Skocz do zawartości
IGNORED

STOJAKI NA PŁYTY CD

electro

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie Drogie Koleżanki i Drodzy Koledzy zlaczeni wspolna pasja dazenia do jakosci absolutnej, gdzie widzieliscie/kupiliscie nietuzinkowe, oryginalne stojaki na plyty cd? mile widziane zdjecia i adresy sklepow

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

https://www.audiostereo.pl/topic/19431-stojaki-na-p%C5%82yty-cd/

Taaaaaaaaaaak:) ale ja wczoraj widzialem fajny stojak z gietych pretow stalowych w ksztalcie opartej o podloge gitarki i zapragnalem czegos takiego, wygladalo super

electro>

jesli można

wiesz co, przechodziłem zakupy czegoś takiego wiele lat temu,jednak mogę Ci powiedzieć że jest to wyrzucanie pieniędzy jakiekolwiek piękne by te stojaki nie były-dojdziesz w koncu do takiej ilości płyt że nieodzowne stanie sie zrobienie jakiegos mebelka na cd.

wyjdzie Cie to taniej i co najwazniejsze liczba krazków mieszczaca się tam w stosunku do jakiegokolwiek stojaka bedzie o wiele większa,pozatym można dostosować taka pólkę wygladem do innych mebli.

zresztą obserwuje po znajomych że w końcu to zrozumieli ;)

ostatnio kolega za 300zł "wystrugał sobie piekną półeczke na około 2 tys.krązków -myśli przyszłosciowo:)

pozdr.

fubb

masz racje tylko ja myslalem o takim rozwiazaniu zeby postawic taki fajny stojaczek przy sprzecie z najczesciej sluchanymi plytami i normalne polki pod sciana

electro, 3 Lip 2005, 21:10

>Taaaaaaaaaaak:) ale ja wczoraj widzialem fajny stojak z gietych pretow stalowych w ksztalcie

>opartej o podloge gitarki i zapragnalem czegos takiego, wygladalo super

To jest dobre jak sie ma kilkadziesiat no góra 100 CD.Potem zaczynaja sie schody:))))

ostatnio robilem poleczke pod plytki ... decha z castoramy za 15 zl (polakierowana na miejscu przycieta) ... drugie tyle kolki, bo musza byc mocne zeby to utrzymac i mam piekna poleczke na cd pod ktora nic sie nie ugnie z robiona w ... uwaga ... kwadransik

Ozdobne wynalazki w rodzaju metalowej gitary (widziałem też saksofon) czy drewnianych ludzików-wojowników są mało praktyczne - płyt mieści toto tyle co nic, a z powtykanymi pudełkami wcale nie wygląda już tak dobrze jak na sklepowej wystawie. To raz.

Dwa, ogólnie warto zadbać o zapas miejsca. Sam jakiś czas temu wystrugałem sobie dwa bajeranckie "słupki" na CD (fornir, szkło - zdjęcie w "o mnie"), naiwnie licząc na to że lata miną, nim je zapełnię. I co? Płyty już się przelewają, a ja w zeszłym tygodniu zamówiłem elementy do zrobienia trzeciego... A wcale tak dużo CD nie kupuję!

Kupiłem 3 szare stojaki w IKEA, bo spodobał mi się pomysł łączenia ich obok siebie (podpatrzyłem u papamka ;)

Teraz jestem mądrzejszy - wystarczy kupić 1. za ok.120zł i dorobić tylko plecy oraz zamówić odpowiedniej długości szklane półki (szklane - bo się nie wygną z czasem jak z każdego innego materiału). To jest praktyczne... Stojaki mam już prawie zapełnione.

A inne, w kształcie gitary czy saksofonu (itp.) widziałem nie tak dawno na wyprzedaży w Centrum Handlowym "H&M" w Gdańsku.

Cena rzeczywiście była dumpingowa (100zł?). Ale to chyba nie dla nas, za mało płyt wchodzi.

Można też sobie poradzić, jak pawelm. Zamówił półki na płyty ale ustawione w poziomie (poddasze), a nie w pionie. Stały na podłodze i chyba miały zamontowane niewielkie, gumowane kółeczka - nie pamiętam -niegłupi pomysł. 6szt., bo półki dość długie. Też ładnie, praktycznie i funkcjonalnie. Kto widział ten wie ;)

Pozdr.

Ja wlasnie jestem w trakcie konczenia pewnego projektu. Bedzie to szafka na plyty winylowe i CD. Zostala zaprojektowana na potrzeby jednego z forumowiczow wg jego wymiarow i potrzeb. Bedzie to bardzo duzy, obrotowy mebel. Jak ukoncze to na pewno wrzuce fotki.

