Skocz do zawartości
IGNORED

JVC 28 cali gdzie w Warszawie

Gość kaszio

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Witam.

Zrobilem sobie maly tur po Warszawie (kilka sklepow) w poszukiwaniu telewizora 28 cali (najlepiej w kolorze czarnym- szarym) i co sie okazuje nic nie mozna znalesc ciekawego. Po prostu pustki w tym temacie.

Najbardziej jestem zainteresowany modelem AV-28 X4 (najlepiej kineskop Toshiby) lub nowoscia JVC AV-28 H5 (troche ponoc gorszy bo nie ma cyfrowego filtra grzbieniowego- cokolwiek by to mialo znaczyc ; nie znam sie na tym)

Zadzwonilem nawet do JVC Polska z pytaniem gdzie to mozna kupic i Pan podal mi ze w MediaMarkt.

Wykonalem pare telefonow i nic nie moge znalesc.

Moze ktorys z forumowiczow ostatnio widzial jakies fajne TV 28 calowe (najlepiej w kolorze czarnym) w Warszawie. Podoba mi sie JVC. Kiedys byly ladne TV Grundiga cos w cenie 3700 ale to bylo z rok temu a teraz straszna bida z tymi standartowymi TV.

Jesli ktos ma jakies cenne info dla mnie w temacie TV 28 cali to prosze o podpowiedz.

Mam cos kolo max 2200 pln.

https://www.audiostereo.pl/topic/21538-jvc-28-cali-gdzie-w-warszawie/
Gość kaszio

(Konto usunięte)

Zgadza sie. Miejsca brak. Juz sie rozejzalem po sklepach internetowych ale boje sie jednego. Widzialem mnostwo telewizorow z badzo kiepska geometria kineskopu i troche sie boje zakupu przez internet.

Prale i lodowke juz kupowalem w Topmarket i dobrze to dziala ale z TV ktorego nie moge zobaczyc przed kupnem to taki troche maly problem jest.

Moze ktos powie jak to jest z ta geometria w JVC 28.

to jeden z najlepiej ocenianych TV w klasie 28" do kupienia obecnie (o ile jest na stanie) za 1995 zł.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-1118-100002516 1170275920_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Wlasnie zadalem pytanie do maximedia o ten TV. Jesli posiadaja w czarnym kolorze i dogadam sie co do ceny to go wezme.

Dziaki za wklajenie tego testu. Wyglada na to ze jest naprawde bardzo dobry. Zobaczymy co odpowie handlowiec. Zobacze jeszcze w innych sklepach internetowych za jaka kase moga go sprzedac.

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Dzieki locoloco.

Czyli jest to jednak kolor grafitowy. To bardzo dobrze :) taki mi pasuje najbardziej.

Kineskop JVC ??? Slyszalem od goscia z JVC Polska ze JVC nie produkuje kineskopow.

Ale jesli jest tak jak piszesz to bardzo dobrze. Chyba sie na niego zdecyduje. Czy jest on dostepny u Ciebie za te pieniadze?

Czy mozesz cos wiecej napisac o tym TV.

Sklep maximedia mnie narazie olal w zamowieniu wiec szukam dalej.

Ciekawe czy po otwarciu sklepu w Warszawie Electro Word bedzie go mozna kupic jeszcze taniej.

witam

kineskop jest JVC - bo sprawdzilem

Ponieważ jest koncówka serii -wątpię ,że dixons bedzie miał je w swojej ofercie .

Ukryta Zawartość

na tej wyszukiwarce znajdziesz najnizsze ceny w Polsce.

Ma najlepsze formatowanie , ale w telewizorach JVC to standard. Jeśli ktoś nie moze przyzwyczaić się do 16:9 powinien zwrócić uwage na JVC

Bogate menu, dźwiękowe również.

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Locoloco ma rację

Kineskop faktycznie jest JVC, ma ten sam model tylko 32 cale i tez sam nie moglem w to uwierzyc bo slyszalem ze JVC nie produkuje kineskopow, ale sam naocznie to sprawdzilem - stoi jak byk na nalepce w lewym gornym rogu JVC katchodetube i jakies dalsze napisy w dwoch jezykach po angielsku i niemiecku.

Do panow z JVC Polska to szkoda dzwonic sami nie wiedzą co sprzedaja raz mowia ze kineskopy to Toshiba innym razem ze LG/Philips a w ogole to zalezy od serii.

Z tego co ja moge potwierdzic na 100% telewizory JVC nieprodukowanej juz serii X4 mają kineskopy produkcji firmy JVC, serii H4 maja kineskopy Samsunga.

Jak masz gdzies w poblizu MM to czasami seria X4 moze tam jeszcze lezakowac i mozesz to sprawdzic naocznie

Pozdr.

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Wczoraj zamowilem TV JVC av28X4. Wlasnie czekam na jego dostawe. Mam madzieje ze nie bede zawiedziony jakoscia tego TV.

Najbardziej mnie wkurza jak tv nie trzyma geometrii. Ale mysle ze w tym modelu nie bedzie z tym problemu.

Jak go troche potestuje to walne opis moich wrazen ze zdjeciem.

Mam nadzieje ze firma kurjerska nie odwali jeakiegos numeru z dostawa. Narazie korzystajac z tej fimy bylem bardzo zadowolony i mysle ze teraz tez tak bedzie.

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Zamowilem go w firmie u jednego z forumowiczow Locoloco. Cana z przesylka to 2029 pln. Mam tez dostac do tego jakis prezent.

Zobaczymy co to bedzie. Podobno cos fajnego:)

Locoloco mowil ze przed wysylka kazdy TV jest sprawdzany i powienien spelniac moje oczekiwania.

