Skocz do zawartości
IGNORED

test wzmaka CA 640A w prasie audio?

majkell^

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam tego wzmaka już pewien czas, troszkę posprzeczałem się na forum:-) na jego temat i wiem że nie ma ten klocek zbyt dobrych opini. Czy ktoś z forumowiczów czytał w prasie polskiej test tego wzmaka? Jeśli tak to proszę o link bo z wyszukiwarki google-a nic nie znalazłem. Wiem że te testy nie są wiarygodne ale jestem ciekawy opinii z prasy audio.

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/19964-test-wzmaka-ca-640a-w-prasie-audio/

Chyba nigdzie nie ma testu tego urządzenia. Mam ten wzmacniacz i jestem zadowolony. To solidna konstrukcja za rozsądne pieniądze. Nie oczekujmy cudów. Za 2000 pln nie kupisz BWM albo Mercedesa, za to masz pożadny sprzęt, dzięki któremu słuchasz swoich płyt na nowo.

Pozdro!!!

Przemas

Mam zestaw CD i wzmak plus monitory Evo 1. Do tego filtr napięcia DIY kolegi pkrecza z naszego forum, interkonekty gothama i kabelki głośnikowe również konstrukcji kolegi pkrecza. Jutro przychodzą standy. Gra mi to cudownie, kiedyś pisałem że moje 100 plyt słucham od nowa i tak jest w rzeczywistości. Piekne stereo, przestrzeń, detale, scena - wszystko to co swiadczy o muzyce. Słucham dużo klasyki (głównie barok i klasycyzm, często też Rachmaninow), z rocka Genesis, Yes i całą progresywę, sporo jazzu. Sprzęt ten najlepiej sobie radzi w muzyce lzejszej, bez ostrych i gęstych riffowych aranżacji. A więc trafiony zatopiony jak dla mnie!!! Jestem zadowolony.

Przemas

Dziwie się troszkę, że masz tak radykalne wrażenie złych opinii o tym wzmaku

Faktycznie są one co prawda dość mocno zróżnicowane ale ogólnie w większości natrafiam na pozytywne opisy.

Słuchając rozumu....

Na pewno były w AV, bodaj jako zestawu z CD. Być może to ten 10/2004. Sam wzmacniacz nie miał chyba nigdzie oddzielnych opinii.

U mnie gra: 640C+640A+Epos M15.2, kable - 2x interkonekty (na zmianę) DIY, jeden na Klotzu, drugi nie pamiętam (ten kabel ma z 10 lat;-)), głośnikowe czekają na wymianę w tej chwili to bodaj technokabel 2x2,5mm (zastosowanie Klotza było nieporozumieniem). Słucham głównie jazzu i jestem zadowolony. Gęsty rock to pewnie nie jego śpiewka;-)

W Magazynie HiFi jest test i recenzje CA640A dwóch "złotouchych". Nie pamiętam dokładnie który numer ale dużo ich w ubiegłym roku nie wyszło. Pamiętam, że jakiś tani Reloop się rezenzentom bardziej wtedy podobał... chyba za "wykop"

Ja z systemu Azur 640 jestem bardzo zadowolony :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.