Skocz do zawartości
IGNORED

CZY KARTY DZWIEKOWE SIE PSUJA?

damein

Rekomendowane odpowiedzi

CHCIALBYM SIE DOWIEDZIEC CZY KARTY DZWIEKOWE SIE PSUJA , CZY JAK KUPIE BEZ GWARANCJI NOWA DOBRA TO ZA POL ROKU MOZE PASC I NIE BEDZIE JEJ MOZNA NAPRAWIC( A CZY MOZNA WOGOLE NAPRAWIC KARTE DZIWEKOWA???) CHODZI MI TU O KARTE ESI JULI@ BO CHJCE SOEBIE KUPIC W STANACH A CO ZA TYM IDZIE NIE BEDE MOGL JA ZWRUCIC JAKBY CO;/. DZIEKI ZA WSZYSTKIE ODPOWIEDZI:) (sorki ze wszystko z duzych liter ale wcisnol mi sie caps ock:P)

https://www.audiostereo.pl/topic/21444-czy-karty-dzwiekowe-sie-psuja/

Oczywiście, ze się psują, ale dzieje się to stosunkowo rzadko, padają pewnie trochę czesciej niż sieciówki. W końcu nie ma tam żadnych elementów ktore by się specjalnie grzały, jak np. proc na gfx. W takim wypadku nie naprawisz i zwykle karta jest do wyrzucenia, nikt tego nie naprawia jeśli zepsuje się gł. układ dźwiękowy CPU czy inerfejs do PCI. Inne drobiazgi, typu elementy bierne, stabilizatory, wzmacniacze operacyjna można naprawić przez wymianę, ale reszty nie. Teraz podzespoły do PC są jednorazowe. Więc chyba możesz śmiało kupować, raczej będzie wszystko dobrze!

jesli nie popsujesz jej celowo (np. nie spalisz jej) albo nie popsuje sie przy pierwszym wlaczeniu; jesli nie masz zwiekszonego w biosie napiecia na PCI (jesli to karta wewnetrzna) ... to jest 0,000001 % szansy ze sie pozniej uszkodzi

ze wszytkich kart jakie mialem, a bylo ich z pewnie z 20 poczawszy od konstrukcji dla graczy za 50 pln az po karty pro za pare tys zepsula mi sie tylko jedna . . . emu 0404 :) pewnie dlatego, ze tamte byly/sa czesto przelotem a ta siedzi praktycznie odkad byla dostepna az do teraz. Nie bylo problemow z gwarancja i serwisem, od reki dali nowa. Szansa na awarie przy prawidlowym uzytkowaniu jest znikoma. Karty sieciowe padaja czesciej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.