W maximedia zaproponowano mi za 1900 pln i mozliwy odbior osobisty ale Locoloco zachecil mnie tym prezentem i wczesniejszymi wpisami na forum w ktorych w sposob jasny i profesjonalny pisal o jakosci wykonania tego TV.

Zobaczymy jak przyjdzie bo jeszcze go nie mam.:(

Gość kaszio

(Konto usunięte)

TV juz w domu. Locoloco dzieki za profesjonalne podejscie do kupujacego. Odbior bardzo dobry. Musze sie troche przestawic z tv 4>3.

Reszte wrazen opisze jak juz troche sie pobawie tym tv.

No ja wczoraj też ddostałem o 23 wieczorem ten model z topmarket w Warszawie za 1939 zł (transport gratis:)). Jest spoko, fajny obraz, dźwięk też ok. Trochę głosno się włącza. Kaszio a jaki prezent dostałeś? Jestem bardzo ciekaw.

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Do TV byl dolaczony bardzo fajny polar z logo JVC. Dzisaj moge powiedziec (bo juz sie troche przyzwyczailem do 16:9) ze telewizor jest rewelka. Obraz powyzej oczekiwan. Bylem dzis w sklepie tak popatrzec i powiem szczerze ze wiekszosc LCD jakie widzialem (tych malo prestizowych firm) tak do ok 3000-3700 pln nie dorownuje jakosccia obrazu do tego JVC. Jest to moje oczywiscie zdanie i nikt nie musi sie z nim zgadzac.

Dzisiaj wypozyczylem dzieciakom film dvd Roboty i obraz jest rewelka.

witam

Ten telewizor -podobnie jak 32 X5 - chodzą naprawdę rewelacyjnie.

W sprawie formatowania : tylko JVC ma najlepsze formatowanie na rynku

wejdź w auto

wciśnij zatwierdzenie

pojawią się na ekranie przy napisie - dwie strzałki jedna do góry jedna na dół

pozwalają one przestaweić prawidłowo sformatowany obraz jeśli brakuje np. napisów z dołu lub z góry.

Ale obraz wówczas masz 4:3

pozdrawiam

• 1 miesiąc później...

witam

JVC wprowadza modele 28" X 5 w cenie 2099 zł

w sprzedaży za trzy dni.

w tej wielkości telewizorów juz jak na lekarstwo .

Przy okazji - ostra jazda z cenami na Panasonica- od dziś.

pozdrawiam

Witam wszystkich Forumowiczów,

Odgrzebuję temat bo również poszukuję TV 28".

Widzę, że zdania na temat JVC AV 28X4 są podzielone. Obraz ma całkiem niezły, ale zraża mnie trochę ta błyszcząca ramka i badziewny pilot. Locoloco ty jako osoba która widziała już sporo tych tv mam nadzieję, że wypowiesz się w końcu o co chodzi z pochyleniem obrazu, czy jest to jednostkowy przypadek czy w każdym jest ten problem? Miałeś również napisać wrażenia po testach nowszego modelu JVC AV 28X5.

Czy ktoś wie czy jest gdzieś jeszcze dostępny Philips 28PW9509 lub 28PW9520? Ten pierwszy widziałem jeszcze w Saturnie ale cena 4 tyś :). W sklepach internetowych już praktycznie nie do zdobycia ale może coś przeoczyłem.

Czy w tym rozmiarze jest jeszcze coś godnego polecenia?

Pozdrawiam

Marcin

a może ktoś się orientuje w ofercie Thomsona bo na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) mają kilka modeli 28" ale w sklepie, żeby sobie zobaczyć to raczej ciężko znaleźć

Ukryta Zawartość

Cześć.

Ja też mam AV 28X4 (zresztą kupiony od locoloco za 2500 w lutym) i nie jestem specjalnie zadowolony.

Geometria to słaby punkt tego telewizora. Jeśli w innych telewizorach jest gorzej to już totalna porażka.

Druga sprawa to jakieś dziwne wyświetlanie na bokach ekranu - nawet trudno mi to opisać...

Natomiast to co mi się najbardziej podoba to jego... wygląd :-)

Witam,

Byłem wczoraj w MM i fajnie się złożyło bo stały obok siebie 4 28": JVC 28x5, 28h4, LG jakiś tam i Philips 28PW8719. Obydwa JVC miały strasznie nienaturalne kolory np twarzy i wszystko jakies takie ciemniejsze niz u konkurencji. Próbowałem coś pozmieniać z ustawieniami ale dalej była kiszka. Najkorzystnie według mnie wypadł Philips, tam wszystko jakieś takie naturalne :). Szkoda, że nie było żadnego Thomsona bo jeszcze żadnego 28" nie widziałem. Aktualnie mam tej firmy w domu tylko małoformatowy i już leciwy ale obraz rewelacyjny.

W każdym razie wniosek jeden- z JVC już się wyleczyłem :)

pozdr

Marcin

• 2 tygodnie później...

Kiedys napisałem na tym forum o moim TV JVC 28X4.Bardzo dobry obraz lecz geometria i ogólna jakość wykonania niespecjalna.Zostałem wysmiany przez pana Locoloco.Takich bzdur to on niby jeszcze nie słyszał.

Ogólnie TV JVC nie są najwyższych lotów.Tak jak cała reszta obecnych na rynku.

Grundig High Fidelity

pozwolę się nie zgodzić, pomimo, że jestem niezbyt zachwyconym posiadaczem 32X5 (ale już niedługo) to nie moge nic zarzucić jakości wykonania, a samą geometrię można ustawić. Natomiast jakość generowanego obrazu pozostawia niestety niedosyt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.