Skocz do zawartości
IGNORED

Komisy audio w Łodzi

Rafał

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że takiego tematu nie było, bo sprawdziłem. A niedługo znowu wpadnę do tego sympatycznego miasta i a nuż coś udałoby się upolować. W czasie poprzedniej bytności (czyli wczoraj ;-) wypatrzyłem dwa. Jeden na Piotrkowskiej, w podwórzu, a drugi na Traugutta. Pierwszy wypełniony był plastikowym badziewiem w kolorze ciemnobrązowym i czarnym z logami marek firm, które w swojej historii coś wartego uwagi wyprodukowały ale to na pewno nie było to to, co tam widziałem. Drugi przypominał szrot i był takim skromniejszym odpowiednikiem warszawskiego Bomisu na Grażyny. Adresów nie zanotowałem ale uzupełnię. Są jeszcze jakieś miejsca godne spenetrowania?

https://www.audiostereo.pl/topic/20643-komisy-audio-w-%C5%82odzi/

Typowy komis audio znajduje się przy ul.Zwirki i Wigury w wiezowcu gdzie znajduje się rzad sklepów.Komis prowadzi sympatyczny człowiek,ceny niektórych klocków tańsze niz na allegro.Z ciekawszych rzeczy widziałem tam cd coplanda 289(vrds) za 5000zł,pare gramofonów analogowych micromegę minium(pudełko ,papiery -700zł).Pozdrawiam-Akis.

a to ciekawe. albowiem nieraz juz wpadalem do sklepu pod nazwa POMARANCZA w Lodzi [ten przy Piotrkowskiej w podworzu] i za kazdym razem kiedy zapytywalem o sprzet komisowy prowadzacy badz sprzedawca informnowal mnie ze komisowego sprzetu nie maja... ze nie chca byc komisem :) ... no prosze... a tu wyczytuje ze Pomarancza przy Pietrynie to komis... :))) nie mowiac juz o sklepie BEST [przy Traugutta] z odwieczna juz tradycja chyba w Lodzi jesli chodzi o sprzet HiFi... nie pamietam wcale jakobym kiedykolwiek widzial tam sprzet komisowy...

ps. nie twierdze tym samym ze owe sklepy maja cos w czym moze kazdy wybierac... niestety.

Na Traugutta idąc od Piotrkowskiej w stronę dworca. I tak zresztą na niego przyopadkiem trafiłem. Po prawej. Taki szrot ale może to być cenne miejsce dla poszukiwaczy jakiś gałek. A dla bardziej obytych i jakiśch poważniejszych części. Było też trochę płyt winylowych ale nie miałem już czasu się im przyjrzeć.

Szyld Pomarańczy owszem zauważyłem ale, gdy próbowałem go odnaleźć ponownie, by zajrzeć do środka - to gdzies przepadł. A ten komis to taki i z telewizorami i lombard zarazem ale klocków ( kolumn) całkiem sporo, tylko jak napisałem, nic specjalnie ciekawego. Po przeciwnej stronie ulicy w podwórzu między Piotrkowską a Zachodnią. Pierwsza, nie - druga brama idąc Piotrkowską na południe, za aleją Rubinsteina.

I jeszcze CD-Jazz. Wszedłem tam ale najpierw ktoś zza lady poinformował mnie, że nieczynne. A potem, że i sklepu nie ma. Wbrew nazwie mieli w ofercie chyba sporo winyli, no ale zbyt dokładnie nie mogłem się przyjrzeć.

Digital+, Rzgowska bodajze 14. Troche komisowych CD, dawno nie bylem moze jakies rodzynki sa. Ceny mocno takie sobie. 50m dalej na Rzgowskiej jeszcze jeden komis z elektronika (nie bylem). Nalezy dodac gielde na LKS-ie oraz bazar kutnowski. Ogolnie jak dla mnie - nic specjalnie ciekawego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.