Skocz do zawartości
IGNORED

Heaven Gates-mity i rzeczywistość.

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Ilu jest osób jakie odsłuchiwały? Czy to mit i voo doo? Czy zwykły kabel za niezwykłe pieniądze. Jeden z ziomali posiadający jeden z najdfroższych systemów w Polsce zawierzył? (nie wiem czemu) i nabył, potem drugi. Dziś sprzedają! Dlaczego?

Heaven Gates-mit i rzeczywistość.Odpowiem w ten sposób i jedno i drugie.Miążdzące kable jeśli sprzęt jest nieskazitelnie czysty ,rzeźnik jeśli coś w systemie nie gra dobrze.Jedno czego nie można mu zarzucić to to, że jest bezszumowym kabelm i jedyny z niewielu co wyciąga dźwięki z "czarnej dziury".Ten sposób prezentacji zarezerwowany jest dla najwyższej klasy kabli.

robtango, 27 Sie 2005, 11:35

>Heaven Gates-mit i rzeczywistość.Odpowiem w ten sposób i jedno i drugie.Miążdzące kable jeśli

>sprzęt jest nieskazitelnie czysty ,rzeźnik jeśli coś w systemie nie gra dobrze.

A co oznacza stwierdzenie: "sprzęt jest nieskazitelnie czysty"????

Używasz takich przenośni i epitetów jak co najmiej dobrej klasy poeta.

Wytłumacz proszę mi szaraczkowi co one znaczą.

Dzięki

pp .Sprzęt musi być wybitnie przeźroczysty i neutralny ,w którym nie może być ani grama roźjaśnienia w wyższych partiach dźwięku.Ponieważ po podłączeniu H.G.ten efekt jeszcze bardziej się pogłebia.Co dziwne ale żaden z posiadanych mi kabli nie był tak dziwny jak Heavens,tzn:niektóre systemy z nim grają okropnie źle ,ale w innych także w moim systemie gra na najwyższym poziomie.Jedna zbieżność dla tych kabli jaką zauważyłem to to ,że najbardziej lubią urządzenia lampowe i tranzystorowe pracujące w klasie "A".Wtedy te negatywne efekty nie wystpują i faktycznie grają rewelacyjnie?!I dodam jeszcze jest to jeden z najtrudniejszych kabli w aplikacji jakie miałem i mam.

Jakos nie widzialem Heaven Gates na zadnej liczacej sie liscie rekomendowanych kabli. Podejrzewam, ze Heaven Gates to rzeczywistosc ludzi zajmujacych sie mitami. Uwazam za totalna bzdure twierdzenie ze cos zagra tylko z nieslychanie dobrym zaestawem.

Parsec jest to stosunko młoda firma niemiecka, która produkuje swoje wyroby od 1999roku.Ale w jednej z czsopism niemieckich bodajże Steroplay był test jednego z produktów.Nie powiem,ale w tescie jeden z produktów Heavensa stał poprzeczkę wyżej nad kilkami znaczącymi się firmami.Uwazam za totalna bzdure twierdzenie

>ze cos zagra tylko z niesłychanie dobrym zaestawem.Wypożycz sobie te przewody a sam się przekonasz jak one grają w twoim systemie.To jedyna moja dobra rada.Stwierdzenie bez słuchania i oceny to żadne stwierdzenie.Pozdrawiam

robtango -> Dalej twierdze, ze bzdura jest twierdzenie, ze cos "zagra" tylko w najlepszych systemch. Odnosi sie to calego audio, bez wyrozniania Heaven Gates. Co do Heaven Gates to dziwne, ze jesli jest to taki rewelacyjny produkt to nie podbil jeszcze swiatowego rynku audio. Poczekam az sie pojawi w pobliskim sklepie. Wtedy wypozycze i dam Ci znac jakie beda moje wrazenia z odsluchow.

Parsec nie mam ochoty budować mitów ,bo H.G. to nie moje granie ,ale jedynie chcę przkazać wszystkim ,że jest to wyborny produkt i bez względu na wszystko jest to kabel wybitny dźwiękowo.Poprostu ma cechy które nie występuja w 80 % kabli uznawanych za Hi-end

HG, NBS i Velum to taka klika, kiedys slyszalem ze to ten sam produkt adresowany na rozne rynki...

HG - Germania i na zachod, velum - Polska i wschod, a NBS - Ameryka ;-))

Prawda jest to, ze kable sa ekstremalnie wybitne i niestety na caly set takiego okablowania niewielu moglo

sobie pozwolic, a jak juz to napewno mieli bardzo duza swiadomosc...

W dobrych systemach zbalansowanych jakośc kabelków jest dosyć obojetna.... maja byc 2 zyły w dobrym oplocie ekranującym..wszyscho.Naprawdę musi to byc gówniany drut by w takim dobrym torze niezagrał....

==============

Heaven Gates

Nieznam.... drut jak drut jak komus gra to dobrze jak nie to niech sobie wkitra chocby Gothama....czy inne drut.

• Redaktorzy

Z tego co słyszałem o NBS, modelują dźwięk na przeciwną modłę niż Velum. Jeśli więc jest to to samo masońskie konsorcjum, to przynajmniej robią je w różnych piwnicach.

Mnie się raczej niepodoba. Zdecydowanie wolę Lelumka, czy NBS-a. Cały czas odnoszę wrażenie "plastiku" w dźwięku ( ależ poetyckie określenie.. ).

Jak miło powspominać czsy gdy człowiek był nieświadomy i nie miał takich problemów - tylko pozazdrościć niektórym kolegom z forum....

No właśnie:):)

Jeden z naszych wspólnych znajomych z Frankiem miał zestaw N.... , który był na tyle precyzyjnie dobrany i bez zbędnych "tajemnic", ze czym kolwiek się jego klocki nie połączyło, to brzmiał b. dobrze. Natomiast u znanych mi posiadaczy H.G. wciąż coś jest nie O.K. Zastanawiające jest, że teoretycznie posiadają dobre zestawy i wciąż poszukuja tego swego brzmienia.

Bo sam kabel niczego niezałatwi. Musisz mieć dobrze zestrojony system aby myslenie o kablach ( zwłaszcza zasilających ) miało sens. Ludziom wydaje się że jeśli kupują dziecku drogie zabawki to znaczy, że je kochają - nieprawda dzieci potrzebują miłości opieki wzorców itd, a dopiero później zabawek, co niezmienia faktu, że rodzice którzy nie kupują dziecku żadnych zabawek też nie są normą. Same kable niezagraja tu sie chyba wszyscy zgadzamy, ale sytuacja gdy mamy dobrze skonfigurowany system i przynajmniej niestaramy sie przetestować nowych możliwości jest dziwna.

"Gówna się niepoperfumuje" bo smród i tak wyjdzie, ale dobre perfumy ne pieknej kobiecie.. są jak najbardziej mile widziane.. Co nieoznacza że zapach z babuleńki zrobi sexbombę. Tak to okreslenie mi się podoba !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.