Skocz do zawartości
IGNORED

Co o tym myślicie?

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Fakt McGyver masz racje. W koncu jestem tu juz ponad rok. Zyzio a moze topowy Rotel tez by polegl?:):):) Kto wie. A tak na serio jestem sceptykiem. Jak poslucham to sie wypowiem. A moze jednak ktos sluchal?

>discomaniac71: ale straszysz, już myslałem, ze naprawdę utonął!

A jeśli idzie o Philipsa: i bardzo dobrze, że coś takiego zmajstrowali. Może za nimi pójdą inni, a my tylko skorzystmy. Jest to kolejny b. dobry przykład, że Hi-fi nie musi kosztować aż tyle, a Hi-End, gdyby tylko chciał (ale nie zechce bo i po co) też mógłbybyc tańszy. Nie wszystko musi kosztować tyle co Krelle-morelle i FM Audio. Wszytkie mity można obalić, ale mało kto się odważy :D Znalazł się wreszcie ktoś, kto usznuje nasze pieniądze.

Może ten DVD nie będzie kolejną ciekawostką ale pełnowartościowym odtwarzaczem CD o jakosći Hi-Fi za rozsądne pieniądze. Bo prawdziwych odtwaraczy CD coraz mniej, a za te, które są trzeba - nie wiadomo dlaczego - płacić 3kłz i więcej.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Molibden i oby tak bylo. Mam nadzieje ze ktorys z kolegow co sie naprawde znaja na elektronice a nie sa laikami oceni jakosc podzespolow zastosowanych w w/w klocku. Ja - i zyzio pewnie tez:):):) - moge oceniac tylko brzmienie. Choc prawde mowiac to ono jest najwaznijsze. Czekam na opinie.

Właśnie wracam z Empiku - a jak wiecie zyzio w Emiku czyta prasę audiofilską :) No i w ostatnim numerze niemieckiego "Stereoplay" jest test tego dvd vs Samsung HD 745 - punktacja następująca:

Philips - cd -53 pkt, Sacd - 63 pkt, Dvd video - 57 pkt

Samsung - cd - 45 pkt, Sacd - 62 pkt, Dvd Audio - 62 pkt, Dvd video - 54 pkt.

Jak widać Philipek został bardzo wysoko ocniony za dźwiek CD (tak samo jak NAD C542 czy 541i), a jeśli dorównuje droższym CD-ekom to coś w nim jest ;-)

>Red Pacuła utonął w zachwytach:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>Główne zdanie tego testu brzmi: "DVP9000S jest pierwszym w pełni i całkowicie satysfakcjonującym odtwarzaczem >SACD po TEJ stronie 10 000 zł." Następne w kolejności jest: "DVP9000S jest pierwszym urządzeniem, poza dCS-em >za 250 000 zł, van den Hulem SixCD za 13 000 zł i Marantzem SA-11S1 za 15 000 zł, który na równie wysokim >poziomie odtwarza płyty SACD i CD". Kolejne oświadczenia za chwilę, teraz czas na szczegóły .

Może gościu poprostu pociągnał za dużo marychy i stąd te zachwyty. Jestem za stary, wierzę w cuda, ale nie aż takie.

p. yamen

Ukryta Zawartość

• 3 lata później...

yamen, 11 Lip 2005, 09:01

>>Red Pacuła utonął w zachwytach:

Ukryta Zawartość

>

>>Główne zdanie tego testu brzmi: "DVP9000S jest pierwszym w pełni i całkowicie satysfakcjonującym

>odtwarzaczem >SACD po TEJ stronie 10 000 zł." Następne w kolejności jest: "DVP9000S jest pierwszym

>urządzeniem, poza dCS-em >za 250 000 zł, van den Hulem SixCD za 13 000 zł i Marantzem SA-11S1 za 15

>000 zł, który na równie wysokim >poziomie odtwarza płyty SACD i CD". Kolejne oświadczenia za chwilę,

>teraz czas na szczegóły .

>

>Może gościu poprostu pociągnał za dużo marychy i stąd te zachwyty. Jestem za stary, wierzę w cuda,

>ale nie aż takie.

>

>p. yamen

"pociągnął marychy" - to dobre

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.