Skocz do zawartości
IGNORED

Sub Wharfedale WH-210 czy to dobry wybor

Maramn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam zestaw kina Wharfedale Crystal 40 i szukam teraz suba ale nie wiem co

wybrac, bo sa na rynku dwa modele (z tej tanszej polki) WH-208 i WH-210.

Nie bede ukrywal, ze chcialbym wydac nie wiecej niz 1000zl a te spelniaja

moje wymagania cenowe.

Miesza mi jeszcze w glowie Koda SW-1000. Jak sie on ma w porownaniu do subow

Wharfedala?

pzdr Mara

• 2 tygodnie później...

teraz ja tez szukam jakiegos uzupełnienia do swojego kina no i nie ukrywam ze z checia kupił bym suba wh-210 cena jest przystepna tylko czy ktos tego słuchał?

wharfedale to dobra firma ale nigdzie nie moge znalesc ani opisu ani recenzji tego suba moze ktos ma takie cacko w domu i podzieli sie swoimi doswiadczeniami a moze poprostu ma ktos linka z recenzją to prosze o wklejenie

jak szukasz suba to ten Tannoy jest nr.1 w swojej cenie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

hmmm.. nie przecze ze ten tannoy jest zły ale nie pasuje do mojego zestawu ja mam zestaw 5.0 wharfedale i raczej suba szukam tej samej firmy

byłem na odsłuchu wharfedale sw 150 i ten chodził bardzo fajnie prawie tak jak powercube 12A

różnica jest tylko w umieszczeniu głośnika a co do jakosci dzwięku nie miałem zadnych zastrzezen

WH-210 jest sporo tanszy od sw150 tylko interesuje mnie co ten sub sobą reprezentuje bo jesli to jakas kiszka to wole poczekac i dozbierac na ten drugi ale w koncu to wharfedale i jeszcze sie nie zawiodłem na tej firmie wiec moze warto i jesli ktos go słuchał to prosze o opinie lub link do jakiejs recenzji

własnie chciałem to zrobic nie wiem tylko jak to gra pojechałem dzisiaj na odsłuch suba wh-210 okazało sie ze jest uszkodzony ale to nic bo maja drugi zapakowany tylko ze po podłączeniu drugiego słychac tylko buczenie gosc stwierdził ze ten drugi musi miec zwarcie i tez nie działa wiec co to jest czy to jeszcze wharfedale czy to jakas lipa?

no to sam sobie odpowiem na to pytanie moze sie komus przyda na przyszłość

subwoofery wharfedale sw-208 i sw-210 to najnizsza połka i wystepuje tam efekt buczenia tak jakby sprzężenie podpięcie masy nic nie daje i odradzam kupna tych subów w tej samej cenie można kupić suba firmy M-audio model sw 150 jest to nastepca modelu w 310 w którym wystepowało tak zwane buczenie a w sw 150 wyeliminowano tą niedogodność niestety suby te robią tylko w kolorze jasny buk i orzech i kolorystycznie nie bendą pasować do wiśniowych wharfedali ale dobra wiadomosc jest taka że firma M-audio wypuściła na rynek serie głośników w kolorze wiśniowym HTS 700 (7.1) wraz subwoferem sw 750 który jest identycznej konstrukcji jak sw 150 zmieniona została tylko obudowa bass reflex z przodu a głośnik z boku grają identycznie no i kolor wiśniowy na razie suby sprzedaja tylko w zestawach 7.1 ale niebawem bedzie mozna je kupic oddzielnie koło 699zł

no a jeśli ktoś chciałby miec suba tej samej firmy to polecam dozbierac i kupic wharfedale sw 150 cena na dzien dzisiejszy to 1299zł

Zaczynam watpic w tego suba. Zreszta w sklepach tez nie wyrazaja sie dobrze o tym subie w zamian polecajac Kode 1000 w tej cenie.

Ale dzis bylem w sklepie i ogladalem JBL Balboa (1099zl)i 150 (1499zl troche drozsza) i nie znana mi dotad firma Canton AS20CS (1395zl)albo (znowu troche drozszy) AS22SC (1795zl).

W poniedzialek ide sie umowic na odsluch.

