Skocz do zawartości
IGNORED

Listwa zasilająca - wielkie oszustwo ?

soundtrack

Rekomendowane odpowiedzi

poza tym idąc waszą spiskową teorią dziejów trzeba by założyc ze redaktor teraz dostał Hydrę za 10 000. To nazywa sie gest firmy Fast Audio :-). To chyba hydra kosztuje w zakupie 3000pln ze sie opłacało dać w prezencie :-)

"Unikalny system indywidualnego połączenia wyjściowych gniazd z gniazdem zasilającym zapewnia stałą i równomierną ekwipotencjalizację na każdym wyjściu listwy"

Poczekajmy na zdjęcia. To już samo jest jakimś kuriozum. Zwracam uwage na zwrot "unikalny system"

"skuteczny filtr przeciwzakłóceniowy, filtr absorbcyjny, ogranicznik udarów i przepięć"

Jeżeli jest to co opisał soundtrack to: nie jest to skuteczny filtr przeciwzakłoceniowy; co to jest filtr absorbcyjny? (co on absorbuje???) a ogranicznika udarów (chyba słonecznych) i przepięc to tam napewno niema. Najtanszy na rynku ogranicznik przepięć firmy Moller kosztuje około 1500zł wiem bo je montuje u ludzi i napewno nie da się go wcisnąć do listwy zasilającej.

Szanowni Panowie,

nie mam zamiaru produkować żadnych listew.

Jestem głównym technologiem w największym laboratorium w kraju zajmujacym się obróbka kinematograficzną i nie mam potrzeby nabijać ludzi w butelkę, niczego kopiować itd. i dorabiać po pracy bo i tak spędzam za dużo w niej czasu.

Listwę rozebrałem ponieważ nie wpłyneła ona na jakość dźwięku a byłem ciekawy co to są te wszystkie systemy, filtry itp opisywane przez producenta. Byłem też ciekawy co może tak wspaniale poprawiać dźwięk podczas używania takiej listwy.

Poza tym złocone gniazda przy poborze prądu do 6 A biorąc pod uwagę powierzchnię styku bolca wtyczki ze stykiem w gnieździe nie poprawią dźwięku !

Chyba że używaliśmy takich gniazd i wtyczek w których na skutek utlenienia powierzchni dochodziło do iskrzenia.

A to przykład ekstremalny. Na wielu planach zdjęciowych podłącza się do instalacji administracyjnej reflektory o mocy 1000 do 2000 W zwykłymi wtyczkami i wtyki się nie gzreją, iskrzenie nie zachodzi, więc bez przesady.

Nie widzę też sensu stosowania izolacji tefflonowej, ponieważ nie ogranicza ona odziaływania pola elektromagnetycznego przewodników, a przepięcia czy tez przebicia przy oddaleniu przewodów o 5-7 cm nawet gdyby były nieizolowane nie zajdą.

>reflektory o mocy 1000 do 2000 W zwykłymi wtyczkami i wtyki się nie gzreją, iskrzenie nie zachodzi,

>więc bez przesady.

Pralkę w domu też się podłącza bez bajerów, a ciagnie 2.5 kW.

terminator pisal : "Nie wiem po co rozbierałeś świeżą listwę..."

Osobiscie otwieram kazdy sprzet, ktory kupuje, kazdy ktory da sie rozebrac bez uszkodzenia. Chce wiedziec co jest w srodku i z jaka jakoscia jest zlozone. Kazdy recenzent powinien robic to samo. Cenie tych recenzentow, ktorzy maja odwage to robic. Producent wiedzac, ze takie cos moze sie zdazyc, czulby sie bardziej odpowiedzialny za to co probuje sprzedac. Moze tez opisy urzadzen bylyby blizsze rzeczywistosci, gdzyz czesto czytajac je ma sie wrazenie, ze mamy do czynienie z kolejnym cudem swiata,

Zbig-myślę, że często.

Posłużę się przykładem w którym brałem udział. Wzmacniacz Scorpion- na XLR. Zdażyła się drobna usterka i musiałem otworzyć pożyczonego wzmaka. Moim oczom ukazały się gniazda XLR podlutowane do tej samej płytki co RCA. Wniosek był jeden. Nabywcy zostają oszukiwani. Niestety jest to typowe polskie podejście. Liczy się wyłącznie zysk.

Panowie, nic nie ściemniam , kupiłem listwę, nie wpłynęła ona na jakość dźwięku więc ją rozebrałem, żeby przekonać się co jest w środku.

