Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner TELEFUNKEN RR100 problem!!!

krawco

Rekomendowane odpowiedzi

witam

suzkałem juz we wpoisach ale nie znalazłem tego teamtu otoz chodiz mi o to ze moj amplituner telfunken rr 100 po włączeniu radia na lewy głosnik cos przerywa sprawdzałem głosnik i kable i nic nie wskazuje na to zeby one były uskzodzone amplituner mam gdzies od rokui i pierwszy arz mi sie takie cos zdazyło i nie wiem co mam zorbic bo jak włączam i na jakąs stacje radiową i jest stereo to na lewy głosnik cos pzrerywa i sie scisza a wtedy sie na prawym jakby podgłasniało a gdy włązce wyłącznikiem na mono wsyztsko gra dobrze ale gdy znowu stereo to ten sam problem prosz epomozcie mi bo juz sam nie wmie co mam zrobic a do sprzetu sie naprawde przywiązałem id ziwek tez ma dobry takze prosze o pomoc i z gry dzikeuje

https://www.audiostereo.pl/topic/19784-amplituner-telefunken-rr100-problem/

>No to może uda mi się Ci pomóc - należy iść do serwisu/zaprzyjaźnionego mechanika (niepotrzebne

>skreślić)

ew. jesli kol. Krawco wie jak trzymac srubokret to niech urzadzenie rozkreci i potraktuje potencjometry Kontaktem-PR a przelaczniki Kontaktem-S. Jest szansa ze to wystarczy a nic sie przy tym nie uszkodzi (ofc nalezy to robic na WYLACZONYM sprzecie)

pyru taki modry jestes ciekawe czy ty sie nie pytałes o nic na forum i ciekawe czy odrazu ciebie ktos tak zjechał jakos jak inni pytają o cos w sprawie gramofonu to ludiz enormlanieodpowiadają ale niemusi znalezc sie taki pyru i odrazu sie przczepic

re: alexx juz rozkrecałem i potraktowałem potencjometry podobnym płynem ( cleanser pr) ale niestety nic to nie dało raczej , gdy podłączony jest gramofon do wejscia phono wydaje sie ze gra dobzre a probloem tkwi raczej w radiu myslałem ze ktos miał podobny problem ale widze ze jak narazie odzywają sie tylko osoby ktore bardziej chcą mnie zniechecic do tego forum aha i jescze jedno to ze jestem nowym forumowiczem nie znaczy ze ordazu mozecie uwazaac mnie za totalnego laika ( to było do pyru i do alexx'a)

• 2 lata później...
Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Jeśli nie jesteś obcokrajowcem, to nic nie usprawiedliwia Twojego stylu wypowiedzi. Jest wstrętny, chaotyczny, naszpikowany błędami ortograficznymi i interpunkcyjnymi. Jeśli masz zaświadczenie lekarskie, korzystaj z przeglądarek internetowych, oferujących sprawdzanie pisowni. Zajrzyj też tam http://rtfm.killfile.pl/#poprawnie

GM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.