Skocz do zawartości
IGNORED

wiem że to już było

max83

Rekomendowane odpowiedzi

było już pełno dyskusji o telewizorach 32" panoramicznych ale jest tyle opinii że nie mogę się w tym połąpać. Chce kupić pilnie taki TV, cena do 3000 ale wiadomo że im tańszy tym lepszy. W Avansie mam Panasonic 32pm11 za 1999 ale widze że nie jst on zbyt dobry. Jaki radzicie, może widzieliście jakieś fajne promocje w sklapach? Cena jest dla mnie istotna!!! Wiem że nie można mieć wszystkiego ale szukam najlepszej relacji ceny do jakości. Bardzo proszę o sugestie

https://www.audiostereo.pl/topic/20856-wiem-%C5%BCe-to-ju%C5%BC-by%C5%82o/

Philips 93XX (dokładanego nr nie pamiętam) - w każdym razie z wyższej (najwyższej ?) serii 9000 .. już z PixelPlus'em, Digital Scan, Natural Motion itp, itd za 2666 w MixElektronics chyba ... "przecena" z 4000 ... jakością obrazu powinien bić na głowę tego Panasonica

witam

a może lepiej troche dozbierac i zdecydowac sie na coś o klase lepszego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

różnią sie kineskopami

Ukryta Zawartość

jesli kupujesz tv na dziesięc lat liczysz na przypuszczalną bezawaryjnośc dobr dzwiek co w przypadku panasoników jest raczej swerą nieosiagalna naturalny obraz to polecam loewe tym bardziej że pewnie można jeszcze wyszkac je gdzieś mniejszych cenach

ciekawy jest też Philips 32PW9520

Ukryta Zawartość

powinieneś najlepiej porównac interesujące cie modele osobiscie nikt za ciebie nie zdecyduje to ty bedziesz potem sie z nimi męczył ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

z tego co ja zaobserwowałem w MM we Wrocku

JVC 32X4 bradzo mi się podobał (obraz, wygląd), ale to było dawo i czekałem wtedy na jego następcę

JVC 32X5 - niestety obraz już nie ten (o wyglądzie nie wspomnę), 32X5 miał podobny obraz jak 32H4 (a ten jest kiepski i migocze, jak tanie samsungi), a z tego co pamiętam 32X4 był od 32H4 o niebo lepszy

Panasonic 32PX10 zniechęcił mnie b. dużym efektem "ducha" choć jakość obrazu podobała mi się

Sony 32FQ86 - potrzebuje bardzo dobrego sygnału wtedy potrafi zadziwić, przy słabym sygnale jakość jest kiepska a jego polepszacze obrazu go pogarszają (bynajmiej mi się ich efekty nie podobają)

32CS71 - bez zbędnych polepszaczy, jakoś mnie niczym nie ujął ani nie odrzucił (to zdaje się nazywa kompromis)

Grundig XEDANCE 82 - obraz dobry (stał obok JVC 32H5 i był od niego o wiele lepszy), stabilny, wyposażenie nawet bardzo dobre no i ta cena

Ukryta Zawartość

ale ponoć się psują i wygląd mi się niepodoba

Thomson 32WE612 - jak na razie mój faworyt w cenie do 2500zł, trzy tryby obrazu: Hi-Pix -obraz ostry; "Synchro scan" do słabego sygnału i "normal" jak komuś coś nie pasuje, dodatkowo funkcja "Program Info" i dobry dźwięk, minus to geometria (kiepskawa) - ale ponoć w serwisie mogą ją poprawić, zresztą w tej cenie nie spodziewaj się że znajdziesz jakiś tv z dobrą geometrią

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ale obudowa w kolorze sraczkowatym mi się niepodoba, a w kolorze czarnym nie mogę go dostać w tej cenie

w cenie do 2500zł ciężko o dobry wybór, będziesz musiał iść na jakiś kompromis, gdyby tak Loewe potaniały ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wielkie dzięki za konkretne rady, tego własnie szukam

Nie ukrywam że jestem amatorem w sprawach tv i zastanawiam się czy zauważę różnicę dopłacając prawie 1000 do Loewe, a telewizor głownie będzie wykorzystywany do oglądania cyfry+ a z tego co czytam to jest to dość srednie źródło pod względem jakości sygnału.

