Skocz do zawartości
IGNORED

Altus 200 + wzmacniacz Pioneer A-301

pitek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Virek

(Konto usunięte)

Altus 200 to nowa konstrukcja Tonsilu (tej serii) ma głośnik wys. tonowy

z ferrofluidem który ciągnie do ponad 20 khz stary do 16-17 khz.

Nowy wysokotonowiec wyglada jak stary ale "gra" o wiele lepiej...

Sredniotonowy i niskotonowy też całkiem całkiem gra...

Tą kolumna zagrasz tak głośno jak chcesz :):):)

Gość Virek

(Konto usunięte)

I jeszcze jedno kolumnę Altus 200 wg mnie należy mocno wygrzać najlepiej generatorem (zapodać ok.30-40 hz buuuuuuuu)zeby rozruszać głośnik niskotonowy wtedy nawet bez korekcji jest potem wiecej niskich tonów przy odtwarzaniu muzyki tylko zeby nie przesadzić i nie spalić cewek i gdy bawisz sie generat. to uzyskiwanie wysokich natezen. dzwieku dla gory pasma np: 16 khz jest zabojcze dla uszu !!!...

A 200 gra całkiem ładnie ma specyficzne brzmienie z wyostrzonym zakresem wysoko sredniotonowym co nie do konca odpowiada modzie audiofilskiej...

=> Pitek

Daj nam juz spokoj z tymi Altusami

Jak slysze ta nazwe to mnie sie .... chce.

Prosze juz daj se luza .... i pisz w jednym watku

bo jak ktos tu wpadnie i widzi na forum altus altus tonsil to co sobie pomysli

• Redaktorzy

Okay, Altus, na zdrowie, ale to przeciez 10 m kwadrat!!! To jakas tragedia, do 10 metrow wstawia sie male podstawkowe monitory, a nie wielkie skrzynie. Bedziesz mial takie rezonanse niskich tonow, ze nic poza nimi nie uslyszysz.

Przede wszystkim nie popadajcie w panikę !!!

Jakiś lepszy cwaniak - Altusami matkę, babke meczy, żeby nas tylko wrobić !

[obrazekLUKASZ-28801_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak, to nam wskazuje na to, że życie stawia przed nami ciągle coś nowego....i to jest raz.... a po drugie, musimy mieć jednak różne warianty...i to jest dwa. I dlatego proponuje wariant następujący: a gdyby tu było nagle przedszkole....w przyszłości!

Pzdr.

Gość Virek

(Konto usunięte)

Fajne.... tylko że Altus to powstał chyba na licencji Pioneer-a

jesli nie to sprostujcie...

a fiat 126p coprawda 30 lat temu ,ale na licencji włoskiej

polonez powstał na bazie f 125p jest cięższy o ok. 100 kg i ma inny wygląd zewn ,a reszta...

Polacy w czasach PRL-u konstruowali samochody od podstaw ale konczyło sie na desce kreslarskiej lub prototypie Np: samochód WARS jak zobaczyłem w internecie to nie mogłem uwierzyć że powstał w latach 80 tych. Z wyglądu tak jak OPLEL Kadet "łezka" osiągi V max 170 km/h strefy zgniotu nawet dziś ladnie wyglądał by...

P.S

gdyby te produkty powstały od podstaw w PRL-u można by je utożsamiać z powyższym zdjęciem ?

CZY MAM RACJĘ ???

Mimo to zdjęcie jest ok.

Mam rację a nawet nie mam...

• Redaktorzy

Co do Poloneza, to projekt jest autorstwa Giuggiaro, nie przyjety przez Lancie (Lancia wybrala wtedy model produkowany pozniej jako Delta). Prasa o tym pisala gdzies kolo lat 80. A widzieliscie moze projekt Warszawy zrobiony przez Ghia? To bylo cos. Po czym towarzysze w biurze politycznym zadali pytanie: po co "nam" (czytaj: im) taki luksusowy samochod? I w ten sposob powstala tzw. nowa Warszawa .

• 7 miesięcy później...

Witam Wszystkich. Poszukuje schematu do wzmacniacza Pioneer A-301. W Sobotę mi nawalił. Proszę o Pomoc.

Jeśli ktoś posiada schematy do tego modelu to proszę o kontakt. Mój e-mail [email protected]. W tytule proszę wpisać schemat do A-301. Lub na GG 8111823

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.