Skocz do zawartości
IGNORED

PCB dla Pass Aleph 5

wovo

Rekomendowane odpowiedzi

ja tez sie pisze na 4 takie plytki do zasilacz... tylko te z diodami na radiatorach na 6 kondensatorow...

a tak przy okazji nie da sie zrobic zplytki z diodami na dadiatorach na 8 kondensatorow???

ja tez sie pisze na 4 takie plytki do zasilacz... tylko te z diodami na radiatorach na 6 kondensatorow...

a tak przy okazji nie da sie zrobic zplytki z diodami na dadiatorach na 8 kondensatorow???

Mam pytanie na temat idei zasilacza do A5.

Czy nie jest tak, że 90% osób i tak robi zasilacze na pająka w wykorzystaniem kondensatorów wielkości puszki po napoju?

Tu to chyba 10000uF wejdą?

www.myspace.com/loszmi

• 2 tygodnie później...

Witam, jako że jest parę dni wolnego, można wziąć się za kończenie rozgrzebanych projektów, a mój czekał na dokończenie obudowy około ośmiu miesięcy ponieważ pojawiła się lampa; ale nadszedł czas załączam zdjęcia zasilacza i tak naprawdę nie mam pojęcia jak miałbym to zrobić na płytce; zasilacz waży ok 9 kg (trafo +kondy)Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-8723-100006002 1198582605_thumb.jpg

post-8723-100006003 1198582605_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

witam

te kilogramy miedzi są w pewnym rodzaju konstrukcją nośną dla kondensatorów może i jest to przerost formy nad treścią, ale takie rozwiązanie konsultowałem z mądrzejszymi ode mnie i stwierdzili, że takie rozwiązanie będzie OK; ai powstała w zasilaczu masa się sprawdzi. Oczywiście nikt się nie mylił.

Aleph już grał (i to na niezłym poziomie) -był jedynie rozebrany do wykończenia w dobrym stylu obudowy-całość waży 31 kg i bardzo dobrze wygląda. Pozdrawiam

Dodam jeszcze dla wyjaśnienia, że konstrukcją jest "stolik" ebonitowy, a miedzią są jedynie połączone kondensatory; oczywiście drucik "cienkości włosa" jest-ale przed zasilaczem, a jak wiadomo aleph potrafi pociągnąć trochę prądu więc po to jest taki zasilacz, żeby miał skąd czerpać. i się nie zadławić, i nie dopuścić do tego, by ciągnął prosto z sieci.

tak tak, to zapewne rodzaj tekstolitu, a nie ebonit. taki postument wpadł mi przypadkiem w łapska i od razu znalazłem dla niego zastosowamie -od góry kondy, a od spodu jest przymocowane trafo i miękki start, od czoła podwójne diody na radiatorach, a i tak cholery się grzeją .

Co do odsłuchów -to 17 lutego byłem z nim we Wrocławiu u Piotra 608, w innym wątku się wypowiada na jego temat, a ja jestem z Poznania więc ...... ale oczywiście tutaj też już go słuchaliśmy, no i oczywiście były porównania. Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

>>1)crossover64

>>2)skos13

>>3)arturp + komplet tranzystorów

>>4)jacekw 2 kpl.

>>5)Kurt - komplet płytek do stereo

>>6) LunaticAllegro - płytki do 2 monobloków i 2 zasilaczy

>>7) Borcik - płytki do 2 monobloków i 2 zasilaczy

>>8) J4r3k - komplet płytek + parowane trany

>>9) andrejos1 - 2 komplety plytek

>>10) mareck -1 komplet płytek

>>11) Tomasz_f - komplet płytek+komplet do 2 zasilaczy+parowane tranzystory

>>12) RoTeL - komplet płytek +parowane trany

>>13) madly - 2 komplety płytek (czyli 4 płytki monobloków)

>14 voldemort jednak sie pisze na płytki cały kit polutowany tak jak pisałem z foksikiem na priv do 2

>monoblocków

>15 agraba płytki do 2 monobloków plus 2 zasilacze plus tranzystory parowane

>>16 NCA 1 komplet płytek z zasilaczami plus dwa komplety parowanych tranzystorów do aleph 5

>>17 rodzyn - 2 komplety płytek (czyli 4 płytki monobloków)+parowane trany ew zestaw oporów

>>18) mkmar - komplet płytek + ew. kpl. tranz. w zależności od ceny

>>19) woytek - komplet płytek + ew. kpl. par. tranz. w zależności od ceny

>>20) tan - 2 komplety plytek, czesci bez tranzystorow

>>21) daru0105-komplet płytek (bez zasilaczy) + tranzystory parowane

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Witam.

Na PW odpowiedział mi wczoraj,że mogę do zamówienia się dopisać to chyba nie robi sobie jaj?

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

ostatni wpis naszego kolegi jest z 11 grudnia w ktorym mowil iz do kilku dni bedzie wycena. a tu ponad miesiac mija. rozumiem ze mozna byc zawalonym praca bo i sam bardzo jestem, ale znalezc doslownie 5 min aby jakis update dac to by mozna bylo, ze to nie tylko dopisywanie sie do listy ale i mozliwosc dostania tych pcb istnieje.

>>1)crossover64

>>2)skos13

>>3)arturp + komplet tranzystorów

>>4)jacekw 2 kpl.

>>5)Kurt - komplet płytek do stereo

>>6) LunaticAllegro - płytki do 2 monobloków i 2 zasilaczy

>>7) Borcik - płytki do 2 monobloków i 2 zasilaczy

>>8) J4r3k - komplet płytek + parowane trany

>>9) andrejos1 - 2 komplety plytek

>>10) mareck -1 komplet płytek

>>11) Tomasz_f - komplet płytek+komplet do 2 zasilaczy+parowane tranzystory

>>12) RoTeL - komplet płytek +parowane trany

>>13) madly - 2 komplety płytek (czyli 4 płytki monobloków)

>14 voldemort jednak sie pisze na płytki cały kit polutowany tak jak pisałem z foksikiem na priv do 2 monoblocków

>15 agraba płytki do 2 monobloków plus 2 zasilacze plus tranzystory parowane

>>16 NCA 1 komplet płytek z zasilaczami plus dwa komplety parowanych tranzystorów do aleph 5

>>17 rodzyn - 2 komplety płytek (czyli 4 płytki monobloków)+parowane trany ew zestaw oporów

>>18) mkmar - komplet płytek + ew. kpl. tranz. w zależności od ceny

>>19) woytek - komplet płytek + ew. kpl. par. tranz. w zależności od ceny

>>20) tan - 2 komplety plytek, czesci bez tranzystorow

>>21) daru0105-komplet płytek (bez zasilaczy) + tranzystory parowane

>>22) pirx - 2 komplety plytek (bez zasilaczy) + ew. czesci bez tranzystorow

Witam. Dziecko mi się urodziło i trochę straciłem kontakt z rzeczywistością...

Ale do rzeczy: mam pewne kłopoty z dogadaniem się z firmą, która wykonuje płytki, postaram się jak najszybciej rozwiązać problem i ruszyć z tym wszystkim. Proszę Was jeszcze o odrobinę cierpliwości.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.