Skocz do zawartości
IGNORED

Panasonic TX32PX20P czy Philips 32PW9520

Beata-N

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem zainteresowana zakupem 32 calowego telewizora. Swoj wybor zawezilam do dwoch modeli: Panasonic TX32PX20P i PHILIPS 32PW9520. Przeznaczeniem telewizora bedzie kino domowe i programy telewizyjne. Bede wdzieczna za wszelkie sugestie.

Pozdrawiam

Beata

Philips aczkolwiek to nie model 9509 będzie chyba lepszym wyborem, aczkolwiek nie powiem że Panasonic jest zły (raczej bardziej wiekowy, czyli sprawdzony). Wszystko zależy od róznicy w cenie jaką przyjdzie Ci zapłacić

Ile pieniędzy?

Bo z tego co wiem to teraz Panasonic jest albo bardzo drogo (4000 zł) i wtedy na pewno się nie opłaca (w tej cenie lepiej wziąć PX30) albo taniej poniżej 3 kzł i wtedy można pomysleć (tylko w tej cenie to pewnie się teraznie znajdzie).

Napisz ile pieniędzy chcesz na to przeznaczyć, bo tak naprawde wtedy dopiero można określić co chcesz kupić.

PS Nie jestem obiektywny, bo mam Panasonica :)

Również planuję zakup podobny do twojego .Obraz Filipsa jest super, choć jak czyłem avforums.com dużo zależy od ustawień. Ja osobiście biorę 9509 tylo że wersję 28 calową. Chyba że ktoś mi zaproponuje 9520 32 cale za jakieś 2700....

kupowałem na śląsku bo tam mieszkam...;)

myslę ze jak się potargujesz to można spokojnie wyrwać za 2700...;)

ogladam głównie filmy na dvd, divix tez się zdarza, obraz suuuper, radzę przejść się do jakiegos sklepu i obejrzeć go dokładnie, nie kazdemu moze się spodobac na poczatku efekt "wenezuelskiego filmu" w pixelplus2... ale wierzcie mi po 2-3 tygodniach juz sie tego nie widzi...;) obraz przepiekny, czasem ma sie wrażenie że wrecz trójwymiarowy...!!!

dodam jeszcze że już przy niskich ustawieniach kontrastu itd. obraz jest suuperos...;)

dodam tylko tyle ze philips jest raczej nisko oceniany na forum choć nie wiem czemu...??? może antyreklama konkurencji która się tu udziela...??? wszyscy tylko panasonica chwalą... ale był juz wątek o tym ze panasy są poprostu PRZEREKLAMOWANE...!!!

w kazdym razie kazdy ze znajomych którzy u mnie bywaja podziwia obraz...;) tak więc chyba jest dobrze...hehe...;)

Co to jest efekt Wenezuelskiego Filmu? Jak oglądam obecnie ten TV w Euro AGD RTV zastanawia mnie jakby niska rozdzielczośc obrazu, jakby trochę pixeloza. A divx dobrze wyglądają?

Co do ocen, to na forum zachwalAJĄ JVC. To trochę dziwne bo na forum avforums.com miało jest wpisów o JVC, więcej jest o panasie, Filipsie, Toschibie.

Nie chce mi się pisać tego samego więck wklejam tu swoją wypowiedź z innego wątku.

Przez kilka miesięcy miałem także dylemat przy wyborze. Czytałem fora

na ten temat. Chodziłem oglądałem może ten model być może inny ale nigdzie

przynajmniej w moim mieście nie mogłem trafić na sprzedawców którzy

wiedzieliby w jaki sposób pokazać prawdziwe oblicze danego odbiornika. Nie

wiem może w tych marketach mało im płacą i porostu im się nie chce. Cóż

wybrałem się do małego sklepu w pobliskim miejscowości i totalna różnica w

podejściu do klienta, pełen profesjonalizm. Telewizorki podłączone tak aby

klient naprawdę mógł ucieszyć oko obrazem i dokonać słusznego zakupu. Ja

wybrałem tv 32philipsa 9520 i jestem bardzo zadowolony. Dzisiaj

obejrzałem "Helikopter w ogniu" i coż mogę powiedzieć obraz żyleta. Pixel

plus2 w wbrew opiniom wcale nie przeszkadza tylko jeszcze lepiej uwydatnia

wszystkie szczegóły obrazu i jak dla mnie wcale nie jest teatralny.

