Skocz do zawartości
IGNORED

sennheiser px100 vs 200

EMiL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

czy ktos robil bezposrednie porownania owych sluchawek, najlepiej w domu przez kilka dni?

Powszechna opinia na forum i w necie ogolnie jest taka ze px100 gra lepiej. Nie chcialbym jednak kupowac otwartych nausznikow do uzytku zewnetrznego. Spory halas "na miescie" i robimy glosniej a to w dluzszym horyzoncie czasowym na zdrowie uszom nie wyjdzie.

Cena obu px-ow jest praktycznie taka sama wiec chodzi jedynie o walory dzwiekowe i uzytkowe.

Grac to bedzie z panasoniciem slct810 z ktorego jestem b. zadowolony a do sluchanej przeze mnie muzyki to poprostu ideal :)

Owszem, wybiore sie do sklepu i poslucham. Ale wystarczy, ze jedna z par bedzie dopiero co wyjeta z pudelka i nici z obiektywnego porownania. Co o nich myslicie?

Pozdrawiam,

Emil

https://www.audiostereo.pl/topic/20257-sennheiser-px100-vs-200/
  • 3 tygodnie później...

Ja sluchalem obu no i px 200 pardziej mi przypadly do gustu ...mialy pelniejszy dzwiek .Px 100 polecam raczej do muzyki nafaszerowanej basem, px200 do metalu ,rocka.SAm nabylem dwusetki i jestem z nich w pelni zadowolony.Pozdrawiam

Ja przesłuchałem w sklepie oba modele. Wydaje mi sie ze px100 ma wiecej basu, jednak jest on bardziej "buczący", mi sie nie podobał. Bas w px 200 jest sprężysty :) przyjemny. Wysokie i srednie tony to cos czego w PX100 praktycznie nie ma ;) albo jest w śladowych ilosciach. W px 200 jest ok. Dlatego kupiłem px 200.

Po zakupie zorientowałem sie , ze wszystko zalezy od utworu. Jest pare takich kawałkow, gdzie bas w px200 schodzi wg. mnie naprawde nisko :) zachowując przy tym dobrą jakość. Wniosek dla mnie jest taki, ze px100 podbijają bas kosztem jego jakosci, a px200 grają dokładnie tak jak jest nagrana płyta (oczywiscie mozna uzyc jakiegos podbicia basow jak ktos ma to w discmanie). Polecam px200, ja sie nie zawiodłem a naprawde długo szukałem słuchawek do mojego zestawiku.

acha, moj player to PHILIPS EXP431

• 2 miesiące później...

Wybralem px200.

Te sluchawki wyjete prosto z pudelka wogole nie graja. Cale szczescie po kilkudziesieciu godzinach pracy zaczynaja grac:)

Najkrocej piszac, wydobywajace sie z nich dzwieki byly bardzo ciemne pozbawione powietrza. Jakby dochodzily z kolumn przykrytych kocem, hehe. Kojarzyly mi sie z radyjkiem tranzystorowym, czyli nowe graja tragicznie.

Po pewnym czasie pojawiaja sie szczegoly, twardy i niepodbity bas. Wokal nie syczy, nic nie drazni.

Px100 sluchalem kilka minut. Tyle mi wystarczylo :P

Sa bardzo efekciarskie. Bas jest podbity, miekki. Stopa przy bardziej skomplikowanym materiale zlewa sie w wielka plame. Nie wiem, moze do techno sa dobre.

i jeszcze jedno, px200 to przede wszystkim kultura. Na poczatku nie bylo zadnej dynamiki, na szczescie to tez sie poprawia.

Px200 + panasonic slct810 to bardzo fajny, szczegolowo grajacy duet. Swietny do rocka.

• 4 lata później...

Panowie, co powiecie o tym modelu :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

i CZY KTOŚ zna ten sklep..?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Panowie.. jestem w kropce, które wybrać.

Nie wiecie czy na tych aukcjach ( niskie ceny) jest możliwość iż słuchawki nie są oryginalne?

px 200:

Ukryta Zawartość

px 100 :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PMX to po prostu inny model, którego nie znam. Jeśli szukasz czegoś rekomendowanego, to jest to PX.

Zamknięte to konieczność, bo ciężko trafić na dobre słuchawki zamknięte. W przedziale cenowym, którym jesteś zainteresowany, najlepiej grają słuchawki otwarte.

Dla mnie PX200 to jasny, zalatujący plastikiem dźwięk. Żebym usłyszał bas muszę 5 minut kombinować z ułożeniem ich na uszach. PX100 zakładam i słucham. Do tego PX100 są bardziej przestrzenne. Pisać, że PX200 grają to co jest na płycie, to jak powiedzieć o maluchu, że to wzorzec samochodu pod każdym względem. Jedne i drugie słuchawki to minimum przyzwoitości, i tylko tyle. Creative Aurvana Live! będą sporo lepsze, albo Sennheiser HD438.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.