Skocz do zawartości
IGNORED

CLATRONIC LB 562, te albo inne -> porada

zorro-allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialem sobie zakupic te kolumny CLATRONIC LB 562, lecz nie jestem pewny czy sie oplacaja bo jak widac na allegro malo ich jest i malo chetnych dlatego sie zastanawiam, mozna je wyrwac za okolo 250 zl, poradzcie !!!

Może jakies inne, prosze o konkrety -> linki ze sklepow, allegro

Acha, no i poradzcie jaki najlepiej wybrac do nich wzmacniacz :)

Pomocy !!

https://www.audiostereo.pl/topic/18859-clatronic-lb-562-te-albo-inne-porada/

Drogi Zorro,

Musisz coś zrozumieć. W naszym świecie już tak jest, że jak to ktoś kiedyś określił "każdy dymi jak umi". ;) Z tego względu należy uważać żeby nie dać się "wydymić". ;) Z tego co widzę jesteś bardzo bliski tego. Nigdy, zwłaszcza w Internecie nie kieruj się tym co ktoś pisze. To może być prawda, ale wcale nie musi.

Kolumny o których wspomniałeś to typowa propozycja dla buraków. Pomijam cenę, bo akurat ona jest atrakcyjna.

Twierdzisz że ... cytuję:

>* 500Watt PMPO

>*moc muzyczna 350 WATT

>*moc wyjściowa 180 WATT

>*impendancja 8 ohm

Hmm... równie dobrze można wystawić F126p i nalepić na nim kartkę: ładowność 40 ton. ;)

Moja rada - nic nie kupuj. Zbieraj pieniądze, czytaj to forum. Po trzech miesiącach wybierzesz coś co będzie w miarę dobre w zakresie Twoich możliwośći, pójdziesz do sklepu, SAM POSŁUCHASZ i kupisz.

Zajrzyj na stronę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i później do cennika.

Wiele z tych kolumn ma według tego "co tam pisze" mniejszą moc, a cena ? ;)

Teraz pomyśl dlaczego LB 562 kosztują tylko 250 PLN ?

pzdr.

Witek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jesli chodzi o te kolumny clatronic to za zadne skarby ich nie kupuj!!! za darmo a nawet jak ci beda chcieli doplacic tez nie bierz!!! pisze tak bo przypadkiem z pol roku temu znalazly sie u mnie w domu, wiec od razu podlaczylem w celu sparwdzenia -posluchania co to wogle jest to cudo za 300zl i do tego firmy clatronic -ktora dobre robi chyba tylko suszarki albo miksery do ciasta. to co uslyszalem bylo szokiem! gora jakas szumiaca i trzeszczaca, gubiaca sie przy choc troche wymagajacym dzwieku, srodka wogle chyba nie bylo, ale najbardziej zaskoczyl mnie "bass" a raczej jego bark. kompletny bez sens. niskie czestotliwosci to bylo stukanie jak mlotkiem w blache! kompletnie zadnego bassu! po rozkreceniu ujrzalem tam tylko kondensator w torze wyskotonowca, a pozostale dwa duze glosniki bezposredniio podpiete. podlaczylem je na szybko do zwrotnic od altusow 140 ale to nic nie dalo. zadnego tlumnienia, a obudowa nawet nie jest klejona tylko zlozona, ze przy uzyciu nie wielkiej sily rozlozylem ja a potem zlozylem bez zadnego uszkodzenia. zupelna prowizorka, jak by jez zrobil jakis debil za kare! nawet moj 12 letni telewizor ladniej gra!

zorro-allegro:

>Może jakies inne, prosze o konkrety -> linki ze sklepow, allegro

zorro, odezwij się do mnie na adres z "o mnie". Mam do sprzedania kolumny w interesującym Cię przedziale cenowym, może Ci podpasują...? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.