Bardzo proste i przyjazne menu dla użytkownika. Sześć ustawień obrazu w

zależności co komu się podoba dla mnie numer jeden obraz "wzbogacony". Co do

dzwięku także nie mozna narzekać. Telewizję mam z kablówki i muszę stwierdziź że pixel plus w cale nie pogarsza odbioru ale napewno polepsza. Jednym słowem dobrej klasy tv za dobrą

cenę. Obudowa może niezbyt ciekawa, bardziej podobała mi się w sony fq86 ale

pod względem obrazu zdecydowana przewaga philipsa. Cóz ja jestem zadowolony.

Cóż - ja mam dosyć "znawców" w MM, Euro AGD RTV. A z ciekawostek: Byłem w Philips Plaza na Grzybowskiej w Wawie. Pochodziłem, popatrzyłem. Pytam się o model 32 8719 Filipa. Na to gościo po chwili zastanowienia: "Proszę przyjść we wrześniu (byłem w sierpniu) wtedy będę już po szkoleniu, więc może coś się dowiem". No comments. Jakbym się pytał o nowy TV....

Morfeusz... mnie z kazdym dniem jego obudowa coraz bardziej mi sie podoba...;)

oczywiście ze pixelplus2 polepsza obraz... ja tylko napisałem że dla kogos kto pierwszy raz zobaczy na tym tv obraz w pixelplus2 może go dziwnie odebrać...;)

Fakt ten obraz jest tak wyostrzony że niektórym może się wydawać jak gdyby teatralny ale szczerze ja tego az tak nie dostrzegam:). Co do obudowy nie jest taka zła napewno mniejsza i zgrabniejsza kasta niż w przypadku fq86. Muszę przyznać że przed zakupem tego tv czytałem twoja wcześniejszą obszerną opinię na temat tego odbiornika i mogę tylko potwierdzic wszystkie wymienione jego zalety.

Nie, żebym coś miał do Philipsa, ale naprawdę przy włączonym P+ efekt "teatru telewizji" jest widoczny aż nadto (mówię o P+1 bo P+2 w akcji nie widziałem). Obraz jest sztuczny jakiś, mało "kinowy" i "pastelowy" - dobre to jest chyba tylko do Wiadomości ale przy DVD bym wyłączał, bo to, że P+ jest, jaki jest, nie znaczy chba że trzeba go używać. co? Można to wyłączyć, prawda?

I wtedy pozostaje pytanie, czy Philips jest dobrym telewizorem i BEZ P+? Jeśli na to pytanie odpowiemy twierdząco to można kupić sobie tańszego Filipka, bez P+, chyba że te droższe mają wejścia komponentowe i akceptują obraz bez przeplotu, co może być argumentem, który przemawia za zakupem droższej wersji.

Serdecznie pozdrawiam!

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Oglądanie tv lub filmów na dvd bez załączonego pixel plus2 jak dla mnie mija się z celem. Kupiłem ten tv bo właśnie posiada taki system i jak najbardziej mi to odpowiada. Ale tak jak już wcześniej pisałem każdy ma swoje upodobania.

• 2 tygodnie później...

Kupiłem dzisiaj Philipsa 32PW9520 :)

Mam nadzieję że nie będę zawiedziony. Na pierwszy rzut oka wszystko Ok.

Trapi nie tylko jedno, mój jest wyrodukowany w Turcji (Made in Turkei).

