Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer DV-575 a DV-585 różnice ?

Pyzek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie szanownych forumowiczów.

Założyłem nowy temat bo coś nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi na w/w temat.

Byłem dzisiaj w Media-Markt i widziałem DV-575 po 599 zł a DV-585 po 799 zł. Kolesie nie bardzo potrafili powiedzieć mi jakie są różnice. Jeden nie wiedział, drugi powiedział, że DV-575 ma przetwornik audio 16 bitowy, a video 8 bitowy, natomiast DV-585 kolejno 24 i 12 bitowe. Nie miałem dzisiaj czasu dłużej dyskutować i zaglądać do instrukcji, zresztą od dzisiaj jest "wyprzedaż" i tłum ludzi.

W poniedziałek chcę pojechać i kupić jeden z tych modeli.

Przeglądam internet i coś z tymi przetwornikami mi się nie zgadza... Mam więc prośbę o wyjaśnienie czym pod względem technicznym te modele się różnią. (Dobrze byłoby wiedzieć o czym rozmawiać z gośćmi w poniedziałek ;) No i czy opłaca się dawać za DV-585 200 zł więcej..

Pozdrawiam

Wojtek

• 2 tygodnie później...

Bardzo przeprasza, że nie na temat, ale mam jedno pytanie a w jakim mieście MM ma jeszcze 575 ??

Pytam bo przeszukałem już chyba cały Kraków i nie moge znaleść.... Byłbym wdzięczny za odpowiedź

Z góry wielkie dzięki

właśnie dzwoniłem (05.09.05 20:22) do MM w Chorzowie i powiedzieli mi, że już nie mają.... :( Szkoda bo nawet pojechałbym po niego. Najbliższa giełda na balickiej dopiero w weekend... niewiadomo tylko czy dają jakąś gwarancje na sprzedawany sprzęt... Zobaczy się :) Dzięki za informacje ! Będe szukał dalej

• 1 rok później...
  • Redaktorzy

Witam

Reanimuję stary wątek. W związku z tym, że od czasu do czasu można dostać nowe DV-575 prosiłbym o kilka uwa posiadaczy ww odtwarzacza. I zastanawiam się czy nie lepiej kupic nowszego - DV-585

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

Niby 10 osbób z forum pryzynaje się do posiadania DV-575 a jedna DV-585, to jakoś nikt za bardzo się "nie wyrywa" z opisem brzmienia/wizji. Czyżby ww odtwarzacze wcale nie były takie dobre?

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Jako byly posiadacz 575 moge powiedziec o nim same dobre rzeczy. Bardzo dobra wizja po komponencie, SACD kapitalnie, zwykle Audio CD tez dobrze jak na ta klase sprzetu oczywiscie. Przesiadlem sie na 696 ze wzgledu na hdmi i skaler 720p/1080i.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
  • Redaktorzy

Do listy potencjalnych zakupów dołączył Denon DVD-1730 , którego trzewia można dokładnie poznać na strocne:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A co do Pionka, to chyba jesli miałbym się na ta markę decydować to juz na nowszy model DV 696, który ma zdecydowanie mniej "audiofilskiego powietrza" od DEnona, co widać na poniższych fotografiach:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

kamon - fotki są w Hi-res, więc lepiej podac linka, niż babrać się w zmniejszanie itp

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.