Maramn skoro posiadasz juz zestaw głośników Wharfedale to radze kontynuować dalej z tą firma subwoofer wharfedale sw150 zagra swietnie z tymi głosnikami sugerowana cena to 1299zł ale jak znajdziesz sklep który handluje tą firmą to kupisz go sporo taniej w mm proponowano mi go 100zł taniej a z tego co słyszałem to można go dostac za nieco ponad 1000zł bedziesz z niego zadowolony

witam ponownie słyszałem prawie wszystkie suby wharfedala power cube 8a to fajny sub ładnie gra ale sw 150 ze względu na swoja konstrukcje zagra lepiej nawet od power cube 10a nie mam pojecia jakie sklepy sa w gliwicach ale w media markt mozna sie dogadac i napewno zjadą z ceny u mnie na dzien dobry powiedzieli ze bedzie 100zł taniej kontaktowałem sie takze z firmą maksaudio ktora wysyłkowo sprzedaje sprzęt jak jeszcze nie miałem głosników i do głosnikow chcieli mi dozucic tego suba za 1000zł maja mozliwosc sprzedazy na raty tylko sporo czasu to trwało i zrezygnowałem na miejscu w sklepie trwało to 3 dni a u nich koło 3 tygodni w ofercie i cenniku nie maja tego suba ale moga go zamowic nizej podaje linka i mozesz skontaktowac sie z nimi nawet cristale 2 mają duzo taniej niz gdzie indziej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

w media markt nalezy sie zgłosic do działu chandlowego hi-fi i tam siedzi taki koles za biórkiem trzeba mu powiedziec co chcesz i zapytac za ile ci to załatwi ja robiłem tak samo i sporo taniej mi załatwił

jak bedzie w porzadku typ to idzie sie dogadac oni z horna naprawde dobre ceny dostają

a sw 150 ma głośnik skierowany do przodu jest innej konstrukcji dlatego jest wydajniejszy od power cube

ponizej masz linka poszukaj tam tego suba jest tez recenzja angielskiej gazety

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W Zabrzu nie maja w ogole Wharfedali i nie beda mieli bo juz rozmawialm. Ale moga miec w innych punktach MM na slasku musze sie tylko rozejrzec.

A co do samego suba to wczoraj kupilem AudioVideo i jest tam test 14 subow od 500-10000zl. Jest tam min.SW-150 ktory w miare dobrze wypadl. Z tego co wyczytalem to wydaje mi sie, ze jak sie dopracuje wylot br to bedzie gral naprawde b.dobrze bo jest bo ma duzy szum turbulencyjny pewnie przez to, ze jest waski.

Polecam ten artykul wszystkim co szukaja suba bo swietnie wypadl model Magnat Motion Sub 300A za 749zl. :)

Ale ja chyba zostane przy Wharfedalu. Za duzo doswiadczonych ludzi mi juz powiedzialo zeby zostac przy firmie z ktorej sie ma zestaw kolumn.

na gazetach tez nie ma co sie az tak wzorowac bo nie są do konca obiektywne testy wygrywają firmy które w wiekszości sponsorują te gazety i nie wydaje mi sie aby sub wharfedale był zle dopracowany bo nad wyliczeniami konstrukcujnymi siedziały tęgie umysły i chyba nie mogliby sobie pozwolic na taki banalny błąd jak zle wyliczona obiętość duzo daje odpowiednie ustawienie subwoofera i odpowiednia konfigóracja

Magnat Motion pewnie nie jest zły ale zrobiony jest z gorszych materiałów

To na czym sie wzorowac??? To jedno z lepszych pism i nie wydaje mi sie aby nawet za kase wydali extra opinie taniemu magnatowi ponizajac innych potentatow w emisji dobrego dzwieku.Wiadomo ze najwazniejsze jest jednak wlasne ucho ale jesli ktos ma sloniowe to musi sie na czyms oprzec.

lolekczq....nie wiem czego Ty sluchasz i jak...ale zanim tak napiszesz sprawdz prosze ten sprzet na innym interkonekcie dobrez???....bo zdziebko mi sie wierzyc nie chce tym bardziej ze i ja sluchalem tego sprzetu....

....a co do buczenia..moj tez wyl jak glupi.....dop. nie zmienilem przewodu...teraz jest cisza jak w trumnie.....mo chyba ze muzyke zapuscze:)

...sub mogl zwyczajne zbierac szumy z sieci (50 hz)..a Ty odrazu na niego ze "be"....posluchak innych egzemplarzy w innych sklepach..no chyba ze jjuz z 10 slyszales..

..pozdrawiam- elgato

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.