Czy sprzęt z tamtej części swiata jest OK?

Może bym był spokojniejszy gdyby pisało np. Made in Germany czy coś podobnego, ale ta Turcja to trochę mnie zmieszała. Czy mam sie czym martwić? Jakiej produkcji są Wasze Philipsy-telewizory?

I jeszcze jedno. W sklepie mi powiedziano że gwarancję znajdę w pudle,ale tam jej nie było, tylko informacja że na stronie domowej Philipsa, ale tam znowu nic nie mogę znaleść. Jeszcze nie dzwoniłem do sklepu z zapytaniem, ale może Wy możecie mi pomóc?

Pozdrawiam

Klaudiusz

Znajomy kupiĹ ostatnio Panasonica i teĹź szukaĹem gwarancji. ByĹa ona tam caĹy czas pod nazwÄ "Europejska gwarancja" :) Ne byĹo oddzielnego druku jak to kiedyĹ bywaĹo. Chyba w koĹcu jesteĹmy w Europie...

A co do miejsca produkcji to nie ma to chyba znaczenia od czasu, gdy nie jest Made in Japan. Trzeba mieÄ szczÄĹcie :) Pzdr i miĹego oglÄdania.

Znajomy kupił ostatnio Panasonica i też szukałem gwarancji. Była ona tam cały czas pod nazwą "Europejska gwarancja" :) Ne było oddzielnego druku jak to kiedyś bywało. Chyba w końcu jesteśmy w Europie...

A co do miejsca produkcji to nie ma to chyba znaczenia od czasu, gdy nie jest Made in Japan. Trzeba mieć szczęście :) Pzdr i miłego oglądania.

witam

już od wielu miesiecy Panasonic honorujący gwarancje europejskie - rownież umieszcza takowe w swoich produktach.

32" Philipsy weźmiemy jutro na tapetę . Szczegółowo porównany bedzie z Panasonic, JVC , Thomsonem.

Sprawdzimy też gwarancję.

Produkcja w Turcji - to nie był szczyt jakosci wykonania w dotychczasowych produktach różnych firm , ktore przechodziły przez nasze ręce , a pochodzily z tamtego rejonu świata

pozdrawiam

A to dziwne ja dostałem normalny druk gwarancyjny firmowany przez philipsa. Lepiej skontaktuj się ze sprzedawcą i wyjaśnij tą sprawę. Skoro mówili że jest w kartonie to powinna być, coś kręcą.

Byłem dziś u sprzedawcy i bez problemu dał mi orginalną gwarancję Philipsa.

Powiedział że czasami tak sie zdarza że powinna byc w katronie, ale jej tam nie ma, to wtedy dawają osobno.

Dzięki za wypowiedzi

pozdrawiam

A jak jest z podzespołami w takich produktach ( w tym przypadku w Philipsie)?

Tzn. czy są one wszystkie produkcji philips (szczególnie kineskop) lub mogą być różnego pochodzenia?

Locoloco wiesz coś na ten temat więcej? czy mieliście więcej reklamacji niż normalnie takich urządzeń z "egzotycznych krajów"?

Byłbym wdziędczny za wypowiedzi

Pozdrawiam

Tureckie to najlepsze są Kebaby a nie telewizory.

Ja osobiscie bym wolał zeby ten Philips był produkowany w Chinach niż w Turcji (wyższa kultura produkcyjna)

Sam mam JVC produkowany jest w Anglii.

Pozdr.

ale z tego co wiadomo najnowsze serie JVC 32X5 nie mają już kineskopów własnych (mimo, że składane w Anglii) tylko LG/Philips właśnie. I tylko to mnie zniechęca do ich zakupu. Ciekaw jestem czy można liczyć na jeszcze jakąś obniżkę w cenie tego modelu przed świętami, ewentualnie może JVCP40 lub Panasonic 32PX30 potanieją...

Trochę z innej beczki......

