mi odpisał na maila dystrybutor POLPAK). I teraz tak, prosiłbym o wypowiedzi te osoby, które słyszały konkretne modele subwooferów , a nie tych co jarają się katalogami i cyferkami, że niby ten sub schodzi do x Hz, a w rzeczywistości tak nie jest.

Trochę się rozpisałem, ale chciałem ująć temat całościowo.

Marek ze Szczecina

https://www.audiostereo.pl/topic/21574-subwoofer-35-37kz%C5%82-help/

a może B&W ASW 600? W top-hifi jest w promocji obecnie z 2599 zł na 1900 zł przeceniony

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

b&w ASW 675 - SZYBKI głęboki bas (trzęśie flakami, czujesz. że schodzi do 17 hz - nie wiele subów to potrafi).

Ponoć jeszcze lepszy jest Paradigm Servo-15

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

Tez na początku miałem obawy czy nie jest za mały. Nie jest, a gra w skrajnie niekorzystnych warunkach, tj. pokój ma 27 metr. i jest otwarty na kuchnię 10 m., przedpok. 10 m. i sypialnie 12 m. Nie rozkręcam go więcej niż do 1/2 (w fazie fascynacji głębokim basem był rozkręcony na 3/4 i wtedy przychodzili sąsiedzi mówiąc że przewracają im się szklanki w szafach). Ten sub ma moc. Na standardowe 22m ma duży nadmiar mocy.

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

radzę odwiedzić sklep internetowy www.mediacheckpoint.com. Kupiłem tam subwoofer SONY SA-WX 900(chwalony swego czasu przez Americano- zgadzam się z jego opinią), najwyższy model Sony,zapłaciłem z przesyłką do Warszawy 700 euro, znacznie taniej niż kosztuje w RP.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.