Skocz do zawartości
IGNORED

Co sądzicie o takim zestawie? YAMAHA+B&W

sebastian877

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Co sądzice o takim zestawie? Warto cos zmienic?Najbardziej nie jestem pewnie jakie dvd oraz o kablach niemam zielonego pojecia.

amplituner yamaha rxv-1500

dvd PIONEER DV-585 lub yamaha dvd-s657

glosniki

-front: B&W DM604S3

-centralny: B&W LCR600S3

-tył: B&W DM602S3

I jeszcze pytanie, przegladalem opinie sklepow ale wydaje mi sie ze spora czesc z nich jest ze sprzet hi-endowym , i nie jestem pewien czy znajde w nich ten model YAMAHY , czy ktos moze mi polecic dobry ,a przedewszystkim tani sklep w Warszawie? I czy wogule warto sie rozgladac po takich sklepach czy lepiej odrazu w internetowych szukac najlepszej oferty?

Witam!

Jako posiadacz nieszczęśliwego połączenia B@W 603s3 z amplitunerem Yamahy RXV-750 mogę tylko przestrzec. Koncerty 5.1 czy w DTS jeszcze znośne, ale stereo z RXV-750 w połączeniu z 603s3 to już zupełna porażka. Mam jeszcze wzmacniacz AX-596 i on w porównaniu do amplitunera jest dużo, dużo lepszy ale ..... to jeszcze nie to. Dźwięk B@W w połączeniu ze wzmakiem Yamahy męczy, w połączeniu z amplitunerem jest bezpłciowy. Sprawę ratuje jeszcze sub ASW-650 (najlepszy z całej stawki). Czasami do Yamahy podpinam Tannoye M2. Dźwięk relaksuje, ale o szczegółach każe raczej zapomnieć.

Konkluzja:

Zalety Yamahy: bas, umiarkowana cena sprzętu

Wady Yamahy: góra pasma

Zalety B@W: nowoczesny wygląd (ach te kevlarowe i aluminiowe przetworniki)

Wady B@W: dźwięk suchy niczym podpaska Al...ys.

Połączenie B@W z Yamahą mogę porównać do oschłej niedostępnej starekj panny, do której nie przemawia już żaden argument nadzianego emeryta.

Wnioski wysnułem po 6 miesięcznych codziennych odsłuchach. Dlaczego kupiłem B@W...? Sam do dzisiaj jeszcze na to nie potrafię odpowiedzieć. Jak miną emocje, sprzedam je pierwszemu lepszemu audiofilowi pokazując mu jeszcze entuzjastyczne prasowe recenzje.

"Zalety B@W: nowoczesny wygląd (ach te kevlarowe i aluminiowe przetworniki)

Wady B@W: dźwięk suchy niczym podpaska Al...ys."

ale nie napisałes czegos istotnego,ze te wady odnosza sie do konfiguracji B&w z yamaha,bo napewno B&W nie beda takie ostre i meczące w innej konfiguracji,tak samo yamaha,u mnie góra pasma była niezła jak miałem kiedys ampli yamahy.Wiec bardzo duzo zalezy od zestawienia sprzetu.

Pozdrawiam

Nie moge majac taka gorowke nie wiedziec co kupic???

Wystarczy pojsc do slepu posluchac cos i wybrac co nam sie najbardziej podoba a nie pytac "co kupiuc do 8000 czy 10000zl " jak to na pl.rec.kino-domowe uczyniles. Ehhhhhhhhhhhh rece opadaja.

Przy takiej gotowie to wystarczy po paru skepach przejsc i sie cos wybierze.

Co innego przy malym budrzecie............

Własnie teraz jest zbyt duzy wybur, i po 1 nie dysponuje taka gotowka tylko to bedzie zakup na raty oraz nie chce isc do pierwszego lepszego sklepu wybrac cos i kupic a potem pluc sobie w brode bo w internecie bedzie to tansze o 20% ...

wybór!!!!!!-pan nr.1

budżet!!!!!-pan nr. 2

Kurde moja siostra ( jest w 4kl. podstawówki pisze lepiej)!!

Nie czytam dokładnie bo aż strach jakie jeszcze byki popełnicie.

Ja bym z tych 8 kawałków część wydał na edukację!

A Ty udzielasz sie czasami tez na temat czy tylko czepiasz sie pisowni. Czlowieku nie wszyscy sa idealni a forum powinno sluzyc bardziej do wymiany pogladow a nie do wytykania czyjejs pomylki.

Moze Ty pomililes forum badz powolanie :>.

Chyba, ze w ten sposob zdobywasz kolejne wpisy, ....... ehhhhhhhhhh.

a wszyscy zapomnieli napisać, że to kwestia wyłącznie osobistych preferencji. Owszem nie zaprzeczę, że nie każdemu to pasuje, że na początku zestawienie Yamaha / B&W może nadmiernie eksplorować bębenki w uszach, ale mnie to np. pasuje - dźwięk jest klarowny, choć może sprawiać wrażenie syntetycznego przez swoją szczegółowość, ale nic nie moge mu zarzucić. OPza tym ja lubię ten sposób grania. Inne kolumny nie potrafiły tego zapewnić.

harman/kardon mógłby zabrzmieć objecująco ale.... trzeba go posłuchać i słuchać i słuchać, słuchać....

co do pisowni nie czepiajmy się....

dlaczego H/K ? mam 235 i to jest sprzęt, który odpowiada mi swoim brzmieniem i dużą kontrolą basu oj i to jaka kontrolka... jak przerzuciłem sie z technicsa to myslałem, że jeżdziłem do tej pory dużym fiatem a teraz po prostu audi... nie wszyscy lubią audi nie wszystkim spodoba się H/K....

Ja mam 650 i B&W 602,5 (podobno nieudane ale ja mam inne zdanie) i 602 na tyłach.

Faktycznie czegoś tu brakuje w muzyce ale to raczej nie wina kolumn ani głośników ani ampa być może zestawienie nie jest idealne. Ja kiedyś podłączyłem kolumny do taniutkiego wzmacniacza stereo Marantza i bardzo mi się podobało.... Zastanawiam się co by było gdybym podłączył końcówkę mocy nie wiem Maranza albo rotela do wyjść pre amp i dopiero do tego kolumny....

Acha w kinie na mam uwag choć brakuje nieco kopa (składam na suba) ;-)

P.S Mnie nie przeszkadzają błędy ortograficzne ale wkużają mnie ludzie którzy zamiast udzielić odpowiedzi na pytanie czepiają się pierdół.... Zdaje się że takie zachowanie doczekało się nawet jakieś naukowej nazwy...;-))))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.