witam panie Max

moi rodzice kupili JVC ale nie ten 32 x4 - tylko nowy model 32 X5. Są bardzo skrupulatni .Trzy razy wymianiali telewizory aż pan sprzedawca z Avansu się zdenerwował . Ale u nas w domu najładniej grał JVC . Philips wogóle się nie zaświecił - więc tata się zdenerwował. Thomson odpadł już w sklepie -odbierał tragicznie. Pan z Avansu powiedział ,że Thomson już nie sprzedaje telewizorów i że ma bardzo złą opinię. A Panasonic - odbierał bardzo dobrze . Ale JVC ładniej wygląda i ma dużo większe możliwości. Pan powiedział też że ważne że są robione w Anglii - więc mają lepszą kntrolę jakości.

Ten telewizor wybrałam razem z tatą czytając wasze wypowiedzi .

Tata prosił podziękować.

Ja wróciłam od babci i muszę iść do szkoły , a bardzo mi się nie chce.

Bardzo lubię nowości w elektronice - więc bedę tu zaglądać.

pozdrawiam

Ewelina

Za 2800 trochę drogo ale warto, pewnie jakieś ostatnie egzemplarze, sprawdź czy aby nie trefne

do yelllow

czy mogłabyś zdradzić o jakich modelach Philipsa i Thomsona piszesz bo model modelowi nie równy

Thomson nie tyle co nie sprzedaje co już nie produkuje tv crt, a opinię to fakt ma kiepską, może dlatego bo daje najniższą ze wszystkich producentów marżę dla sklepów

Philips się nie zaświecił a to ciekawe mój świeci bardzo ładnie:). Muszę przyznać też miałem dylemat w wyborze tv ale w końcu na placu boju zostały dwa tv philips 9520 oraz sony fq86. w sumie miałem dylemat bo ten soniak też dobrze się prezentował i kosztował troszkę mniej. Ale rzeczywiście obraz był bardziej wyostrzony na tym philipsie zasługa pixel plus i wydawało mi się że bardziej stabilny. Co do obrazu teatralnego może coś w tym jest ale są różne ustawienia obrazu więc można to w pewien sposób zniwelować. Cóz czy ktoś kupi tego philipsa lub sony uważam że dokona dobrego zakupu. Co ważne zakupu najlepiej dokonywać w sklepie gdzie naprawdę znaja się na tym co sprzedają i mają ten sprzęt odpowiednio podłączony( dobre dvd, kable połaczeniowe). Widziałem te dwa modele w dużych marketach rtv i jakość obrazu który prezentowały była tragiczna czy to na antenie lub dvd.

To właśnie ten którego polecasz - wogóle nie bylo obrazu. Pan sprzedawca się zmieszał i powiedział że w koncu on tego nie produkuje. Że drugi raz bedzie uważał na Philipsa - bo to nie pierwszy raz.

O Sony gdy patał go tata ,mówił że psują się kineskopy po gwarancji. Że ludzie się mocno denerwują i krzyczą na niego że muszą płacić dużo pieniędzy. A przecież to nie jego wina. Każą mu sprzedawać i tyle.

pozdrawiam

Ewelina

nie chce zaczynać tego wątku ale proszę o obiektywną odpowiedź, czy locoloco pomijając kontrowersyjne zachowanie udzielał prawdziwych informacji polecając jvc? Pytam bo pojawia się dużo zarzutów o granie nie fair ale czy merytorycznie są jakieś zastrzeżenia?

merytorycznie to można się odnieść do konkretnego modelu a nie do firmy, no chyba że jest się sprzedawcą danej firmy

po to firmy mają w swojej ofercie różne modele aby można było mieć coś dla każdego

staropolskie przysłowie mówi "tanie mięso psi jedzą", to dotyczy także sprzetu, tani model to zwykle badziewie a droższy jest dla wybredniejszego klienta

rozumiem, nie wiem tylko do jakich modeli i marek się to tyczy. Czy więc ten nieszczęsny JVC x5 jest dobry na tą cenę czy nie. Tak naciskam na te tv bo mój się popsół i nie chce już go naprawiać ale kupic jeszcze w tym tygodniu nowy. A pytam o jvc bo podobają mi się tv z ciemną ramką czarne a nie te całe srebrne. A to chyba jedyny w za tą kwotę do dostania

max83

nie chcę Ci pisać kupuj - nie kupuj, napiszę co ja bym zrobił, zresztą też ciągle jestem przed wyborem tv