Polecam system Discit firmy Lift.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może nie grzeszy urodą, ale jest solidny i rośnie razem z kolekcją płyt.

Pozdrawiam

Ptyś

post-6705-100005625 1170271266_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ptyś: szafki z odzielną przegódką na każde pudełko to zwykłe marnowanie miejsca. W dodatku jest to rozwiązanie mało praktyczne - kupisz kilka nowych CD, i coby umieścić je np. koło innych płyt tych samych wykonawców, przekładasz po jednej sto innych ;(

Poza tym jest to niezbyt praktyczne w przypadku kompaktów w niestandardowych pudełkach.

Maxisingle niepotrzebnie zajmują zbyt dużo miejsca, a z kolei podwójnych nie ma jak tam wcisnąć - trza stawiać pionowo (co zreszta widać na fotce), a to zajmuje więcej miejsca i gorzej wygląda.

>Teo

Zgadzam się, system ma swoje wady. Płytki przekładam jak się wypełni jeden - dwa moduły (18 sztuk), przy okazji mam wszystkie nowości w jednym miejscu. Tak, czy siak przkładanie płyt, to chora robota ;)

>Ururam Tururam

Jest moduł na podwójne płyty, te co u mnie stoją pionowo to boksiki :)

Dla mnie wszystkie minusy rekompensuje to, że stojak jest tak duży jak moja płytoteka.

Pozdrawiam

Ptyś

fubb

A możesz zdradzic tajemnice gdzie sobie wystrugał taką szafeczke na 2000CD i z czego (MDF, Płyta, Deski)

?Sam chętnie to uczynie,choc mnie najbardziej by kręciła taka konstrukcja zamykana by CD się nie kurzyły za ostro.Dziękuje za odp!

Jak fotka wejdzie to zaraz i komentarz napiszę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z uwagi na to, że lubię posłuchać z właściwym poziomem głośności zostałem zepchnięty na strych. Tu półka podręczna z CD (większość mam na analogach) coś takiego wystrugałem. Półka z MDF odpady ze stolarni kupiona została okleina transport pożarł gro kosztów – a te w sumie nie przekroczyły 300 zł. Później fachowa pomoc znaczy kilka win i dwa sobotnie popołudnia w ramach robótek ręcznych. Wyszło coś jak IKEA tylko solidniej po półkach można się wspinać i lekką ręką zmieszczą 4000 płyt.

Ta szafeczka obok kolumny pomieści 600 płyt, ale bez okładek. Kupione w MM firmy Hama.

Ukryta Zawartość

post-4257-100005601 1170271303_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

as

Co tam ta szafeczka(choć niczego sobie).

Gratuluję głośników,słuchałem co prawda tylko raz(niestety),ale do dziś pamiętam jak piękne wrażenie wywarł dzwięk wydobywający się z wnętrza tych zacnych kolumn.

Zgodnie z obietnica wrzucam kilka zdjec szafeczki na plyty cd i winyle mojej produkcji. Calosc jest obracana a za mleczna szyba jest miejsce na plyty winylowe.

Ukryta Zawartość

post-994-100005432 1170271550_thumb.jpg

post-994-100005433 1170271549_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na prawdę ładne i pomysłowe.

Znalazłem na allegro taką aukcję. Po dobne do tego co Ty robisz Górek ale z drewna...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja od jakiegos czasu stosuje takie proste drewniane, lecz ladne cos na sciane kupowane w Tesco. Zajmuje zdecydowanie najmniej miejsca, jest najlepiej przejzroczyste i wejdzie sie na sciane na ktorej niczego inaczej by niebylo.

Za szybko kliknelem - tu jest zdjecie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oj niepamietam - na zdjeciu sa dwa obok siebie i cos mi sie wydaje, ze sztuka 24zl? W kazdym badz razie nieduzo.

To w koncu nielakierowane naturalne drewno. Jakosc dopasowania elementow jest jednak bardzo wysoka.

znow zdjecia zapomnilem...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

W mojej opinii absolutnie bezkonkurencyjne są stojące regały na płyty CD z Ikei. Bardzo elegancki, bezpretensjonalny projekt, naturalna okleina w kilku kolorach (dla uboższych - czarna lub biała folia), bez oddzielnych przegródek na płyty, półki o regulowanej wysokości, ze specjalnym minimalnym skosem, zapobiegającym przypadkowemu wypadaniu pudełek. Cena ok. 150 pln za półkę mieszczącą 180 płyt. Mam już coś z 5 czy 6 takich.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.