Skocz do zawartości
IGNORED

Referencyjne wzmaki Marantza

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Ten to znaczy który? Na razie w żadnym z nich nie widziałem dual mono. A to podstawa żeby była dobra scena. A jak tej nie ma, to muzyka się kotłuje. A jak muzyka dostanie większego kopa (moc) to się jeszcze bardziej kotłuje:) Potężnych wzmaków to ja słyszałem wiele, ale kulturalnych, grających muzykę niestety mało:) A bardzo dobra scena to już rzadkość.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

zyzio skoncz z tymi glupotami prosze... nie chce mi sie znow pisac co mowilem a czego nie...

co do PM 75 nie mam kompleksow jesli chodzi o scene i jakikolwiek aspekt brzmienia

aman

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

zyzio bedziesz mial ochote na bezposrednie porownanie PM 75 do Primare nie ma sprawy jestem otwarty - 30-tki nie znam wiec sie nie wypowiadam ale jak napisalem wyzej kompleksow nie mam

No ale dlaczego one są takie tanie. Idioci sprzedają. Na dźwięku nie są w stanie się poznać. A Krelle jakoś cenę trzymają. Też idioci je mają bo nie chcą badziewia się pozbyć. Jacy ludzie są dziwni:)

No ale dlaczego w tak niskiej cenie jest tak dobry wzmak i tak łatwo go trafić. No przecież paru z Was już go ma. Tak dobry, że pewno nie trzeba nawet tuningować. Ja jakoś starych badziewnych Krelli nie widzę na kopy.

To nie ironia to logika. Czy zdajesz sobie sprawę, że rynek działa tak, że nie ma najwyższej jakości za niską cenę. No chyba, że sprzedają idioci:) Dlatego chcę abyś potwierdził, że kupiłeś taki dobry wzmak od idioty, który nie był w stanie go docenić.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Faktycznie kupilem od kogos kto nie mial pojecia ile to moze byc warte ale podtrzymuje swoja teze ze knota mozna dorwac w kazdej cenie... Na miejscu Avatara nie wydalbym tyle kasy na Krella tylko dobrze sie zastanowil nad wydatkiem a na pewno nie kupowalbym w ciemno tak jak on to zrobil - bez odsluchow. W tej cenie na pewno mozna kupic mnostwo lepszych klockow a KAV 300i jest pod wieloma wzgledami owocem oszczednosci firmy.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

I jeszcze jdna refleksja czysto pragmatyczna: jak sie wydalo mnostwo kasy to ciezko jest czlowiekowi sie przyznac ze klocek tanszy moze zagrac lepiej. Dlatego nie dziwie sie ironii elfana i Avatara - wydaje im sie ze zlapali Pana Boga za nogi i niech tak zostanie... Wierz mi arek67 - drogie nie zawsze znaczy dobre... Niestety - choc drogich i dobrych klockow nie brakuje. Przestan wiec mnie traktowac jak oszoloma a jesli dla Ciebie tylko i wylacznie cena jest wyznacznikiem jakosci to serdecznie wspolczuje.

ile kosztuje ten marantz 75? ktos tu naprawde pisal, ze polyka wsio do 10kzl? co to za genialny klocek, ja niedlugo bede zmienial , moze to jest jakas droga? co sie bede wypinal i wydawal kupe kasy jak tu mozna tanio kupic taka rewelacje. po ile to cudo "chodzi"? :) to dobrze, ze tak tu piszemy otwarcie? jeszcze fama sie rozejdzie, producent sie zorientuje, i cena skoczy na te 9kzl, by nadal konkurowac z czyms za 10kzl i byc tanszym

zaraz tam ironia, jestem zbyt zmeczony na ironie. ktos tam wczesniej tak imputowal, moze nieslusznie :)

alem ciekaw nadal cen tych klockow, o czym tu mowimy? musze szukac na sieci? sma ciekawym jak taki maly marantz gra, nigdy nie sluchalem :)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

watek jest o referencyjnych wszmakach Marantza zatem oczekuje wpisow na temat a nie wypowiedzi sfrustrowanych posiadaczy sprzetu za gruba kase ktrorzy za wszelka cene bronia swego

Disco ->

Skoncz juz ten temat....powtarzasz sie... w kółko mowisz..."wydaje im sie ze zlapali Pana Boga za nogi", ale zauważ, że to TY wszystkich starasz sie przekonać do dźwieku Marantza.... Tyle gadasz na ten temat, ze juz tego twojego Pana Boga byś przekonał :)

Ja nie musze otwierać tematów typu ' Referencjne wzmaki Krella, czy Coplanda, MF i Inne' - co myslicie? co sądzicie jak grają?, i szukać innych forumowiczów, by mnie klepali po plecach i mówili....Dobrze wydałes Kase :), Nie mogles kupic lepiej...Nawet jak bys wydal 10 razy tyle, to lepiej nie kupisz....itd..itd... :)))))

tak naprawde mam to gdzies. Jak dla mnie mozesz pisać ze Technics za 300 zeta gra lepiej od Krell'a, juz sie nie odezwe.....

