Skocz do zawartości
IGNORED

Łódz i okolice łączcie się I

stefanB

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoda, fajny byl (odsluchowo, wizualnie mocno tak sobie). Bylem o krok o zostawienia sobie. MP-60, dla jasnosci.

Panie Michale, w poniedzialek pozwole sobie zadzwonic aby dokladnie omowic szczegoly czwartkowego spotkania.

Niestety, mam nie za dobre wiadomosci.

Nie bedzie kolumn Audio Academy. W zwiazku z czym podjalem arbitralnie decyzje o telefonie do Staszowa i odwolalem wysylke WL - przepraszam, jezeli uwazacie ze zrobilem zle.

Spotkanie jednakze proponuje odbyc - jezeli oczywiscie uwazacie, ze nadal warto. Cel - poznanie sie oraz stwierdzenie czy w tym miejscu warto w ogole organizowac odsluchy. Do tego ostatniego uzyjemy stojacych tam H/K 670 i Eltaxow Symphony 14.3. W tym momencie sprawa doboru zrodla jest raczej blaha, moze byc moje - przywioze.

Mysle, ze w takiej sytuacji powinnismy powstrzymac sie w ogole od znoszenia na miejsce jakichs swoich rupieci.

Przepraszam za narobienie smaku, podtrzymuje propozycje spotkania - ale czekam pilnie na odzew. Jezeli chcecie przyjsc, dajcie znak na forum a ja w mailu pobranym z Waszego "O mnie" przesle wskazowki jak trafic itd. Chyba ze macie jakies inne pomysly.

Bardzo żałuję, ale nie jest możliwy mój udział w spotkaniu.

Koniec roku to okres gorący z powodu statystyki i obowiązki służbowe nie dają mi szans na przybycie.

Pozdrawiam wszystkich, na pewno spotkamy się następnym razem ...

Pomieszczenie okazalo sie fatalne akustycznie. Rimshot Badu spowodowal ze grala nie tylko perkusja w rogu, ale i kartongipsowe tunele na kable oraz karnisze. Jakis porzadek udalo sie uzyskac po wystawieniu kolumn prawie na srodek pomieszczenie, utworzenie ze sluchaczem trojkata rownobocznego i niepodkrecanie glosnosci.

Eltaxy graly kiepsko, kompletna pulpa z brzydkimi wysokimi tonami. Niestety z braku przejsciowek nie udalo sie odpalic studyjnych Yamah, byloby jakies porownanie.

Na koniec jednakowoz chyba wszyscy trzej zaadoptowalismy sie do ciezkich warunkow i finalna konsumpcja Bach Collegium Japan, podanego przez 20 metrowy interkonio z komputera sprawila duzo frajdy. Zdolnosci adaptacyjne to jednak wielka sila homo sapiens.

Dead_Dog, wielkie dzieki za pomoc i towarzystwo. Nie wiem, czy jakies wnioski maja sens.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

akustycznie pomieszczenie jest bardzo trudne, w pierwszej chwili dosłownie mnie zamurowało - gipso-karton powodował katastrofalne rezonanse przy większych głośnościach i basie, na to wszystko nałożyły się jeszcze eltaxy, należałoby nieźle "pojeździć" kolumnami po pomieszczeniu - na co było nas za mało. Dziś myślę że dałoby się znacząco poprawić akustykę ustawiając kolumny w inny sposób.

Poza tym pomieszczenie ma same zalety, jest duże, mnóstwo miejsca, krzesełka, stoły itd., do budynku jest świetny dojazd - dosłownie pod same drzwi i wygodny parking.

Co do samego spotkania - bardzo miła i przyjazna atmosfera.

Czas głównie spędzałem szukając kabelków, przejściówek i kombinujac jak połączyć to wszystko;). Co ciekawe ściany były obwieszone dziesiątkami kabli ale tych kilku potrzebnych kabelków brakło. Następnym razem biorę wszystkie przejściówki, rozgałęźniki, wtyczki itp. ze sobą.

MariuszJ wielkie dzięki za spotkanie i włożone mnóstwo pracy w organizację.

wnioski:

1. super pomieszczenie (poza sprawami akustyki);

2. na pewno będę na kolejnym spotkaniu;

3. potrzebujemy jak największy dywan;)

4. na następne spotkanie zabiorę wzmaka słuchawkowego Forum608 (pozbędziemy się problemu gipsokartonu;)

5. na pewno warto się spotykać

Witam, jeżeli są chętni na zakup za moim pośrednictwem kabli i innego dobra z katalogu Sommer Cable:

Ukryta Zawartość

to zapraszam do wątku:

Ukryta Zawartość

Marek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

co do extra wtyków

takie

Ukryta Zawartość

ostatnio widziałem po 7,50 za sztukę - niestety ostatnie sztuki. Następna dostawa ma być po nowym roku.

podobnie z tymi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - kupiłem po 7,30 za sztukę, ostatnie 4 sztuki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te wtyki które podał Dead_Dog można nabyć w miare tanio na łódzkim ŁKSie w soboty, na nie wiem dokładnie którym stoisku ale jednym z pierwszych po lewej stronie po wejściu na giełdę.Bardzo mili państwo z Warszawy i skorzy do upustów, mają wszelkiego rodzaju wtyki i gotowe okablowanie.

• 4 tygodnie później...

Czy macie jakieś doświadczenia z Creekiem 4330? Kolega mnie prosił o poradę w doborze kolumn do niego. Może jakies AA?

Niestety nie podał mi budżetu ani nie określił czy podłogówki czy monitory ;)))

Może jakieś propozycje w przedziale 2-4 k złote??

• 5 tygodni później...

witam

rzadko goszcze na Forumie wiec przepraszam, ze dotad nie odliczylem sie osobiscie. melduje sie wiec jako kolejny Lodzian ktory zdziwaczal do reszty w temacie sluchania dzwiekow... wszystko mu nie pasi... ani drogie ani tanie... ;)

• 9 miesięcy później...

Adamo D - zwróć uwagę na daty :-(

Cały czas możecie na mnie liczyć, jeżeli chodzi o lokal - inne sprawy, w tym wywołanie konstruktywnego zaangażowania u innych okołołodziaków, wolałbym tym razem zostawić innym.

• 2 miesiące później...

Trochę szkoda że w Łodzi jest aż taka kaszana, to dziwne z tej racji że jest tutaj sporo fajnych osób.

Razem ze Shark700 jezdzimy do KAiM na spotkania otwarte i naprawdę mamy bardzo dużo pozytywnych wrażeń:-)

• 8 miesięcy później...

chciałbym byc z Wami jednak aktualnie moge byc tylko mentalnie.Jestem z pod Łodzi aktualniee Liverpool ;( W przyszłosci sluze vinylami bo napewno beda i byc moze cos wiecej z Linna.Pozdrawiam serdecznie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.