Skocz do zawartości
IGNORED

Tanie Kolumny do(jazz, blues, Rock)PILNE

Zbynio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Pierwszy raz zabieram głos na tym forum i mam bardzo poważny problem

1.Poszukuje nie drogich kolumn podłogowych do pomieszczenia 25m które by dobrze oddały klimat płyt (jazz, blues, rock) chodzi mi oto by czuć instrumenty i wokal , by wszystko było przestrzennie poukładane. Zaznaczam że jest Laikiem w temacie High-End więc to dopiero początek mojej przygody.

jakie Firmy polecacie (mam około 1000 zł i moga być z drugiej ręki)

2.Co do wzmacniacza jeszcze nie mam ale planuje równocześnie zakup NAD 3020 czy to dobry typ do moich gustów muzycznych (Jazz,Blues,Rock), moze macie jakieś propozycje

z góry Dzięki Wszystkim za zainteresowanie i cenne słowo

https://www.audiostereo.pl/topic/20749-tanie-kolumny-dojazz-blues-rockpilne/

Sluchalem evo - niezle, ale wbrew niektorym opiniom ze nadaja sie do ciezkiej muzyki to powiem ze nie zgadzam sie z tym - glownie pod katem niektorych partii talerzy ktore wg mnie sa delikatnie mowiac zjechane :)

dzięki za info.

co do kolumn - czy ma znaczenie że akurat te tanoye są małymi satelitami ?

czy lepiej oddają klimat niż większe kolumny?

A co myśłicie o Tanoy 11 ( bo takie satelitki znalazłem ( ile za to można dać by nie przepłacić )

pozdrawiam wszytskich życzliwych uczestników forum

Zbyniu, zainteresuj się jeszcze Missionami m33i. Używałem ich przez 3 miesiące i uważam za bardzo udane, uniwersalne kolumny. Są to podłogówki, więc odchodzi Ci problem podstawek (żeby satelity zagrały poprawnie trzeba się ciut więcej napracować nad ich właściwym ustawieniem). Missiony nie mają problemu z cięższymi brzmieniami, które również lubię. Zmieniłem je ostatnio na kolumny o kilka klas lepsze (no i odpowiednio droższe), ale wspominam bardzo pozytywnie.

Pozdrawiam,

Olo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.