Skocz do zawartości
IGNORED

Denon AVR 1905 + głośniki....jakie?

biggszu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Przymierzam się do zakupu zestawu KD. Właściwie na ampli się zdecydowałem - Denon AVR 1905 (zastanawiałem się nad Yamahą Rxv557 ale opinie z forum skłoniły mnie do Denona).

Proszę o pomoc kogoś kto ma własny lub może przetestować zestaw (sam nie mam takiej możliwości- za daleko by jechać). Jakie głośniki do tego denona??????? W cenie około 2000żł. Czy zestaw 5.1 Koda702 będzie sensownie grał z tym ampli Denona? a jeżeli kupować na raty jak większość radzi przy mniejszym budżecie to co?? Powiedzmy że odsłuch muzyka różna/kino to 60/40

P.S. Oczywiście przejrzałem już masę postów ale zazwyczaj odpowiedzi polegają na mało sensownym osobistym przekomarzaniu sie "doradców", którzy zapominają ze ktoś zwrócił się na forum z prośbą o pomoc.

Z góry dzięki wszystkim życzliwym

https://www.audiostereo.pl/topic/18946-denon-avr-1905-g%C5%82o%C5%9Bnikijakie/

Witam

Sam też poszukuję zestawu KD. Słuchałem Denona 1705 z zestawem Dali Concept, Wharfedale Diamony 9, oraz M-Audio nie wspomnę który model. Pomimo, że tych ostatnich słuchałem najkrócej to miałem dość już słuchania czegokolwiek. Były męczące. Natomiast porównując Diamondy i Concepty to nie było dla mnie już takich różnic. Robiąc odsłuchy w salonach, zawsze to jest za krótko. Najlepiej na kilka dni dostać jeden i drugi zestaw do domu, aby wykoanać odsłuchy przy różnych ustawieniach ampli i przy róznej muzyce. W tym przypadku należy sie zdać na opinie zwykłych życzliwych użytkowników, którzy posiadają interesujący sprzęt lub mają możliwość słuchania zestawów przez dłuższy już czas. Sam śledząc wątki na forum i czytając opinie innych zdecydowałem się na zestaw Conceptów z elektroniką Onkyo. Gdy do jednego z salonów dowiozą te zestawy kolumn, to wybiorę się ponownie na ich odsłuch z elektroniką Onkyo i Denona.

Marek

Te kody to sobie daruj ...Różnica przy odsłuchach dość spora - różnica na niekorzyść. Do tego denona podpięty jest u mnie zestaw dali 5005 i jest nieźle.

Na głośnikach nie oszczędzaj.Przy ograniczonym budżecie warto rozważyć kupno najpierw frontów , a poźniej reszty. Bo nic przyjemnego w zgrzytaniu zębami, mając w uszach marne dźwieki wydobywające się z marnych głośników. A kasa wydana...

Witam,

Ja polecam zestaw Wharfedale Diamond 9. W moim przypadku, do pokoju ok. 23 m2 kupiłem zestaw 5.0 z frontami 9.5, na tył 9.1 a centralny to 9.CS. Za całość z dostawą do domu zapłaciłem 2,2 kzł.

pozdrawiam

Mariusz

jestem szczęśliwym posiadaczem Denona 1905 dobrałem do tego po odsłuchach monitory acoustic energy evo one za 1400zł + centralka za 1000zł ten zestaw zaspokokaja moje preferencja brzmi znakomicie w w górnych środkowym i dolnym zakresie znakomita stereofonia i dynamika gra to z odtwarzaczem Samsung 745 a i w kinie domowym nic mu nie brakuje ( kolumienki te długo się wygrzewają 2 miesiące ale potem jest sam miód) należy pamiętać również okablach głośnikowych i interkonekcie u mnie to sonik ST200 i DNM rezon

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.