Skocz do zawartości
IGNORED

Denon PMA925R i PMA-980R ???

Fallout

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy jest jakas znaczaca roznica miedzy tymi wzmakami? W jakiej cenie warto kupic Denona PMA-980R zakladajac, ze jest w bardzo dobrym stanie tylko bez pilota? Czy ten Denon PMA-980R potrafi "wydusic" z siebie jakis potezny i niskoschodzacy bass? A i jeszcze jedno jak ma sie ten PMA-980R do np. Yamahy AX-870?

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/18932-denon-pma925r-i-pma-980r/

Aż dziw bierze, że jeszcze discomaniac się nie wypowiedział w tej kwesti ;))))) No dobrze to go wyręcze - otóż o denonie pma 925 R to jak najszybciej zapomnij (nieudany model), 980R jest ok choć lepszy byłby 960 a jeszcze lepszy 1060 Yamahy AX-870 - to pewnie jakiś gniot (tak mi mówi intuicja).... w porównaniu do tych denonków.

Pozdrawiam!

Wydaje mi się, że 980 będzie całkiem ok, szczególnie do głośniejszego słuchania. Ja chciałem kupić właśnie jego albo 1080. Wybrałem 1080 bo ma większe rezerwy prądowe i chcieli za niego taniej. Za 980 bez pilota z Allegro chcieli ok 600 zł a z pilotem 650-700. Ja 1080 kupiłem bez pilota za 600 zł. Dlatego wybrałęm jego. Pytałem na Wolumnie o 860, 960, 1060, 1080. W zasadzie niezależnie od modelu chcieli od 400 do 600 zł w zależności od stanu, wszystkie były bez pilota. Przy okazji zamówiłem sobie 1560. Jak będzie to za ok 800-1000 zł w 100% oryginalny.

Więc wydaje mi się, że 550 zł -650 zł za dobrze utrzymany 980 z pilotem to uczciwa cena.

matdb, 14 Cze 2005, 14:45

>otóż o denonie pma 925 R to jak najszybciej zapomnij (nieudany model)

Bzdura. PMA 925 to dobry wzmacniacz, jeden z bardziej udanych Denonów pod koniec ubiegłego stulecia. Musiałeś mieć do czynienia z jakimś skopanym albo był połączony z byle czym. Albo zawiodła Cię intuicja...

• 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.