Skocz do zawartości
IGNORED

Sony TA-F530ES Kto cos powie ?

hazel

Rekomendowane odpowiedzi

To napisz do mnie, tu jest namiar:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Te kolumny ze zdjęć ja robiłem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>McGyver

>To napisz do mnie, tu jest namiar:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Te kolumny ze

>zdjęć ja robiłem.

Ehh, ten marketing :-) Ja tam nie mam nic przeciwko, jestem nawet za, zwlaszcza ze znasz sie na rzeczy i pewnie niedlugo przybedzie Ci kolejny zadowolony klient, ale cos czuje ze zaraz znow sie zacznie...

Ukryta Zawartość

Angst prosze niezaczynaj nowego tematu :D chce zeby mi napisali coś o wzmacniaczu a nie zeby sie zaczoł wątek co McGyver zrobił i co ma na sprzedaż =] Jesli ktos cos wie na temat wzmacniacza pisac ! =]

Pozdrawiam

>>McGyver

>>To napisz do mnie, tu jest namiar:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Te kolumny ze

>>zdjęć ja robiłem.

>

>Ehh, ten marketing :-) Ja tam nie mam nic przeciwko, jestem nawet za, zwlaszcza ze znasz sie na

>rzeczy i pewnie niedlugo przybedzie Ci kolejny zadowolony klient, ale cos czuje ze zaraz znow sie

>zacznie...

Chodzi mi oto =] ,a jak juz to zaczołem a nie zaczałem :D

Pozdro...

Ukryta Zawartość

przełącznik "cartridge MM/MC" służy do wyboru trybu pracy wbudowanego przedwzmacniacza gramofonowego, czyli czy ma współpracować z wkładką gramofonową typu MM czy typu MC.

Dzieki McGyver, ciekawilo mnie to od kilku dni :D a tak przy okazji wyjscie Direct In to jest w zastępstwie AUX ? Czy to jeszcze jakieś inne wyjście ? Prosze pisać =]

Pozdrawiam

Mam jeszcze jedno pytanie, porównuje mój wzmacniacz(Sony TA-F530ES) z Technics SU-V500, i chciał bym usłyszec wasze wypowiedzi który jest lepszy, który gorszy, który ma coś lepszego, który ma coś gorszego =]

Pozdrawiam

Czy zagranicą cenią sobie lepiej sprzęt czy sprzedawca nieznał sie :| Ja dałem za mój 270zł w Lombardzie a na eBay jest za 185 EURO !! Jest róznica =/ dziwi mnie to troszke...

LINK:http://cgi.ebay.at/Sony-TA-F530-ES-Highend-Verstaerker-2-x-160-Watt-Sinus_W0QQitemZ7543014352QQcategoryZ19691QQrdZ1QQcmdZViewItem

Pozdrawiam =]

Już Ci pisałem że kupiłeś w dobrej cenie.

185 euro to cena z kosmosu.

Za model 505 w perfekcyjnym stanie i nieco lepszy od 530 dałem znajomemu, który przywiózł go z Niemiec, jedynie 320zł, czyli zwrot kosztów.,

Już wiem chyba dlaczego w dzisiejszych wzmacniaczach niedodaje sie regulacjii barwy dzwięku =] Otóż włączyłem sobie opcje SOURCE DIRECT i dałem w winampie troszke bassu, i o wiele bradziej przyjemniej sie słucha niż gdy miałem wyłączone SOURCE DIRECT i mialem ustawione Bass +10 itp... Wiec tym którzy słuchają techna polecam tą opcje =] po jakimś czasie spodoba wam sie to i gdy wrócicie do starszych ustawień niebedzie wam sie chciało słuchać tak :D

Pozdrawiam...

McGyver

Konto służy do większych wpłat, więc gybyś miał kłopoty z ulokowaniem większych sum to chętnie pomogę :-)))

Koszt wykonania servisówki = 0zł.

pozdrawiam

Odkopie temat i moze ktoś mi powie coś jeszcze na temat wzmaciniacza ?? Mam teraz zamiar kupić sobie Tuner i jakiś CD, moze ktoś by mi doradził jakiej firmy kupić sprzet, najbardziej chcial bym Sony zeby pasowało do wzmacniacza ale inne propozycje też są mile widziane =]

Pozdrawiam.. =]

Tuner bardzo dobry i SONY

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Troche monotonne pytanie ale zadam je. Mój wzmaciacz ma wyjścia Direct In, Adaptor, Tape1, Tape2, CD, Tuner, Phono.

No i własnie niewiem po co jest wyjście Direct In, czy to jest wyjście AUX tylko ze pod inną nazwą ?

Prosze o odpowiedź i pozdrawiam =]

• 2 miesiące później...

Direct-In omija wszelkie zbędne obwody np. barwa dźwięku, balans, przycisk Direct dla reszty wejść i obwód korektora lub procesora dźwięku ( te zworki z tyłu). Sygnał idzie prosto na reg. głośności.

pozdrawiam

Siema.. Powróciłem po małej przerwie ;) i daje następną dawke moich pytań :D hehe.. no to tak

>krzylo

Ja własnie od początku mam podłączone na tym Direct In bo na CD przełącznik mi cos niestyka i musze co chwile dociskac bo zwarcia jakby sie robią i gra jedna kolumna a jak docisna to dwie. Balans,bass itp. działają normalnie =) Dzieki za info..

