Skocz do zawartości
IGNORED

Subwofer Pasywny Mb Quart Potęga Mocy

jaabaa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nie wiem ile jest wart mój subwoofer. Gra rewelacyjnie w domowym kinie. Prosiłbym o pomoc. Firma Mb Quart model QL E 62 SUB. Moc 2x 100w opór 2x 4 ohm. Kupiłem go jakiś czas temu i chciałbym wiedzieć ile jest wart

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-8936-100004442 1170273097_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no co ty staryt...???????????????? dwa razy ten sam temat zakładasz i na pomoc liczysz...??? kupiłeś sobie toto to teraz sprzedaj jak chcesz a nie pytaj za ile możesz...!!! chcesz zarobić to kombinuj a nie szukaj szczęscia na forum...!!! tyle ode mnie...................

Amplituner ma niestety jedno wyjście a sub ma 2 głośniki więc zrobiłem to po lamersku , poprostu zmostkowałem a co do kupna to jak juz wspomniałem kosztował mnie 200 zł i jestem ciekaw czy ten ktoś mnie oszukał czy nie bo znowu mogę kupić od niego sprzęt po przystępnej cenie. A temat zakładam tu ponieważ w necie nie znalazłem jego przypuszczalnej ceny.

Gość Przemski

(Konto usunięte)

Posiadałem ten subwoofer, ale przez bardzo krótki czas. Podłączony był do dodatkowej pary wyjść wysokopoziomowych wzmacniacza Pioneer A307R i.... efekt był bardzo kiepski, przy najbliższej okazji oddałem go w rozliczeniu kupując coś innego. Zakupiłem go na allegro bodajże za 160 zł skuszony ceną (wtedy nic ciekawego nie można było kupić, królowały pasywne subwoofery TONSIL w kilkukrotnie wyższej cenie, obecnie za grosze można dostać przyzwoity subwoofer aktywny np KODA, więc na ma sensu rozglądać się nad takimi rzeczami jak to. Jeśli pasywny subwoofer to tylko TONSIL, ale wyłącznie do wybranych gatunków muzyki i to raczej w małym lokalu niż w domu.

Gość Przemski

(Konto usunięte)

Dziwią mnie wymiary tej kolumny, wielkość odpowiada....kolumnie centralnej, a w środku dwa głośniki wielkości takiej jaka sprawdziłaby się w.... kolumnie centralnej; w dodatku źle zaprojektowana niezdejmowalna maskownica, materiał musi być na prawdę dobrze naciągnięty

I tu nie mogę sie nie zgodzić otóż maskownica podczas paracy uderza o wyloty powodując trzaskanie a co do podłączenia to z początku też miałem kiepski efekt lecz głośniki są sutawione do siebie do siebie przeciwlegle czyli drugi musi byc podłączony odwrotnie (suba podłączone mam aktualnie pod komputerowy zestaw 2.1 zamiast orginalnegu suba ) i nie gra najgorzej , po naciągnięciu maskownicy i podłączeniu pod mocny wzmacniacz dopiero pokazuje klasę , jedna przegroda w nim zajmuje 1/3 obudowy druga 2/3 obudowy z czego wynika różne rozstawienie bass reflexów na froncie. Swoją drogą myślałem że Mb Quart to dobra firma i dlatego się skusiłem czy jestem w błędzie? Wiem że są Suby i Suby czy ten to jakiś z niższej półki?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.