32X5 nie kupię nawet za 1500zł, 32X4 za 2400 kupiłbym na 85%

najlepsza rada jest jednak taka jak już Ci była podpowiadana parę razy, nie kupuj w ciemno, przejdź się po sklepach raz, potem drugi i trzeci a jak będzie trzeba to i po raz dziesiąty, na całe szczęście ludzie są różni i mają różne gusta, musisz wybrać taki tv który będzie Ci odpowiadał

mogę tylko współczuć Ci okoliczności wyboru, pośpiech jest złym doradcą

pozdr.

A jedno pytanko... JVC x5 - może już ktoś ma ten odbiornik i może mi coś powiedzireć o skanowaniu progresywnym w tym TV?

Bo ma on ponoć wejście akceptujące sygnał progresywny ale w katalogu polskim JVC na 2005 opisane jest ono jako Progressive NTSC.

Nie PAL.

Na cholerę mi wejście sygnału progresywnego NTSC w TV sprzedawanym w Polsce?

Czy to może pomyłka w druku katalogu i JVC x5 akceptuje sygnał bez przeplotu w systemie PAL?

Pozdrawiam.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Il Dottore, jesteś niedouczony i bzdury opowiadasz ;-)

Bierz tego JVC w ciemno. Nie widziałem go na oczy ale po przeczytaniu opinii tysiąca zadowolonych użytkowników na wielu forach zdecydowanie polecam. Chodzi ekstra, zbiera najlepsze opinie, jest najlepiej oceniany.

Aby nie być gołosłownym polecam opinię użytkowników Locoloco, Kiki, Blackninja i jeszcze..........

Taka zgodność nie może być przypadkowa

Nie łam się, bierz w ciemno JVC!

pozdro dla paru panów którzy mieli odwagę wytoczyć działa przeciwko doradcom powodowanym "wyłącznie pasją....."

Pz

poczytałem Twoje wypowiedzi - i muszę powiedziec - jestes genialny.

Potrafię się sam obronic ale merytorycznie.

nie dam się wciągnąc w szambo.

Oczywiscie mogę rzucic - kilkoma niecenzurowlnymi słowami ale to nie wniesie niczego do watku.

Nie wiem czy masz wiedzę na temat plazm i LCD więc nie mogę nic powiedzie na ten temat.

Cieszę się ,że poswięcasz swój prywatny czas i swoja wiedzę na forum.

pozdrawiam

mw-

"z tego co ja zaobserwowałem w MM we Wrocku

JVC 32X4 bradzo mi się podobał (obraz, wygląd), ale to było dawo i czekałem wtedy na jego następcę

JVC 32X5 - niestety obraz już nie ten (o wyglądzie nie wspomnę), 32X5 miał podobny obraz jak 32H4 (a ten jest kiepski i migocze, jak tanie samsungi), a z tego co pamiętam 32X4 był od 32H4 o niebo lepszy"

Dziś na podstawie Twoje wypowiedzi dokonaliśmy testu 32X 5 , 28 X 4 JVC i LCD 26 Panasonic i 26 LX 50 i LCD JVC s 60.

Różnic miedzy telewizorami X4 - kineskop - a JVC X 5 Kineskop LG/Philips - było nie wiele. JVC X 4 ma inną barwę i odcien niż X5.

Paleta barw , kolorów pełna - w obu.

CTR wygrały czernią i płynnoscią obrazu . Ale zadziwiają ocena ogolna na plus dla LCD.

Przy odległości 2 metry śmiało moga konkurować z innymi CRT. Ale kasa na razie znacznie większa.

pozdrawiam

co do tv crt JVC to tylko moje subiektywne oceny, tak to spamiętałem

a co LCD-ków to myślę że ich istnienie będzie krótko trwało

ekrany SED są ponoć dużo lepszej jakości i ich koszt produkcji może być znacznie mniejszy od LCD nie mówiąc już o plazmach, ponoć Samsung planuję ich masową produkcję na rok 2007

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.