...jakiś czas temu kupiłem sprzęt do kuchni firmy Bosch i np. zmywarka Made in Poland, lodówka in Turkey a tylko piekarnik Made in England.

Wszysko kupiłem w jednym sklepie i oni tez brali to od jednego hurtownika.

Tak więc na tym przykładzie widać, że w dzisiejszych czasach firmy produkują tam gdzie najtaniej.

Zobaczymy co mi najdłużej posłuży.

Wracając do telewizora, ja nie wybierałem sobie gdzie ma on być produkowany (nawet o tym nie pomyślałem). Zamówiłem go w sklepie, za przystępną cenę (3000zł) no i dopiero przy rozpakowywaniu się okazało, bowie na pudle do pisało Made in Europe.

Zresztą jak bym kupił w jakimś internetowym sklepie to bym wiedział co kupuję, myślę że raczej nie.

Tak więc "wszystko okaże się w praniu".

pozdrawiam

-Klausz-

Najtaniej to jest produkować w Chinach, tylko w przypadku sprzętu duzo gabarytowego dochodzą wysokie koszty transportu do Europy.

A w ogóle dla mnie firmy takie które piszą Made in Europe na pudle/ środek Madei in Turkey to odpadają w przedbiegach przy zakupie bo po prostu nabijaja ludzi w butelkę. Niech napiszą od razu Made in Turkey - kazdy bedzie wiedzial na co sie decyduje od razu. Ja z reguly kupuje sprzet na ktorym jest jasno okreslony kraj pochodzenia i niech to bedzie Polska, Słowacja, Wegry itd.- np. odtwarzacze dvd Yamahy - Made in Hungary, Denon - Made in China, Bosch - Made in Poland itd. dlaczego nie piszą Madei Europe w koncu wszystkie te kraje sa w EU., Takie firmy są uczciwe bo uczciwie podają kraj pochodzenia bez kręcenia - na pudle tak a w srodku inaczej.

Zresztą w przypadku Turcji nie powinni nawet pisac Made in Europe poniewaz kraj ten geograficznie w 90% lezy w Azji - no chyba ze Twój Philips jest wyprodukowany w Stambule- to jeszcze Europa.

Zwroc tez uwage ze korporacja Philips ma kilka fabryk w Europie i nascie w Azji a akurat ta ulokowana w Turcji produkuje sprzet glownie na rynek wschodnioeuropejski, co łatwo mozesz sprawdzic po przestudiowanie instrukcji obslugi zwroc uwage w jakich jezykach jest wydrukowana. Sprzet produkowany na rynek zachodnioeropejski posiada instrukcje wydrukowana w jezykach zachodnich a po polsku jest tylko dołączona odbitka ksero.

Dla przykładu ,Kkpowalem ostatnio lodowke firmy Brandt z wyzszej polki cenowej. Lodowka jest Made in Italy mimo ze Brandt to firma francuska i tez posiada kilka zakładów produkcyjnych w róznych częsciach Europy w tym jeden zaklad w Turcji - instrukcja obslugi jest tylko w jezykach zachodnioeuropejskich a po polsku jest odbitka ksero z tlumaczenia z angielskiego.

Pozdr.

KingKong

Dzięki za wyczerpującą wypowiedz.

Mój rzeczywiście jest produkowany w Istanbule.

Natomiast instrukcja i wszystkie inne czary to są w 17 językach, tzn wschodnio i zachodnioeuropejskich, co jednak nie zmienia faktu że na pudle pisało po Czesku czy Słowacku (dokładnie to nie wiem), a sama instrukcja (sporej objętości książka) drukowana in Hungary.

Jeszcze pytanko:

Czy mogę powyrzucać pudła (kartony) po TV i innych dużo większych rzeczach niedawno kupionych?

Leżą mi bowiem one i tylko przeszkadzają, a w sklepie mi powiedzieli że do gwarancji to tego nie potrzeba.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.