Faktem jest, że gniazda są pozłacane i połączenia gniazd i przewodów są wykonane solidnie.

Ale tak samo solidnie wykonuje się przedłużacze profesjonalne używane w studiach, estradowe i przeznaczone do odbiorników o dużych poborach prądu( chociażby ze względu na przepisy i normy).

Pozłacane gniazda i solidnie wykonane podłaczenia same w sobie dźwięku nie mogą poprawić ani zabezpieczyć sprzetu przed uszkodzeniem. Pytam więc skąd taka kolosalna róznica w dźwieku, którą opisuje recenzent i niektórzy z nas. Czy to aby nie głuchota i sugestia ? :-) Chyba ,żę ja jestem głuchy. Ale pracuję też przy zgraniach finalnych miźów, też z konsultantami Dolby Laboratories i nikt mi głuchoty nie zarzuca.

no i co ci soundtrack powiedziec... zastanawiam sie... juz wiem. jestes kretynem. po co kupiles listwe ze zloceniem? a jesli to listwa twojego kumpla, to dlaczego mu pozwoliles na to? przeciez mogliscie razem wydac te kase na sportsmenki, nie? a tak na marginesie - co to, k..., jest listwa zasilajaca?! twoje samopoczucie czy jak?

na niemieckim ebay znalazlem cos takiego (sporo fotek):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kosztuje mniej wiecej 250zl i ciekawy jestem, czy jest zbudowana podobnie do tego powerporta?

Ukryta Zawartość

Nie moge teraz znalezcz strony, ale gosc opisywal jak testowal rozne listwy i kondycjonery : sluchal muzyki czy tez patrzyl na telewizor i wlaczal suszarke do wlosow. Moze powtorzyc ten eksperyment...

Ciekawe, jak zbudowana jest taka zwykła listwa...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Moim oczom ukazały się gniazda XLR podlutowane do tej samej płytki co RCA. Wniosek był jeden. Nabywcy zostają oszukiwani

A co w tym oszukańczego? Dlaczego nie mogą byc podłączone do tej samej płytki?

to ciekawe, parsec. u mnie zaczelo sie chrzanic, choc mam i dobra listwe, i kondycjoner, kiedy hbo wtrynilo mi (znaczy - zgodzilem sie:-) cyfrowy tuner. sa piki w glosnikach i inne atrakcje. wczesniej - zero stresu.

jar1- pewnie, ze mogą jeśli płytka zapełniona jest drukiem. Ale w tym przypadku co podałem wszystkie gniazda były przewodami połączone do tych samych punktów. Tak więc XLR były atrapą. No, chyba, że producent je wstawił by posiadacze okablowania XLR nie byli zmuszeni do wymiany wtyczek :):)

Osobiście wierzę w prawdomówność autora. Takich przykładów jest mnóstwo, szkoda tylko, ze niektórzy jak bałwany ślepo wierzą, ze jakieś gówna mają im pomóc.

Kolejne przykłady: filtry sieciowe Audiograde- technologia nocnika, listwa Mogami za 1800zł. Ta to dopiero cudo. Nie polepsza, nie jest neutralna a wręcz wszystko psuje, filtry Ozimek itp itd. Przykładów tysiące. Zawsze jednak znajdą się naiwni i firmy trochę poistnieją do czasu zmądrzenia potencjalnych nabywców, a potem klapa. Firemka zostaje zamknięta z powodu braku kolejnych kretynów.

Darkul pisał o certyfikatach. Osobiście czegoś takiego nie znalazłem jak dotychczas na naszych produktach. W razie pytań są albo głupie miny albo odpowiedź, że to protopyp lub produkcja jest na zamówienie, a wówczas certyfikatu nie trzeba.

Nie ma więc co się wstydzić. Nalezy takie przypadki nagłasniać. Po tojest forum, a zapewniam Was, że działa i to jak! Ostatni przykład: padły mi 2 lampy mocy na 8 zakupionych. Założyłem wątek i opisałem swój problem. Czy myślicie,ze bez opisów i przed obawą o nagłosnienie sprzedawca by się ceregielił z wymianą? Oni, czyli sprzedawcy, importerzy, dystrybutorzy czytają forum więcej niż niejeden z nas. Dziwię się na częste wpisy obronne, ale podejrzewam, ze głosy na "nie" oddaja właśnie oni.

Pozdr. i życzę wystawiania głowy z piasku-dobranoc.

nie ludzie pewnie tak byc nie powinno Zydelek ma racje.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.