Skocz do zawartości
IGNORED

Dobre słuchawki do Nokii 5510

NeC

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Poszukuje tanich i dobrych słuchawek do wyżej wymienionego telefonu wyposażonego w mp3 i radio. W sumie najlepiej były by to douszne słuchaweczki tak do 50-70zł. Myśle ze w tej cenie dobrych nausznych nie kupie a poza tym dobre douszne nie wypadają z ucha i a bas też potrafi być spory i mięsisty. Miałem kiedyś słuchaweczki Sony Groove podłączone do jakiegoś wyższego modelu walkmana sony i grało to cudnie, nie myślałem że tak malutkie słuchaweczki mogą mieć taki basior:D Oczywiście najlepiej jakieś z oferty allegro:) Czekam na propozycje i rekomendacje.

https://www.audiostereo.pl/topic/20720-dobre-s%C5%82uchawki-do-nokii-5510/

... kupno słuchawek w cenie 50-70 PLN do telefonu to rozrzutność w mojej opinii :)

... kup cokolwiek.... bo do słuchania plików mp3 właśnie cokolwiek pasuje najlepiej

.... i niech to cokolwiek będzie tanie...

zdezintegrowany

Wydaje mi sie że róznica będzie mimo że to mp3, a te tanie to mnie denerwują bo to i uszy obciera i brzmi jazgotliwie. Tym bardziej że m3 jakości 192 i 256 da się już słuchać, może nie do wnikliwego odsłuchu ale niezobowiązującego grania w czasie godzinnej podrózy pociągiem:D

... taki mały żarcik ;)

osobiście nie słucham plików mp3 ... mam po nich wysypkę ;)

...osobiście używam słuchawek dousznych sony o symbolu bodajże 71 ... i przyznam że nie są najgorsze...

zdezintegrowany

bo to samo co chwalone mx500 tylko bez regulacji glosnosci, ktora sie i tak popsuje!

nosze sie z zakupem sluchawek do discmana, moj typ to px200(niestety na razie nie mam gdzie ich posluchac) a z dousznych wlasnie te bralbym pod uwage.

Nokia 5510 oferuje bardzo bogate brzmienie: krystaliczna gore, namacalna srednice i bardzo nisko schadzacy bas, chociaz w wersji 5510i scena jest bardziej rozbudowana. Niestety wymagany jest bardzo dokladny dobor sluchawek. U mnie graly z HD600 i dostarczyly mi wielu niezapomnianych wrazen. Telefon ten jest godny uwagi nawet najbardziej wybrednego audiofila. Wg. producenta w przygotowaniu jest wersja dual-mono. ;))))

zgadzam sie z dudivanem. To juz lekkie przegiecie

a to ja juz wiem jak ta komora wyglada:)

poczytaj sobie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nec,

Z tego co doczytałem na necie (poprawcie mnie jeśli się mylę) ten telefon ma na muzykę ok 60 mb? No więc, jeśli on ma 60 megabajtów na muzykę, to o jakich my tu w ogołe słuchawkach mówimy :/ Pewnie że sensownie dołozyć fajne słuchawki np. do iaudio m5 czy innych playerków grających np. pliki flac. plotka niesie, że do poniektórych modeli są dostępne nawet zmodyfikowane firmware'y pozwalające na odtwarzanie mpc. warto wtedy i słuchawki w miarę zacne (jak na mobile) dołożyć. No, ale do 60 mb playera? Toż, jeśli się nic nie zmieniło od czasów kiedy bawiłem się kompresją stratną, to oznacza jedną długą płytę w granicach 128 kbps, więc o jakości szczególnie przy rockowej muzyce (gitary!!!) powodującej wymioty, bądź parę kawałków skodowanych nieco lepiej :/ Przyznam szczerze, ze mimo najlepszych chęci nie widzę tu sensu dokładania jakichkolwiek lepszych słuchaweczek :/

Dudivan,

tak, niestety do tego doszło :// to a propos o nasepcy CD :) Będzie nim nie SACD, a właśnie telefon z piszczałką na mp3 :-)

pozdrawiam, akr.

Może masz troche racji, ale musze po prostu iśc na kompromis...telefon i muza w jednym. W domu to sobie moge posłuchać na sprzęcie stacjonarnym (opis w "o mnie") ale jako że w domu bede spędzał mniej czasu (studia) chce sobie chociaż podróż uprzyjemnić. Gdybym miał więcej kasy to bym sobie coś lepszego sprawił, ale szczerze wole odłożyć na przeróbke u Pana Stelmacha tym bardziej że mam już co przerabiać:) Peace:D

Do Kazik: Po pierwsze to nie Nec tylko NeC, po drugie na szczęście to nie Ty decydujesz kogo wyrzucić a kogo nie z forum. Po trzecie wiem co to jest "bana", ale nie do końca jestem pewny twojego powodu dla którego wyeliminowałbyś mnie z grona forumowiczów...

Nec, to forum nie zajmuje się tematyką odtwarzania muzyki przez telefony komórkowe, a już w szczególności nie zakładka "stereo". Za pomocą google.pl znajdziesz łatwo dziesiątki stron i forów, na których możesz zadać swoje pytanie (w google możesz wpisać forum, GSM, fonik, zajebisty, bass itp.). Ja uciekam stąd, bo czuję że będziesz chciał o tym podyskutować.

Alternatywnie możesz poczekać, aż któreś z czasopism audio przetestuje telefony w dzwonkami Hi-Fi i wtedy zapytać na forum tego magazynu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.