Skocz do zawartości
IGNORED

Micromega Stage Quickstart

karbidoczaszka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Włączając zasilanie przy jednoczesnym wciśnięciu dwóch środkowych przycisków z prawej strony wyświetlacza odtwarzacz uruchamia się w kilka sekund pokazując na wyświetlaczu chyba numer wersji firmware (w przypadku Stage 6 jest to 5 0). Chciałem się zapytać, czy ktoś wie, czy uruchamianie w ten sposób nie jest szkodliwe? Podobnie włączając zasilanie i trzymając wciśnięte dwa środkowe klawisze z lewej strony wyświetlacza na wyświetlaczu pojawia się napis 'NO ASO'. Czy ktoś wie co oznacza ten napis.

PS. Jestem świadomy, że odtwarzacz powinien być zawsze włączony. Pytam z czystej ciekawości a nie z niewiedzy.

There are only two kinds of music - good and bad.

- Duke Ellington -

https://www.audiostereo.pl/topic/20759-micromega-stage-quickstart/

Jeszcze jedno - w trybie "szybkiego uruchomienia" odtwarzacz dużo szybciej przełącza ścieżki.

Czy jakiś właściciel Micromegi Stage X może potwierdzić tę obserwację?

- Duke Ellington -

Znajac klopoty, ktore potencjalnie moze przyspozyc Micromega Stage nie ryzykowal bym uzywania Quickstart czy tez innch dziwnych funkcji jesli nie ma ku temu powodu. Nie jest to najlepszy odtwarzacz do eksperymentowania.

Moja stage 4 nie ma szybkiego uruchamiania. Z tego co napisałeś raczej wynika ze jest to model z poprzedniej serii tzn 1-3 po modernizacji do 4-6. W tych pierwszych byly tryby szybkiego startu.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

opteron, 28 Sie 2005, 21:10

>Moja stage 4 nie ma szybkiego uruchamiania. Z tego co napisałeś raczej wynika ze jest to model z

>poprzedniej serii tzn 1-3 po modernizacji do 4-6. W tych pierwszych byly tryby szybkiego startu.

Mam Stage 4 po firmowym upgradzie do 6. Przy włączaniu trzeba trzymać wciśnięte przyciski aż pojawi się numerek na wyświetlaczu.

- Duke Ellington -

• Redaktorzy

Sądząc po tytule, już miałem nadzieję że Micromega wypuściła w serii Stage gramofon dd! Ale wracając do tematu - podobnie jak Parsec odradzałbym zabawę ze sterowaniem Micromegi. Seria Stage ma fatalną opinię pod tym względem, jeśli twój egzemplarz zachowuje się przyzwoicie to proponuję się cieszyć i nie ryzykować bez potrzeby.

karbidoczaszka, tak wlasnie zrobiłem i ... uruchamia sie bez nerwów, powoli i wszystko ma gdzieś:-)

Mój ma grymasy i mnie to wnerwia, pomimo że troche sie bawilem rozmaitymi playerami z tym nie mogę się dogadac. Jedyne co znalazłem to przytrzymanie klawisza STOP powoduje szybkie wczytywanie płyt, których normalnie nie raczy odtwarzać. Wsadziłem nowy napęd i nadal se jaja robi.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Mam juz trzeci odtwarzacz Stage i kazdy z innym"charakterkiem". Nie jest to moj glowny odtwarzacz i nie przejmuje sie zbytnio tymi roznymi wybrykmi. Dalej darze sympatia Micromege. Jestem ciekawy czy ktos ma doswidczenie z ich najnowszymi odtwarzaczami? Czy ktos moze potwierdzic pogloski, ze obecnie Metronome produkuje odtwarzacze dla Micromegi?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.