Odezwałem sie tylko dlatego, bo zaczynasz juz gadac takie głupoty, ze aż przykro - w imię czego? Marantza ? Kup sobie coś innego... zmień go.... Z checią posłuchałbym o jakimś nowym Champ'ie ;)

Po namysle sprzedaje Krell'a i kupuje Marantza... a nawet dwa... bedzie gralo 2 razy lepiej :)

Nara...

Disco:

To ja juz nie wiem jak to jest z tymi Marantz'ami. Wszedlem na chwile na googla, wpisalem "marantz pm-75" i wyskoczylo kilka polskich linkow. Osobiscie nie znam tego modelu, byc moze nie byl obecny na rynku amerykanskim. Moze jest to referencyjny model zrobiony specjalnie na polski rynek? Piszesz w "o mnie", "Wzmak: Marantz PM 75 - najwyzszy model: cieply dynamiczny z duza iloscia powietrza" Ja nie wiem ile tam powietrza musi byc, ale jezeli jest "najwyzszy", w USA obecnie, tez nazwijmy go "najwyzszy" jest albo PM-11S1 integra, albo te monobloki MA-9s1. Czy ten twoj "najwyzszy" PM-75 jest "wyzszy" od PM-11, czy jest "nizszy"? Bo ja juz nie wiem. Czy one moze nie sa wyzsze tylko fizycznie? Chociaz jak 75 to na pewno musi byc "wyzszy" od jakiegos 11. To ktory jest w koncu "topowy"?

i jeszcze jedno....nie doradzaj mi w ten sposób...

"uwazam tez ze lepiej zrobilbys kupujac np Meridiana 508.24 niz KAV 250CD ale to moje zdanie"

bo nawet 250tki nie słyszaleś...przynajmniej mojej nie słuchales, a nie sądze bys znał kogos innego kto ma ten CD i robiles odsłuch gdzies indziej....

To, ze Meridian jest dobry - wiem.... ale nie pasuje do zestawu :) - i żona nie wyrazila by zgody na zakup.....

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Przemo nie oczekiwalem od Ciebie nabijania sie wszak jestes kumpel:):):):) A tak na serio dwie sprawy: po 1 nie uwazam PM 75 za 8 cud swiata - jest sporo lepszych wzmakow ale wkurza mnie ironia niektorych forumowiczow i zlosliwe wkladanie w moje usta czegos czego nie powiedzialem - Tobie niestety tez sie zdarzylo...

Urzekl mnie typ brzmienia PM 75 i dlatego celuje we wzmak lampowy podobnie jak to zrobil opteron - ten typ brzmienia wiem ze Tobie nia pasuje bo wielokrotnie opluales wzmaki lampowe i ok Twoja sprawa.

Sugerowalem tylko ze za ta kase jaka wydales na Krella sa lepsze wzmaki i przy swoim zdaniu zostaje.

Po 2 znam nie tylko KAV 250CD ale tez KAV 280CD ktorego uznaje jednak za sporo lepszego ale to moje prywatne zdanie. Wyobraz sobie ze mialem okazje odsluchiwac KAV 250 w ostatnim czasie a KAV 280 slyszalem jakis czas temu. Moze za malo zeby napisac opinie jednak uwazam ze KAV 250CD to niezle CD. Gra naprawde przyzwoicie ale za ciut wieksza kase bylby do wziecia naprawde wybitny Meridian. Co do cdekow Krella mam dobre zdanie i mial bede.

Ohhhh, no widzisz, to ja nie wiedzialem, ze ta cala dyskusja byla o niedrogich okazyjnych starociach marantza. No nie, teraz juz wiem, to Disco a sadzisz, ze te nowe to jak one sie maja do tych kolekcjonerskich staruszkow? Cholera, mam dwa marantze tez sie musze zastanowic...moze jakies starsze bylyby w takim razie lepsze?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jazz nie ironizuj - dyskusja byla i jest o wzmakach Matrantza z wysokich serii bez wzgledu na wiek a czy PM 75 w swoim czasie byl niedrogi? Jesli prawie 2.000 DM to bylo malo... W kazdym razie gra niezle i to wystarczy.

Dodam tez mala ciekawostke. Marantz po raz pierwszy od 20 lat wpuszcza na rynek USA patefon (clearaudio). Uzupelniono oferte amerykanska w segmencie produktow referencyjnych maranza tansza wersja 2 kanalowego odtwarz. SACD SA-15S1 oraz integry PM-15S1 do kompletu (po $2,099.- za sztuke). To wszystko jest podobno efektem znakomitej sprzedazy 2-kanalowych modeli SA14 oraz schodzacego jak buleczki SA11-S1 i ewidentnie popularnosci SACD w wystarczajaco duzych kregach odbiorcow. Dobra wiadomosc.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.