Dalej.. chcial bym zainwestowac troche w ten wzmacniacz.. :D narazie planuje dokupic sobie do niego jakis CD lub Tuner i do tego kolektor..(oczywiscie Sony) a potem chciałbym w nim wymienic jakies czesci na nowe bo ze starosci juz niechodzi chyba tak jak nalezy. Potencjometr od regulacji głosnosci mi trzeszczy przy połowie regulacji itp.. Co mógł bym wnim wymienic oprucz potencjometrów jeszcze ?? Słyszalem ze są takie płyny do czyszczenia potencjometrów ale niechce zabardzo cudowac. I mam pytanie czym mógł bym wyczyscic głowny panel ? Jest on z aluminium zrobiony. Wziolem na szmatke lekko perfum i wyczyscilem kawalek ale zrobiła sie taka plamka jasniejsza ;( odwaliłem maniane jednym słowem..

PoZdRo =)

Twój wzmak wymaga gruntownego czyszczenia!

Kup w sklepie z częściami elektronicznymi Kontakt w sprayu (ok. 6zł). Potencjometr głośności ma na górze otwór smarowniczy i tam musisz psiknąc. To wystarczy. Z resztą potencjometrów zrób tak samo, podobnie z przełącznikiem Direct co Ci przerywa. Tylko nie przesadzaj z ilością sprayu bo zalejesz smarem cały środek.

Obudowę czyszczę bawełnianą szmatką z kropelką płynu do mycia naczyń. rozprowadzam to, a potem zcieram szmatką z wodą, a potem do sucha inną szmatką. Syf ze szczelin usuwam miękkim pędzelkiem. To, że odbarwiłeś obudowę perfumami (alkohol !!) to czyn haniebny i lepiej się tym nie chwalic...

Co do zakupu korektora to go sobie daruj. Lepiej będzie jak sprzedasz swoje Altusy, dołożysz kasę przeznaczoną na korektor i kupisz dobre kolumny. Wtedy będziesz tylko słuchał na "direct", bo regulacje stracą sens, ale teraz Cię rozumiem, bo Altusy na direct brzmią fatalnie, a z korektorem....jeszcze gorzej.

Co do CD - polecam każdy z serii ES, ale jak słuchasz tylko np. techno to lepiej kup w sklepie za 400zł nowe DVD Sony, będziesz miał 2 lata gwarancji i w miarę przyzwoity dźwiek, no i filmy DVD...

Co do tunerów - jak słuchasz stacji typu Zet czy RMF to wystarczy zwykły tuner Sony np. starszy ST-S215, 315, 320, 170, 390 itp. W lombardach już po stówce można je kupić.

Jak chcesz się delektować np. Jazzem w pr. II lub III to kup tuner SonyES (500ES, 530ES, 590ES, 700ES, 730ES itp ), ale to już wydatek co najmniej 250zł.

krzylo dzieki za porady =)

Co do nowych kolumn.. ja dopiero zaczynam zbierac sprzet.. Altusy mam jakies 5 miechów.Wszystko w swoim czasie :) narazie mam podłączonego kompa i discmana do wzmacniacza =) Mam taki problem ze jak włanczam opcje Source Direct to przez chwile nacisniecia guzika jest taki dzwiek(jak potencjometr trzeszczy) i w muting -20db tak samo jest..

A co do panela to jakbym wziol na szmatke taki płyn jak do broni jest ze aluminium czarnieje to by cos poskutkowalo ?? Mozna wogule tak zrobic ?

Pozdro i dzieki z góry za odp. =)

Dodam fote jakbys chcial zobaczyc moj wzmacniacz w jakim jest stanie :) Jutro dodam wiecej z gory itp.. a teraz dodam narazie przód :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tutaj link do foty :)

Ukryta Zawartość

• 2 lata później...

Witam.

Nie moglem znalezc lepszego miejsca, a nie chcialem tworzyc nowego tematu na jedno pytanie.

Otoz mam TA-F 630ESD (4-8Ohm), gra to z KEF Q5tkami (8Ohm) i nie jestem pewien co do jego temperatury. Przy nawet cichym graniu, ba, nawet z odpietymi kolumnami grzeje sie dosc mocno radiator (a ten do porzadnych nalezy) jak i calkiem duzy tranformator. Temp na granicy parzenia, da sie reke utrzymac, ale z dyskomfortem. Jak gra na pelnej pycie temp bez zmian, czyli taka jak podczas ciszy. Czy to normalne dla Sonego TA-F? Jak maja posiadacze tychze?

Mysle nad zrobieniem chlodzenia z oddzielnym zasilaniem, jednak troche obawiam sie, bo moze to jest wlasciwa temp pracy kostek? Ale milo by bylo, zeby wzmak ciagnal te 0,5KW tylko wtedy gdy to potrzebne.

Prosze o odp.

Pozdrawiam serdecznie,

Morpiel

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.